Dziekuje za wizyte u mnie i za komplementy dla ogrodu
Wierz mi że duuuużo jeszcze musze zmienić aby mój ogród był naprawde ogrodem marzeń, choć to prawda - zmierza we własciwym kierunku ...
Wierz mi Elu że ja byłam jeszcze 3 lata temu absolutną "nogą różaną", ba ogrodniczą "nogą" tez byłam...Sam ogród z rabatami i róże w ogrodzie mam od 2013 roku, całe moje doświadczenie i wiedza to okres ostatnich 3 sezonów. Do róż przekonuje sie coraz bardziej, choc nadal nie uważam sie za fachowca... Ja po prostu kupuje "pewniaki" takie odmiany które nie chorują, duzo kwitną i sa odpowiednie dla początkujacych jak Chippendales, Leonadrdo da Vici, Artemis, Pastella itd
Zachęcam i ciebie do podjęcia prób z rózami, bo warto
Pozdrawiam i zapraszam do obserwacji moich zmagań
A na koniec wczorajszy krzew szalejącej rózy Chippendales...jakieś szalone ilości kwiatów na raz ma i każdy w innym odcieniu....sorry za jakośc ale fotka robiona wieczorem...
Hanuś pielenie nie wyszło kurcze zaraz będę świętować i bukiecik dla tatusia zrobiony ...łubin zakwitł jednoroczny i pierwsza lilia poszła do bukietu pysznogłówka prawie na wyjściu...różyczka różowo czerwona pięknie się uśmiecha pogoda w kratkę ale ciepło i pada co jakiś czas miłego dnia buziolki
Ewuś a myśmy sobie w ogóle nie pogadały. Może w lecie odrobimy to
Ale z Jurkiem to rozmawiałaś
A tu miałaś jakieś wizje więc nie wmawiaj mi że to po kawce mrożonej. Ciekawe z czego ten lód był robiony?
I siostry prawie bliźniaczki
spelniona sie czuje
Rozsadnikowe skrzynie zapelnione
Przepikowalam wczesniej wysiane: jezowki, ostrozki, orliki, stokrotki, dzwoneczki, sloneczniczki, przegorzan i nachylek.. I wysialam bratki, stokrotki i niezapominajki. Jeszczecjest miejsce tylko na sasanke ktora zaczela wschodzic w pojemniczku i boje sie jej uszkodzic...
Nie wzeszly mi pierwiosnki...
Bambusowe tyczki spelniaja dobrze swoja role zapory anty kociej
Berberys kulisty kabold...właśnie koleżanka przywiozła mi go ponieważ przesadza u siebie w ogrodzie czy utrzyma się w donicy??? Czy bezpośrednio do ziemi i w jakim towarzystwie??