Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 11:43, 28 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Niedawno był taki ładny, i też Ciebie denerwował Nie przesadzaj! Zdrowie najważniejsze! Cała reszta, to dodatek do życia, czasem lepszy czasem gorszy. Natury nie prześcigniesz!
Wiem, że tak dynamicznej osobie wydaje się niemożliwe odpuszczenie czegoś w tej chwili i zostawienie do wykonania na potem, ale już tak trzeba robić! Siły mierz na zamiary. Jak się nie da, to się nie da! I już!
Buziam!

Pisałam że mi się podoba .. że wreszcie jest taki jak trzeba.. ale to było ...

Jak się ogarnę z robotą to się za niego wezmę.. ... a na razie jest ja kjest.. nei pierwszy i nie ostatni raz.. w piątek i niedzielę zapowiadają deszcz, może go podleje to odżyje..

To było...

Pszczelarnia 11:45, 28 cze 2016

Byliny są nieobliczalne: w zeszłym roku ożanka była potworem i zakryła penstemony. Na wiosnę przesadziłam przed penstemony i teraz ożanki nie widać. Nawet do szałwi nie dorosła.
Musze zapisywać.

Piwonie tak poselekcjonowałam - każda dostała etykietę z dokładnym poetyckim a rzeczowym opisem. Bo w sierpniu mam plan zająć się ogrodem.

A teraz koniec kawy.

Mala_Mi 11:46, 28 cze 2016

Kasya napisał(a)

u mnie jeszcze nie kwitnie, jakas pozna jest...
ale tez zdrowka zycze

W zeszłym roku też była taka późna.. ale się rozkręca.. i jak na razie to jedyna piękna róża u mnie I na szczęście posadziłam koło tarasu pod dużym oknem, wiec nie straszy na widoku.
Koniec fotek.. wracam do pracy... wszytko w żołądku siedzi na swoim miejscu Oj jak fajnie

Mala_Mi 11:50, 28 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Byliny są nieobliczalne: w zeszłym roku ożanka była potworem i zakryła penstemony. Na wiosnę przesadziłam przed penstemony i teraz ożanki nie widać. Nawet do szałwi nie dorosła.
Musze zapisywać.

Piwonie tak poselekcjonowałam - każda dostała etykietę z dokładnym poetyckim a rzeczowym opisem. Bo w sierpniu mam plan zająć się ogrodem.

A teraz koniec kawy.

To z ożanką mamy tak samo W dodatku prawie całą mi się wysypała po mokrej zimie .. mam na parkingu kilka siewek . idę je wydłubać, to za rok jak przeżyje to zakwitnie.

I jeszcze coś takiego znalazłam.. foty z niedzieli ..

Kuba 11:54, 28 cze 2016

Aneczko czytam o kryzysie i kłopotach ze zdrowiem, myślę że Twój ogród jest na tyle dojrzały i wdzięczny że poczeka trudne chwile bez żadnego uszczerbku, a Ty zdrowiej
12:04, 28 cze 2016
Mala_Mi napisał(a)

U mnie też do 40 cm... niebieska jest o połowę niższa..

W pierwszym roku też jest niższa, a w kolejnym osiąga 40cm (u mnie tyle osiąga).

to dobra wiadomość musze zapychac dziury w ogrodzie ...bo mnie juz przeciąg na rabatach irytuje
agata19762 14:20, 28 cze 2016

Ania dziękuję !!!
ren133 15:48, 28 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Byłam.. takich mam połowę lub lepiej.. niestety nie mam czasu skakać na różami, a one tego wymagają.. jedynie Nostalgia jest jak na razie bezobsługowa (piszę o różach które mam kilaka lat, bo takie 2 letnie to są za krótko by się wypowiadać)

Rok temu kwitły z kocimiętką Blue Moon ... i było to piękne zestawienie, a w tym nie zeszły się razem Byliny są trudnym tematem do komponowania... są nieobliczalne

Chociaz sie nie zeszły jest pięknie Aniu

PS Fajnie, że juz do siebie doszłaś
Justyna 18:13, 28 cze 2016

Zglądam i podziwiam. Najbardziej lubię okolice Twojej kałuży. Lotos przecudny!
Pomponella też u Ciebie taka jakaś jaśniejsza?
Serdecznie
agata19762 22:08, 28 cze 2016

Ania jesteś KOCHANA !!!