Łukasz doradź proszę. Zastanawiam się co posadzić przed berberysami. Skłaniam się w kierunku dwóch tych mega kolorowych hortensji ogrodowych Schloss Wackerbarth. Co o tym myślisz? Zastanawiałam się też nad różami, ale horty chyba fajniej pokrojem zgrają się z berberysami - berberysy strzeliste, a horty kuliste. Przepraszam, że u Ciebie, ale proszę nie cytować, to potem usunę.
Witam mam problem z Red Leonardo da Vinci..sa pąki ale czekam i czekam i nie rozwijaja się i sa na liściach wciąż te czarne kreski..wcześniej użyłam Topsin jeszcze wcześniej substral na ch grzybowe i szkodniki ale w odstepach około 3 tyg,,teraz polecono mi Kristalon biały do podlewania ..ratunku!!dodam ,że Heidi Klum sadziłam w tym samym czasie obie w pojemnikach tak samo traktuje i jest przepiekna a ta stoi(
mi tez dystanse strzeliły i rurki od siatki pogięło...muszę spróbować naprawić bo niestety 3 dziabągi tak szaleją na trampo że wypadek bez siatki gotowy
o zakotwieniu tez myślałem ale u mnie zawsze wieje i nigdy z tym problemu nie było a czasu jak zawsze brak...teraz już nie popełnię tego błędu...
Dokładnie te zwierzaki są co dzień .Nigdy nie wiadomo kiedy się na nie natrafi.Ja już raz uciekałam dobrze ze na rower miałam bo inaczej to nie wiem na drzewo bym zmykała
Karol rano jednym okiem zajrzałam do berberysów i chyba jeden żyje.Obejrzę dokładnie jak wrócę z pracy.Zobacz jakie one cudne będę jeszcze próbować
w zasadzie to nie ma co pokazywać ), bo kupiłam tego clematisa późną wiosną w postaci 1-2 badylki długości ok. 20 cm, sadzoneczki z ubiegłego roku po 4 zł ) w zasadzie to myślałam, że padnie ) no i nie dosyć, że obie sadzonki się przyjęły to jeszcze mają pączki kwiatki są malutkie, ale są. Doczytałam: "Najobficiej kwitnie IV-V na zeszłorocznych pędach, ale potem kontynuuje mniej obfite kwitnienie do końca lata na pędach tegorocznych".
Tu cała sadzonka zaraz po posadzeniu
Natomiast Pink Dream był oczywiście droższy i wyglądał jako sadzonka pięknie
.... i padł ... Podlałam miksturą nadmanganianu z czosnkiem i ...nic.