Ja tam straszyć Was nie chcę, ale prawdziwe bunty to dopiero się Wam zaczną - no chyba, że trafi się Wam spokojne, ułożone, mądre dziecko - jak ja Ale ta pierwsza część to na prawdę na serio
Dziewczyny obiecuję zwolnić!!! Matura zdana (chyba????), w robocie najważniejsze tematy obrobione, lato nadchodzi, ogród kończę, oddaję się przyjemnościom.
Ale za chwil parę spotkanie ogrodowiska u mnie, ojej ile roboty w ogrodzie !!!! Zaraz lecę pakować bukszpany do Bogdzi, pomalować stożki, posadzić zakupy
No jak wypiję kawkę, bo to rytuał piątku.... Posiedziałabym przy ogrodowisku ale muszę wstać rano coby pędzić na spotkanie do Boźenki
Elu - no ogromna szkoda, że takie coś spotkało Twój ogród U mnie strat dużych nie mam, ale bardzo dużo było okryte - więc w zasadzie zmarzły mi tylko heliotropy i begonie w gruncie....
Mam nadzieję, że rośliny Ci pięknie odbiją te co mogą, czyli dalie, kanny i inne i jeszcze będą cieszyć w tym roku.
Sebek, Danusiu - dziękuję. Danusiu - właściwie tez tak myślałam, że ten w donicy to za wysoki jakiś. To go przytnę na nóżce i będę mu na dole sadzic rózne sezonowe dodatki. Dzięki wielkie jeszcze raz!
Sebek, Ty to byś tam chyba zemdlał z wrażenia! Może się kiedyś wybierzesz?
Tiaa - do Holandii jechać żeby liście obejrzeć W zasadzie mogę szybko, bo przecież trawa na Stadion Narodowy przyjechała (w ogóle po co znowu ją zakładają?) to wsiądę do tira jak się wracać do Holandii będą
Ale na rabatce wyglądają super - no i ten piękny trawnik
Na pewno znajdziesz jakiś lepszy środek transportu! Cieszę się, że Ci się hosty i trawnik podobają. Bo mnie też Tylko coś mi te hosty zaczęło podgryzać. I to wybredne jakieś, bo tylko jasne części i nie w całości tylko wierzchnią warstwę, także zostaje taka prawie przezroczysta błonka. Może ktoś wie co to?
Święto Kwitnącej Azalii to na pewno ogromne wydarzenie dla wielbicieli kwasolubnych roślin. Impreza ta trwa w porze kwitnienia rh, w tym roku od 12 do 27 maja, także zostały jeszcze dwa weekendy do odwiedzenia prywatnego ogrodu p. Pudełek, który jest otwarty tylko w porze kwitnienia tych roślin.
W zeszłym roku nagrano tam odcinek Mai w ogrodzie, ale w tym roku jest o wiele piękniej, bo rh kwitnie więcej.
Zapraszam na moją relację, która na pewno się rozciągnie w czasie z racji zrobionych ponad kilkuset zdjęć. Będę tu głównie pokazywać rh z nazwami jak i różne zakątki z ogrodu. Miłego oglądania
Podoba mi się Twój ogród, taki uporządkowany i przejrzysty. Wszystko pięknie rośnie. Coś wypadło, i tak się zdarza. Jest cudownie, często zaglądam i podziwiam
Dziękuję za pozytywną opinię .....Właśnie dowiedziałam się od sąsiada , który zajmuje się ogrodami , że u mnie takie wszystko sterylne a ja sobie dopowiedziałam i nie naturalne ..... Ale to moje i mi się podoba
No bo jest zbyt idealnie - ja już sobie nie wyobrażam jak będzie zrobiony ogród zimowy, altanka i ogród skończony - wycieczki do Ciebie będą jeździć
Wszystko mi się podoba, ale te stożki to wyprowadziłaś przecudnie!
Co do dzielenia host - jak się nie ma gdzie upchnąć to po co dzielić - a takie duuuuże są przepiękne - mi się marzą takie, ale zajmie im to pewnie z kilka lat