Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

magnolia 15:50, 18 maj 2012

musze zmykać, postaram się zajrzeć wieczorem.
KasiaWB 16:38, 18 maj 2012

Witaj Agnieszko, dzisiaj jestem pierwszy raz u Ciebie z zainteresowaniem poczytałam wszystkie rady i przestudiowałam projekty fajnie realizujesz swój plan zawijasek bukszpanowy cudny no i nasadzenia w przedogródku Serdecznie pozdrawiam
Sebek 23:08, 18 maj 2012

NO NO - a to Ci projekciki Aga - no mus zrobić dwa jak takie fajne - jeden u Ciebie, drugi u sąsiada
bociek 18:47, 19 maj 2012

Hej Aga, fajny ten projekt
mira68 07:53, 21 maj 2012

Hej Agnieszko ale fajnie u Ciebie rh pięknie kwitną a projekcik jaki dokładny
magnolia 15:06, 21 maj 2012

czy krata z różami będzie do rogu dociągnieta?
Kontynuujmy dalej okolice Hakuro.
Do niej druga taka samą, a za nimi lub w ich nogach ( w zaleśności ile tam miejsca) ciemnozielone tło- cis Repandens, lub cis Faireviev- bo żeby one ładnie rozświetlały potrzebują ciemnego tła.
Jeśli się przed nimi zmieszczą żurawki, to super, jeśli nie- to posadź je przed róże.
Podtrzymuję pomysł żeby poza poszerzeniem przy schodach reszte rabaty zrobic równej szerokości.
Ma to sens, czy odjechało od rzeczywistosci?
Myślałam jeszcze o innym pomyśle- bukszpanach w nogach hakuro- np w formie strzyzonych walców ( takie 2 obrączki wokół pni), wtedy nawiązujemy do zawijaska. tak tez by mogło być, choć kontrasty zieleni troszkę mniejsze, ale za to formy wyraziste.
Tylko hakuro musi być bardzo ostro strzyżone- co sezon, wiosną najlepiej na 'pałę', a latem jeszcze troszkę. Inaczej będzie bardziej szpeciło niż zdobiło.

nie wiem tez czy nie za dużo miejsca zostaje przed różami. W razie czego trzeba coś dosadzić, ale tu tzreba zbys powiedziała ile miejsca tam będzie
abiko 10:22, 22 maj 2012

magnolia napisał(a)
czy krata z różami będzie do rogu dociągnieta?
Kontynuujmy dalej okolice Hakuro.
Do niej druga taka samą, a za nimi lub w ich nogach ( w zaleśności ile tam miejsca) ciemnozielone tło- cis Repandens, lub cis Faireviev- bo żeby one ładnie rozświetlały potrzebują ciemnego tła.
Jeśli się przed nimi zmieszczą żurawki, to super, jeśli nie- to posadź je przed róże.
Podtrzymuję pomysł żeby poza poszerzeniem przy schodach reszte rabaty zrobic równej szerokości.
Ma to sens, czy odjechało od rzeczywistosci?
Myślałam jeszcze o innym pomyśle- bukszpanach w nogach hakuro- np w formie strzyzonych walców ( takie 2 obrączki wokół pni), wtedy nawiązujemy do zawijaska. tak tez by mogło być, choć kontrasty zieleni troszkę mniejsze, ale za to formy wyraziste.
Tylko hakuro musi być bardzo ostro strzyżone- co sezon, wiosną najlepiej na 'pałę', a latem jeszcze troszkę. Inaczej będzie bardziej szpeciło niż zdobiło.

nie wiem tez czy nie za dużo miejsca zostaje przed różami. W razie czego trzeba coś dosadzić, ale tu tzreba zbys powiedziała ile miejsca tam będzie

o matko, Magnolio, muszę to ogarnąć.. druga hakuro..? muszę to sobie narysować, bo ja wzrokowiec jestem.. tylko wieczorem, bo teraz nie dam rady...
abiko 10:27, 22 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
Witaj Agnieszko, dzisiaj jestem pierwszy raz u Ciebie z zainteresowaniem poczytałam wszystkie rady i przestudiowałam projekty fajnie realizujesz swój plan zawijasek bukszpanowy cudny no i nasadzenia w przedogródku Serdecznie pozdrawiam

Witaj KasiaWB.. dziękuję, że zajrzałaś Ja u Ciebie również bywam najczęściej jednak po cichu
abiko 10:33, 22 maj 2012

Sebek napisał(a)
NO NO - a to Ci projekciki Aga - no mus zrobić dwa jak takie fajne - jeden u Ciebie, drugi u sąsiada
Sebku, Boćku, Mira68 projekcik to zasługa Wieloszki, Popcarol, Pszczelarni i oczywiście pędzel Profusa... fajny i nawet to jakoś wygląda.. i mam nadzieję, że niedługo już skończę a potem będę przerabiać znowu
abiko 11:49, 22 maj 2012

Ponieważ u Bogdzi być nie mogłam, kancikowałam w ogródku..zaczyna to w końcu ogródek przypominać..

murek wreszcie został widoczny, aby uniknąć ciągłe podkaszani trawy, dałam kanciki, albo coś na ich podobieństwo..

wrzosy czekają na przesadzenie do przodu:

lawenda czeka na kwitnienie..

a tutaj brakuje lawendy jako obwódki i powojników..kiedyś..