Muszę jutro kupić ten nawóz. Dzięki dziewczyny bo go nie znałam. Ale mam inny problem... z mojej Anabel zerwałam dziś cztery żołto-białe liście czy to może być chloroza?? Czy jednak ma za sucho?
Paprotka sliczna.Bodziszek ma wyjatkowo duże kwiaty i ładny kolor a dalej to chyba miało byc o perukowcu a nie pęcherznicy, bardzo sie na te pęcherznice zapatrzyłas.
Witaj Olu, masz cudowny ogród, bardzo przemyślany, po prostu piękny...Codziennie wchodzę i po cichutku podglądam co nowego u Ciebie. Gratuluję wyczucia, estetyki i oryginalnych pomysłów. Mam pytanie co to za bordowe kuleczki są na pierwszym planie? Czy to berberysy?
Hortka taki kolorek hm...to poprzedniczki ,ale ładna
Pomidory będę mieć POMIDORY !!!!!!!
no tak się ucieszyłam że aż skakałam z radości
Tak je Haniu podwiązałam
ogóraski wczoraj z Bogusiem walczyliśmy z siatką-jednak dam je na pnące
miedzy nimi dosadziłam ogórki tam gdzie są puste siatki
Trawa posiana na początku maja - jeszcze przed pierwszym koszeniem. Niestety poza chwastami i pustymi plackami (i z tym i z tym myślę, że dam sobie radę), pojawiły się jaśniejsze (jasno zielone) miejsca. Zanim trawa wykiełkowała glebę zraszałem 3-4 razy dziennie, później 2 razy, następnie kiedy dziennie dość mocno padało nie podlewałem wcale i zacząłem dopiero podlewać po trzech dniach (tu chyba zrobiłem błąd, myśląc, że ziemia jest ciągle mokra?). Teraz znowu podlewam 2 razy o godz. 6 i 20. Chyba że jest jakaś inna przyczyna tych jaśniejszych miejsc, niż te kilka dni przerwy w podlewaniu?