Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ukojenie 11:16, 04 mar 2018

Do góry
patrycja napisał(a)
A co konkretnie Cię kusi żeby kupić z benexa????

O! Duzo
- lilie martragon - tylko zapytalam sie gdzie - chwilowo brak miejsca i nie wiem czy uda sie nowa rabata,
- irysy syberyjskie pelne - kusza mnie od dawna, ale takze pytanie: gdzie? Dopiero rok temu kupilam te zwykle syberyjskie i jeszcze nie wiem czy sie lubimy,
- trojsklepki
- sniadek bialy
- liatry - tylko te ktore mam jakos mnie malo lubia wiec moze nie,
I jeszcze cos tam wpadlo ale zupelnie przy okazji.
Z tych powyzej jeszcze nie rezygnuje i rozwaze w nastepnym sezonie.
Przedziwny Ogród 18:58, 03 mar 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Agata jeszcze tu dopiszę . Lilie bedą wysokie jesli urosna ich cebule , im większe cebule tym większe lilie ale niektóre zamiast rosnąc wolą sie dzielic na wiele mniejszych i wtedy te cebule z podziału juz nie są takie duze wiec i roślina niższa. Te wielkie są imponujące ale ja wolę jak mam więcej, wystarczy mi wzrost ok metra.I tak jest z Twoimi, dla mnie to nie jest wada.

Tez jestem tego zdania... Bardzo serdecznie dziękuję Ci za cenne rady
Przedziwny Ogród 18:52, 03 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Dziękuję Bogdziu... Jesteś niesamowita..... Aż miło dowiedzieć się tylu ważnych rzeczy Cieszę się, że mnie odwiedziłaś

Agata jeszcze tu dopiszę . Lilie bedą wysokie jesli urosna ich cebule , im większe cebule tym większe lilie ale niektóre zamiast rosnąc wolą sie dzielic na wiele mniejszych i wtedy te cebule z podziału juz nie są takie duze wiec i roślina niższa. Te wielkie są imponujące ale ja wolę jak mam więcej, wystarczy mi wzrost ok metra.I tak jest z Twoimi, dla mnie to nie jest wada.
Przedziwny Ogród 18:46, 03 mar 2018

Do góry
marba napisał(a)
Agatko, imponujące są te lilie, jeżówki przepiękne, a tego ptaszyska to Ci najzwyczajniej zazdroszczę. No, cudo, po prostu.

Baieńko, dziękuje bardzo i gorąco pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:23, 03 mar 2018

Do góry
Kokesz napisał(a)

Aaa, to będę siać do gruntu, a lilie czarne to pewnie za dużo powiedziane.
Zamówiłam Landini pewnie będą ciemnobordowe i białe Eyeliner

no pewnie ,że do gruntu...astry też ...Po co się spieszyć lipiec to i tak jest dużo kwiecia ..wystarczy jak zakwitna koniec sierpnia i wresień

Białą mam

Działeczka Asi :) 08:27, 03 mar 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Aż te zakupy wiosenne Szalejecie dziewczyny.
Lilie są piękne, ale jakoś nie umiem ich wkomponować w swój ogród

Ja też nie umiem będę próbować
Działeczka Asi :) 23:39, 02 mar 2018

Do góry
Aż te zakupy wiosenne Szalejecie dziewczyny.
Lilie są piękne, ale jakoś nie umiem ich wkomponować w swój ogród
Przedziwny Ogród 21:41, 02 mar 2018

Do góry
Agatko, imponujące są te lilie, jeżówki przepiękne, a tego ptaszyska to Ci najzwyczajniej zazdroszczę. No, cudo, po prostu.
Działeczka Asi :) 21:37, 02 mar 2018

Do góry
ja dziś domówiłam lilie, a oprócz tego kannę, dalie i białe mieczyki A jak będą jakieś wyprzedaże w L to pewnie jeszcze się na coś skuszę
Przedziwny Ogród 20:35, 02 mar 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To są lilie drzewiaste, co rok bedą wyższe o ile bedą miały dobre warunk

To w takim razie mam bylejaką ziemię..., bo u mnie tyle, że się rozrastają na boki a w górę ani centymetra. Dlatego wątpiłam w ich drzewiastość...
Przedziwny Ogród 20:22, 02 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

U mnie 1- 1,2m. Chyba uzależnione jest to od pogody, podlewania i podłoża. Ale to nie są lilie drzewiaste.

To są lilie drzewiaste, co rok bedą wyższe o ile bedą miały dobre warunki.
Przedziwny Ogród 20:17, 02 mar 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Ta On Stage (którą edytowałam) to jakiej jest wysokości? W opisach czytałam że osiąga dwa metry.

U mnie 1- 1,2m. Chyba uzależnione jest to od pogody, podlewania i podłoża. Ale to nie są lilie drzewiaste.
Przedziwny Ogród 19:56, 02 mar 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Piękne lilie

Dziękuję Uwielbiam ich kolor i zapach Dziękuję za odwiedziny
Przedziwny Ogród 19:43, 02 mar 2018

Do góry

Myśle ze mogę podpowiedziec nazwy bo te lilie mam.Na pierwszym zdjeciu różowe to On Stage a biało żólte najprawdopodobniej Conca d Or lub Baruta ale raczej te pierwsze.Na drugim zdjeciu Flashpoint, na trzecim znów On Stage.Pieknie u Ciebie wyglądaja. A lilie Edy to Triumphator.

Bardzo, bardzo, bardzo dziękuję Bogdziu
Przedziwny Ogród 19:21, 02 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Myśle ze mogę podpowiedziec nazwy bo te lilie mam.Na pierwszym zdjeciu różowe to On Stage a biało żólte najprawdopodobniej Conca d Or lub Baruta ale raczej te pierwsze.Na drugim zdjeciu Flashpoint, na trzecim znów On Stage.Pieknie u Ciebie wyglądaja. A lilie Edy to Triumphator.
Przedziwny Ogród 19:18, 02 mar 2018

Do góry
Piękne lilie
Przedziwny Ogród 12:44, 02 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Te na zdjęciach maja ok 4 lat. W tamtym roku też wsadziłam. Zobaczymy co pokażą.... Wsadziłam niskie, białe lilie z dużym kwiatem.

A znasz "imiona" swoich piękności?
Przedziwny Ogród 12:40, 02 mar 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
u nas -13
Lilie nabyłam w ubiegłym roku, ciekawe co pokażą w tym sezonie.
Zapach Twoich daje się wyczuć przez monitor. Śliczniochy.

Te na zdjęciach maja ok 4 lat. W tamtym roku też wsadziłam. Zobaczymy co pokażą.... Wsadziłam niskie, białe lilie z dużym kwiatem.
Działeczka Asi :) 10:54, 02 mar 2018

Do góry
Zamówiłam lilie, może przyspieszę przyjście wiosny
Prognozy długoterminowe nie zapowiadają wiosny Myślę, że w moich rejonach może ona przyjdzie w kwietniu
Paeonia - Piwonia 10:10, 02 mar 2018

Do góry
Na dole art. masz z czym zestawiać piwonie.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/189-zachwycajace-piwonie

Zastosowanie piwonii w ogrodzie

Piwonie sadzimy na rabacie jako punkty przyciągające uwagę albo tworzymy okazałe rabaty złożone z wielu piwonii, często w jednym kolorze, albo cieniowane. W zasadzie słabo się łączą z innymi roślinami ze względu na swą wyjątkowość i okazały wygląd. Łatwo tutaj o przesadę.

Jednak nasze obserwacje głównie w ogrodach angielskich wykazały, że wspaniale mogą wyglądać z kosaćcami syberyjskimi i brodatymi, bodziszkami, różami, delikatnymi trawami ozdobnymi, makami oraz roślinami cebulowymi np. żonkile, późne tulipany i lilie. Należy je sadzić z dala od dużych drzew lub krzewów, ponieważ będą konkurować o przestrzeń, wodę i składniki odżywcze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies