Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Radziu2013 18:51, 11 lut 2018

Nowalijka napisał(a)
Nasionka petunii, surfinii i tunbergii też wystawiły swoje łepki
na pierwszym planie petunie od Zoi, na drugim surfinie od Radzia
Na drugim zdjęciu pokazała się tunbergia, było 10 nasionek, zobaczymy ile wzejdzie, na razie są 2 siewki

oby tylko nie odwiedziły mnie ziemiórki - akysz!!!!

Cieszę się że wyrosłyJa wczoraj je wysiałem Muszę im zrobić ścianki z trzechstron ze zlotka z jedzenia bo będą się przechylać...
Cholera...zebrałem dzisiaj nasiona werbeny ale zostały u babci...coś pomyślę żeby w tym tygodniu znalazły się w twoich rękach?)
Nowalijka 23:10, 11 lut 2018

BasiaLT napisał(a)
Śliczne roślinkowe przedszkole

Basiu, zastanawiam się co z nich wychowam, czy dorodne latorosle, czy kiepskie mizeroty. Ale mam nadzieję
Nowalijka 23:12, 11 lut 2018

Radziu2013 napisał(a)

Cieszę się że wyrosłyJa wczoraj je wysiałem Muszę im zrobić ścianki z trzechstron ze zlotka z jedzenia bo będą się przechylać...
Cholera...zebrałem dzisiaj nasiona werbeny ale zostały u babci...coś pomyślę żeby w tym tygodniu znalazły się w twoich rękach?)

Radziu, bez stresu. Werbene wysłała mi też Ania. Jak nie dasz rady, to nie rob sobie wyrzutów, i tak dziękuję za pamięć.
Margerytka40 09:54, 12 lut 2018

Nareszcie do Ciebie dotarłam. Sorki ,że dopiero teraz ale chciałam się najpierw zapoznać z Twoim ogrodem(działeczką ) a że ostatnio jakoś czasu mało to trochę zeszło.
U Ciebie już wysiewy wschodzą a ja nawet jeszcze za sianie się nie wzięłam ale mam zamiar w tym tygodnu coś tam wysiać.
Ewa777 10:11, 12 lut 2018

Jakie piękne u Ciebie siewki Jeszcze nie ruszyłam u siebie z siewem. Zastanawiam się, co bym chciała w tym roku wysiać.
Nowalijka 20:58, 13 lut 2018

Fajnie ze po mały zaczynamy sezon, wysiewy... Tez (jak wcześniej pisałam) z impetem zaczęłam i są efekty, ale chyba mam to w d...e. Rozchorowała mi się moja psina. Od około mca ma problem z chodzeniem. Najpierw niedomagała prawa tylna łapka, troche ją podleczylam. Przeszło na lewą ale jest dużo gorzej, w ogóle jej nie stawia. Kolejny sposób leczenia zaczęliśmy. Dzisiaj dostala pierwszą serie zastrzyków. Jutro kolejne, jak nie będzie poprawy to będziemy robić rtg. Do tej pory leczymy zapalenie stawu biodrowego ale w najgorszym scenariuszu może to być rak kości a wtedy amput... Nie, tego nie zniosę. Modlę się żeby te zastrzyki pomogły. Pech chciał ze jak byłam w gabinecie to wpadla zapłakana kobieta z małym, nieprzytomnym psem, który, zabrał dziecku ćwiartkę jabłka i polknąl. Lekarz psa nie uratowal. Boze co za dzień, co za rok, zawał taty, chory pies... Nie mam motywacji żeby chodzić na działkę. Moja osoba to mój przyjaciel. Nie wyobrażam sobie pobytu na działce bez niej.
Nowalijka 22:38, 14 lut 2018

Chciałam się tylko podzielić z Wami wiadomością ze zamówiłam
Czosnki złociste
Czosnki Ostrowskiego
Białe mieczyki
Szczawik czterolistny
Lilie orientalne białe
Dostawa po 15 marca
Magleska 22:45, 14 lut 2018

zakupy fajne ......
a jak z pieskiem ,bo smutne wieści przeczytałam
zoja 22:45, 14 lut 2018

Elu, mam nadzieję, ze z pieskiem się ułoży i będzie dobrze...

I Ty też zrobiłaś zakupy? ja także czekam do 15 marca
Aurelllia 23:23, 14 lut 2018

Ojej nie dobrze, że z piskiem kiepsko - ale taka pora, że i ludzie i zwierzaki gorzej ją odczuwają :/ Mam nadzieję, że wszystko będzie ok Zamówienie bardzo fajne