Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mirkowy ogród (początki) 20:08, 24 sty 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ja coś nie mogę się do gaury przekonać. Miałam i oddałam znajomej. Jakoś tak bałaganiarsko mi wyglądała na rabacie. W waszych ogrodach mi się podoba, u mnie już mniej

Bo gaura jest bardzo zwiewna. Najlepiej wygląda w grupie czyli aby jej było dużo. Jako soliter a jak między roślinami to też muszą być zwiewne np wśród traw niskich.

Zobacz u Monia81 jak pięknie wygląda.

Nie wyobrażam sobie białej gaury wśród hortensji.

Ptasi gaj 19:29, 24 sty 2022

Do góry
Anusia2 napisał(a)
Elu my też zaszczepione jesteśmy. Moja dawka przypominająca w lutym. Na razie tak jak pisałam udało nam się uniknąć kwarantanny, bo tez bym chyba w domu wszystko pogryzła. Mam jednak nadzieję, że kolejne mutacje będą słabsze aż zejdzie do poziomu zwykłej grypy. Wtedy odetchniemy.

A ja tam nie wierzę że on osłabnie. Jeżeli tak będzie to znowu jakaś inna zaraza przybędzie. Społeczeństwo nasze to ciemnogród nie rozumie,że szczepienie to w interesie nas wszystkich.
Ptasi gaj 19:26, 24 sty 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Balkonowe ciemierniki bardzo ładne, mam kilka w gruncie. Gdyby trafiły mi się w Biedronce chętnie bym dokupiła.

Piszesz, że w Biedronce mogą się trafić to będę polowała.
Już pisałem kupiłam kilka szt takich zdechlakow wiosna po 10 zł. Posadziłam z donic na dzialce oddech złapały i pięknie kwitły do lata.
Trzeba pilnować gdzie się pojawia tańsze, są bardzo ładne i warto je mieć w ogrodzie.
Skandynawia po krzyżacku 2 12:54, 24 sty 2022

Do góry
Witaj Aniu

Odpisałam u siebie. Życzę też wszystkiego najlepszego w tym roku.
Marcinki mają przepiękny kolor. Zeszłej jesieni sporo marcinkow kupiłam w różnych kolorach i jestem bardzo ciekawa jak będą wyglądały jesienią.

Pozdrawiam i życzę zdrowia
Ptasi gaj 12:47, 24 sty 2022

Do góry
Anusia2 napisał(a)
Elu witam się u Ciebie w nowym wątku. W sierpniu jak coś padło to nie mogłam odzyskać hasła.
Ciekawy wypad do zamku. Wreszcie jakaś normalność. U nas w OREW trzy razy sytuacja z koroną podbramkowa miała miejsca. Udał się uniknąć kwarantanny na szczęście.
W ogrodzie spokój, pomimo temperatury na zewnątrz na plusie to szpadla nie wbijesz.
Wszystkiego najlepszego w 2022 roku dla Was.

Aniu witam

Już nie wiem czy Tobie życzenia składałam noworoczne zaraz zajrzę.

Nieraz tak się zdarza ja to znowu często pisze i nie przycisne entera i moje pisanie idzie nie wiadomo gdzie.

Byliśmy na zamku (środa), ale w drodze powrotnej przyszedł esms, aby wracać bezpośrednio do domu bo ktoś z podopiecznych ma Covida. Na szczęście Mają we wtorek i środę (jechałam bezposrednio z domu) nie była na zajeciach.
Zrobilam test w czwartek i jest z (-).
Jesteśmy w domu wszyscy po 3 szczepieniach, ale ta kwarantanna by mnie dobiła jakbym miała siedzieć w domu.
Trzeba uważać bo kolejki do testowania są ogromne.
Chyba nigdy z tego nie wyjdziemy jak będzie takie olewanie szczepień.

Pozdrawiam wszystkich i zdrowia życzę.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 12:35, 24 sty 2022

Do góry
Witam Monika

Zmieniłaś Awataria ja to jednak się przywiązuje do obrazków. Jak ktoś zmieni to się poruszam jak dziecko we mgle po forum

Ciemierniki na działce u mnie mają pąki kwiatowe, ale nie za bardzo wychodzą tym bardziej nie kwitną widocznie jeszcze nie jest ich pora.

Za to jak widziałaś na balkonie 5 donic i wszystkie kwitną. Szkoda mi będzie ich wsadzać do ziemi w ogrodzie

Pozdrawiam
Ptasi gaj 20:53, 23 sty 2022

Do góry
Dzisiaj u nas piękna pogoda była jutro taka sama.wiec spacerek trzeba zrobić.

Na balkonie mam takie ciemierniki

Ptasi gaj 00:05, 23 sty 2022

Do góry
W mijającym tygodniu byłam z Mają (organ. Przez Ośrodek do którego chodzi córka) w Zamku na wystawie malarstwa Garavaccio (nie odmienia się podobno).

Przy okazji zrobiona fotka sali z obrazem króla Augusta Poniatowskiego i plafonu w tej sali

I choinka na dziedzińcu zamku

Ptasi gaj 23:33, 22 sty 2022

Do góry
Danusiu u nas też trochę śniegu ale szału nie ma. Najważniejsze, że przestało wiać bo głowę urywało. Ziemia trochę zmarznięta więc nie ma błota

Byłam dzisiaj na wsi nakarmilam ptaki. Po śniegu widać ślady chodzącego ptactwa. Ślady bazantiw górują nad innym ptactwem i kotami.
Zaglądałam do słoiczków z trutka na nornice. Część opróżniona część nie ruszona więc dosypałam.

Nie widać nowych dziur może dlatego, że ziemia przymarznięte albo buszują pod ziemią.

Wichura widać szalała mam mnóstwo opadłych gałązek brzozowych. Jak nie liście to chrust z brzozy. Dobra podpałka do kominka.

Ogród w Klein Kottorz 23:57, 21 sty 2022

Do góry
Hej Danusia już że szpadlem latasz po działce?
U nas trochę śniegu -1 mrozu jest znośnie tylko ten wiatr wkurza.
Jutro jadę popatrzeć i ptaki nakarmic.
u mnie na balkonie bardzo ładnie kwitną ciemierniki.

Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:53, 21 sty 2022

Do góry
Mam konto na FB i Inst. Ale w ogóle mnie tam nie ciągnie. Zaglądam tylko wtedy jak jest jakiś link.
Znam osoby które siedzą na FB całymi dniami i opowiadają sobie o pierd...
Pokazują foty żadnej prywatności coś takiego mi się nie podoba. Może w wątku ogrodowym lepiej to wygląda, ale to nie dla mnie.
Słoneczny Ogród 22:43, 20 sty 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Z oczka jestem bardzo zadowolona i to była najlepsza decyzja ♥

Witam Dorcia

Skąd ty te ptaki pościagałaś do ogrodu. To jest nie możliwe aby takie ptaki w Polsce były. Fotoshop wszystko po wkleja.
Czuję się jak bym była na ptasim zjeździe w Ameryce Południowej takie kolory.ptakow.

Dorcia każdy sezon u ciebie bardzo pracowity. Rabata różowa, rabata z limonkami i suchy potok z oczkiem przepiękne.
Zaglądam na ten tytoń piękny jest w dużej lepiej. Jednak każda roślina jak jest jej dużo to ładnie wygląda.

Jeszcze kompostownikiem się zachwycam. Mój też duży ale bezkomorowy. Przy takiej ilości roślin trzeba taki mieć.

Pozdrawiam i zdrowia życzę.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:33, 18 sty 2022

Do góry
A ja kupię jak przyjadę będzie powód.

Wymarzony sielankowy ogród..... 17:38, 17 sty 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Twoja działeczka w tych szerszych perspektywach pokazuje jak już masz zadbany , uporządkowany i bardzo ładnie ułożony ogród i rabaty
Wielkie brawa!!

Aniu dziękuję

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Moniu

Ciągle mam przed oczami twoje początki jak się zabierałam za sadzenie.
Zaledwie parę lat i powstał tak pięknie nasadzony ogród.

Dobrane na rabatkach rośliny to majstersztyk. Cały czas cos kwitnie.

U mnie też ciemierniki w paczkach przy ziemi.
Za to mam na balkonie w donicach posadzone i bardzo ladmlnie kwitną. Może jutro zrobię fotki.

Dzięki Monia tobie też dużo zdrowia i spokoju w tym roku.

Pozdrawiam

Elu dziękuję, no za chwile będzie 5 lat jak jestem na forum, a zmiany już ogromne, ale o początkach nie zapomniałam, ciężko było, ale się opłacało buziaki

Magara napisał(a)
Monia, dopiero dotarłam ale udało mi się obejrzeć podsumowanie - jest pięknie

Dziękuję, cieszę się, że wpadłaś

Mala_Mi napisał(a)
Monia, wielki mnie w latach tu nie było.. ani w zasadzie na forum.. a tu taki raj dla oczu. Jestem pod wrażeniem, wrócę podelektować sie efektami pracy. To sie nazywa umieć wyczarować ogród

Aniu dzięki, wiesz bardzo mnie cieszą takie komentarze buziaki

Ptasi gaj 23:53, 16 sty 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)
U mnie bażantów ostatnio dużo po działce hasa, pod karmikami to co ptasiorki wyrzucą to szukają, ale cebul mi nie wydziobują...
Elu pozdrawiam i spokojnego, zdrowego roku życzę

Dzięki Moniu

To jednak nie bażanty, ale też balaganią bo grzebią wszędzie.
Wymarzony sielankowy ogród..... 23:48, 16 sty 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)
no i klonowa...

Witam Moniu

Ciągle mam przed oczami twoje początki jak się zabierałam za sadzenie.
Zaledwie parę lat i powstał tak pięknie nasadzony ogród.

Dobrane na rabatkach rośliny to majstersztyk. Cały czas cos kwitnie.

U mnie też ciemierniki w paczkach przy ziemi.
Za to mam na balkonie w donicach posadzone i bardzo ladmlnie kwitną. Może jutro zrobię fotki.

Dzięki Monia tobie też dużo zdrowia i spokoju w tym roku.

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku II 15:36, 16 sty 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka piękna zima. Ja takich obserwacji nie prowadzę. Byłam dzisiaj chyba to nornice. Słoiczki z trutka puste. Dzisiaj uzupełniłam znowu.

Pod choinkę dostałam biżuterię ogrodowa jestem bardzo zadowolona.

Jeszcze sobie zamówię może pawia jest obniżka.

Pozdrawiam Dorotko
Byłam u Ciebie, ale nowych nabytków nie widziałam, a chętnie bym zobaczyła. Podrzuć link z tymi obniżkami.
U mnie trutka podczas deszczów zamokła i leży w słoiczkach.
Pozdrawiam Elu.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:02, 15 sty 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Naszym marzeniem jest uniknięcie takich sytuacji W 2021 było ich dużo i szkody były spore.

O jej to gorzej niż u mnie.
Danusiu mamy taki grunt jaki mamy. U mnie 2 sztychy szpadlem i dalej glina woda stoi. Inna sprawa, że w zeszłym roku burze nas nie oszczędzały

Kurki piękne i różne. Kiedyś u nas w domu były te szare nakrapiane.

Kosmosy - trzeba przypilnować bo mogą się wysiewać.

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku II 20:48, 15 sty 2022

Do góry
Dorotka piękna zima. Ja takich obserwacji nie prowadzę. Byłam dzisiaj chyba to nornice. Słoiczki z trutka puste. Dzisiaj uzupełniłam znowu.

Pod choinkę dostałam biżuterię ogrodowa jestem bardzo zadowolona.

Jeszcze sobie zamówię może pawia jest obniżka.

Pozdrawiam Dorotko
Ptasi gaj 20:27, 15 sty 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Śliczne iluminacje świetlne pokazałaś, bardzo lubię takie klimaty. Oj żeby mój synek mieszkał gdzieś w tej Warszawie na parterze pewnie bym kiedyś pojechała. Niestety mieszka na 4 piętrze, a to przeszkoda nie do przeskoczenia.
Kiedyś wkładałam rozgnieciony czosnek do nor krecich, żebyś Ty widziała jak się wtedy ziemia pod świerkami ruszała. Krety stały się bardziej aktywne, ryły okropnie.

Dorotka ściągnęłam ciebie myślami. Tydzień temu rozmiescilam słoiki z trutka na myszy/nornice na wszelki wypadek. Bardziej się skłaniałem ku temu,że bażanty mi wygryzają cebulę.
Jednak dzisiaj sprawdzając słoiczki w ani jednym nie bylo ziarenek trutki.
Znowu dzisiaj uzupełniłam może znowu opustoszeja.
Kretami zajmuje się eM ma jakieś ustrojstwo i kupuje do tego petardy. Bardzo dobrze się sprawdza. Zima raczej dajemy kretom ryć a niech sobie ucztują.
Czosnek u mnie nic nie dał krety szalały.

Ja na szczęście mieszkam na pierwszym piętrze i klatki szerokie trepy schodowe nie wysokie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies