Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Szmaragdowy Zakątek 22:18, 18 lut 2017

Do góry
Świetne!
Ogródek Iwony II 21:59, 18 lut 2017

Do góry
Gdzie Ty tyle traw upchniesz?
Ogród u stóp klasztoru cz. II 14:18, 18 lut 2017

Do góry
IRENKA-Jedź z nami,im nas więcej tym fajniej.
masz rację z sianiem to tylko chodzi o frajdę i zabicie czasu,ale to co sieję w sadzonkach nie dostępne...no chyba że łubiny to tak.Będę siać te od ciebie co Sebek przywiózł i dostałam jeszcze od koleżanki malinowe ,te mi się szczególnie teraz podobają

MARGARETKA-A może się skusisz na wyjazd.Było by super.

PSZCZÓŁKA Ewka wbijasz do ziemi trzy paliki tuż koło drzewa w trójkącie. Odstęp ok 30cm od pnia. Potem te paliki łączysz cienkimi listewkami które wkręcasz do palików .a dodatkowo usztywniasz jeszcze przykręcając po przekątnej tak żeby pień był między nimi...ło matko ciężko tak bez obrazka.W casto to sznurki elastyczne kupisz.
Donice w przodzie wcześniej ,bo tam od rana do wieczora słońce i między domami jest baaardzo ciepło.
Zaś w tyle na tarasie mam często wiosenne przymrozki . Tam idzie zimny luft z lasu i już nie raz była ewakuacja doniczek do ściany, okrywanie kocami,cuda na kiju. Teraz już wiem że maj optymalnie tam najlepszy termin .

BOŻENKANa tłumy nie ma rady,mnie to jakoś nie przeszkadza.Cieszę się bardzo

RENIA- Spróbuj POLYVERSUM WP.Chwalą go bardzo i całkowicie ekologiczny.
Ten rok był trudny dla piwonii bo polewało często i ciepło było a to idealne warunki dla grzybów .
Moja koleżanka ma taką zasadę ,że po takich dniach kiedy pada i bardzo ciepło to lecie z opryskiem na grzyba cały ogród po kolei.Jest to sposób szkółkarzy.
Ja też tak robię ,zwłaszcza teraz kiedy już ogród się starzeje i grzybów dużo.Lecę wtedy wszystko miedzianem albo topsinem.
O piwoniach to wiedz ,że okropne żarłoki i sam kompost nie wystarczy dla ładnych kwiatów.musisz zastosować i kompost z azotem dla liści ,ale i wieloskładnikowy z potasem , magnezem i miedzią dla bujnego kwitnienia.Ja lubię stary dobry florovit, i do róż i do piwonii.Teraz jednak wszyscy chwalą Yara mila. w tamtym roku przełamałam się i też nim sypałam

Renia dla ciebie i dla wszystkich miłych gości piwonie ,bo temat aktualny na forum i smutna pogoda dzisiaj.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:37, 18 lut 2017

Do góry
Ja tez nigdy nie czyściłem szmaragdów - choc w sunie u mnie jak raz halny zawieje to cały susz mam w ogrodzie wiec same się czyszczą
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:30, 17 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

U mnie dopiero zaczynają się wyłaniać spod śniegu, ale ogólnie są zielone - jednakże je własnie wysusza u mnie słońce jak śnieg stopnieje, zatem nic nie prorokuję Pewnie i tak je zetnę

26 stopni? Tyle to ja się za miesiąc spodziewam... 6000 km dalej

O już tylko miesiąc i jedziesz grzać się?

Toszka kiedyś pisała, że dla carexów najgorsze to wczesnowiosenne słońce. Ja swoje też będę cięła,nie mam cierpliosci do czyszczenia.
Typografia ogrodu 15:57, 17 lut 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Im dłużej siedzę na O tym bardziej uważam że Wy na tym śląsku to macie dobrze. Nie dość że większość forumowiczów jest stamtąd to i cieplej macie. No cóż Może w drugim wcieleniu zamieszkam właśnie tam
ale na którym sląsku? oto jest pytanie. Sebek to taki niestateczny raczej mieszkaniowo oczywiście
Typografia ogrodu 15:56, 17 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie wyobrażam sobie dnia bez ciastka albo cukierka
Jednak z moja tendencja do tycia siłownia 4-6 razów tygodniu to mus... Zreszta właśnie wróciłem z 4designdays (żałuj, że nie jesteś ze śląska!) i lecę poćwiczyć przed praca
może kidys
co Wy wszyscy tacy poprawni? diety cwiczenia...
Ogród u stóp klasztoru cz. II 14:00, 17 lut 2017

Do góry
U nas też się rozpadało.Dziewczyny bez pośpiechu ,jeszcze się naharujemy dość.

RENIA-zeschłe byliny można ,no jasne że można.To będzie pierwsze co zrobię.
No i miedzianem na grzyba wszystko prysnę,jak tylko + 7-8 będzie to startuję.

IRENKAJa też się z deszczu cieszę,Taki naturalny prysznic i Rh podlane jak trzeba ,tylko jeden szkopuł ,że ziemia u nas ciągle zmarznięta,słabo wsiąka .

JUSTYNA , AGNIESZKA- w tym roku mam sporo nasion. podekscytowana jestem tymi siewami ,ciekawe co wyjdzie .
Sieję :
-cynia
-mak czerwony pełny
-Łubin malinowy
-pysznogłówka fiolet pełna( śliczna)
-arcydzięgiel
-aminek
-naparstnica rdzawa,bylinowa
-malwa jasnoróżowa

SEBEK-Oooo kochany doniczki to ja po wystawie majowej w Suchej Beskidzkiej zawsze sadzę ,bo tam tyle rozsad pięknych ,że szok.A wystawa 1 maja.Prawie z Holandii wrócę i pewno jeszcze jakieś cebule przywlokę.
Wcześniej się nie biorę bo u mnie na tarasie do zimnej Zośki różnie bywa.Przód można by wcześniej i pewno tak zrobię ,ale na taras nie ma szans.

Typografia ogrodu 12:54, 17 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Jednak z moja tendencja do tycia siłownia 4-6 razów tygodniu to mus... Zreszta właśnie wróciłem z 4designdays (żałuj, że nie jesteś ze śląska!) i lecę poćwiczyć przed praca

Im dłużej siedzę na O tym bardziej uważam że Wy na tym śląsku to macie dobrze. Nie dość że większość forumowiczów jest stamtąd to i cieplej macie. No cóż Może w drugim wcieleniu zamieszkam właśnie tam
Typografia ogrodu 12:44, 17 lut 2017

Do góry
Tu ma być ogród :) 12:41, 17 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

A jakby deszcz nie chciał Cię wpuścić do ogrodu to jedz na 4design days - dużo lepiej niż w zeszłym roku Choc może dlatego, ze w branżowy dzień brali mnie za projektanta i gadali po ludzku

Nie planowałam, bo szczerze mówiąc kilka takich imprez zdarzyło mi się odwiedzić i zawsze wracałam rozczarowana, ale skoro polecasz, to wezmę pod uwagę
Tu ma być ogród :) 12:38, 17 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

u mnie też się tak zapowiada, jak sam nie stopnieje, to deszcz go rozpuści.

A jakby deszcz nie chciał Cię wpuścić do ogrodu to jedz na 4design days - dużo lepiej niż w zeszłym roku Choc może dlatego, ze w branżowy dzień brali mnie za projektanta i gadali po ludzku
Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:17, 16 lut 2017

Do góry
alinak napisał(a)
Marzen ziemia zmarznięta ,śnieg stopniał,w ogrodzie bagno ,wszystko stoi, ziemia nie chłonie.
No i tyle. na warunki pewno 2 tygodnie muszę czekać,bo jak wy zaczynacie ,to ja mam obliczone od zawsze ,że za wami to my ze wszystkim dwa tygodnie jesteśmy.

Możemy równolegle z Wrocławiem donice obsadzić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:13, 16 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Produkcja wre
Niby parę skrzynek, a jak cieszą
W Kruklandii 21:27, 16 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Warunki w ogrodzie mamy podobne - też lodowa skorupa Ale z dnia na dzien coraz mniejsza - i tego się trzymajmy!

O tak
Na zielonej... trawce :) 20:57, 16 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Moje umyte!

Patrzyłam na prognozy, jutro ma padać więc odpuściłam sobie do przyszłego tygodnia - chociaż parę dni niech pobłyszczą
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:47, 16 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

A masz filcu dużo? Bo jak nie to bez sensu - wystarczy go przegrabić

Wieści o samochodzie bolą... Mi ktoś przypie..ł do przedniego zderzaka na parkingu i pojechał - mam cały popękany i porysowany
Tylko wiesz..tutaj ktoś zawinił-zwiał,ale to ktoś inny jest frajerem.W sytuacji,gdy sama jestem sobie winna-nie wiadomo jak zareagować.
grrrr-mamy autocasco,ale róg domu do roboty.
W Kruklandii 20:45, 16 lut 2017

Do góry
Warunki w ogrodzie mamy podobne - też lodowa skorupa Ale z dnia na dzien coraz mniejsza - i tego się trzymajmy!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:41, 16 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Sebek a jak Twoje ID teraz wyglądają?
W tamtym roku miałam koszmarne po zimie ale za Twoją radą przez cały sezon dostawały dużo wody i muszę stwierdzić, że to chyba jest klucz do sukcesu. Po tegorocznej zimie wyglądają rewelacyjnie-całe zielone i tylko pojedyńcze żdzbła mają suche końcówki
Masz swoją teorię na ten temat?

U mnie dopiero zaczynają się wyłaniać spod śniegu, ale ogólnie są zielone - jednakże je własnie wysusza u mnie słońce jak śnieg stopnieje, zatem nic nie prorokuję Pewnie i tak je zetnę

26 stopni? Tyle to ja się za miesiąc spodziewam... 6000 km dalej
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:35, 16 lut 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Taką mam wątpliwość.Czy ja mogę zwertykułować trawnik, który zasiałam wiosną zeszłego roku,czy będzie jeszcze za młody?

A masz filcu dużo? Bo jak nie to bez sensu - wystarczy go przegrabić

Wieści o samochodzie bolą... Mi ktoś przypie..ł do przedniego zderzaka na parkingu i pojechał - mam cały popękany i porysowany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies