Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Sebek 23:13, 16 lut 2017

Gardenarium napisał(a)

Produkcja wre
Niby parę skrzynek, a jak cieszą
Rosa 23:17, 16 lut 2017

Niby parę skrzynek a jakie plony
BasiaLT 09:07, 17 lut 2017

No faktycznie, dla takiej działalności zaplecze musi być. Super plony
Gardenarium 11:05, 17 lut 2017

Miałam posadzone takie odmiany: ASIA, ALBA, KIMBERLY, PORTOLA - truskawka ZWISAJĄCA (powtarzająca owocowanie), zestaw truskawek WYŚMIENITY - no i teraz bądź mądra, która to

Albo ta powtarzająca Portola, albo coś z ostatniego zestawu. Jakby co, dam ci sadzonki z tej, co zostawiliśmy.

Obstawiam Portolę, tylko, że ona pochodzi z USA i piszą że trzeba okrywać, więc nie wiem czy my okryliśmy i czy przezimowała?? Jutro może pojadę, ale pewnie jeszcze pod śniegiem jest. Wrażliwa na choroby grzybowe, ale ja nic nie zauważyłam. Powinna być sadzona w większych odległościach dla przewiewu i z racji, że silniej rośnie niż inne. Bardzo plenna do jesieni.

Instagram Ogrodowiska
Makao_J 11:12, 17 lut 2017

To pewnie to będzie Portola. Tak jak piszesz. A czy takie powtarzające to przy tym drugim owocowaniu też mają smaczne owoce? Bo plony to na pewno już słabsze, co?
Gardenarium 11:22, 17 lut 2017

Nie, plony im bliżej jesieni tym większe. Tutaj zaskoczyłam pewnie?

Jest jeszcze Linosa - właśnie kupiłam 4 odmiany nowych truskawek OSTARA, HONEOYE, CLERY, LINOSA dwie ostatnie frigo, czyli zaowocują jeszcze w tym roku po około 6 tygodniach.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:23, 17 lut 2017

Poczytaj o tych odmianach, a zobaczysz jakie są.

Instagram Ogrodowiska
Makao_J 12:32, 17 lut 2017

To mnie zaskoczyłaś totalnie. To ja bym chciała taką sadzonkę jeśli Ci coś przetrwało. Może odebrałabym na zjeździe w Pęchcinie - jeśli w tym roku też będzie.
Zapisałam odmiany i zaraz poczytam.
Ja mam dwie odmiany tylko nie pamiętam gdzie je zapisałam. Muszę wyszperać. I jeszcze jakąś NN od Basi.
Anda 13:22, 17 lut 2017

Danuś, ależ Ty jesteś warzywowa i owocowa. Nie miałam o tym kompletnie pojęcia. Wspaniałe plony

Danusiu, a tak z innej beczki, jaką masz opinię o śliwie dziecięcej?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 15:31, 17 lut 2017

Anda napisał(a)
Danuś, ależ Ty jesteś warzywowa i owocowa. Nie miałam o tym kompletnie pojęcia.

I ja podobnie