Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:53, 21 sie 2016

Do góry
Stipa na viagrze od zawsze u Ciebie moje leżakuje

Takie spotkanie to by była uczta dla oczu i duszy )))

Buziolki dla mamy i cudnie masz
Mój ogród pod górkę... 07:14, 21 sie 2016

Do góry
jola_B napisał(a)

To połaczenie traw i różowych jeżówek jest tak genialne ze gdyby nie to że jest 4 w nocy z soboty na niedziele to wsiadłabym w samochód i pojechała na zakupy!

Pojade w poniedziałek

A te trawy to Pony tails czy coś innego? Kostrzewe rozpoznałam.

Miło mi, że się zainspirowałaś
Tak, to stipa. A kostrzewy to Eliah Blue. Jeżówki Butterfly Kisses

Pogubiłam się po drodze... 22:18, 20 sie 2016

Do góry
Murek rozchodnikowo - trawkowy stipa trochę przesadziła w tym roku, jeszcze trochę i zmiażdży rozplenice
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:36, 20 sie 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Lubię białe...i hortensje.Ze stipą u mnie w tym roku słabo...nie chce rosnąć wy
soko,tylko się pokłada...taka jakaś zmęczona....Brązowa trawka z siewu?
Bogusiu moja stipa też się pokłada, ale nie podwiązuję jej, niech opiera się na żurawkach,

a trawę brązową kupiłam i Szmita.

Ogródkowe perypetie:) 17:47, 19 sie 2016

Do góry
Brunnera może się gryźć... Grujecznik robi się taki miodowy potem, może w tym kierunku idź? Stipa sirocco albo carex praire górę byłby dobry -o ile chce Ci się co roku wymieniać

PS - przycialem Twoje kulki A do Krakowa nijak mi nie po drodze w tym roku
Kosolkowa Pasja 23:08, 18 sie 2016

Do góry
Aniu - dziękuję Kolejne duety - rozchodnik z rozplenicą, stipa z jarzmianką i Pomponella z werbeną..

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:00, 18 sie 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Pojedynczy liść

Całe drzewa padły?? dziwne...
Niektórzy ścinają ją przy ziemi, aby mieć ogromne liście, ja swojej wycinam konary, bo rosnie, jak szalona, zbliża się do 10m po 5 latach.
Stipa piękna, oleandry też, co do traw napisałam u mnie, lepiej teraz, wiosną długo się czeka na trawy i więcej pomylonych, a tak kupisz dorodne okazy, no i rozplenicę Rubrum, Vertigo możesz w ogrodzie zimowy przechowac bez problemu.
Powodzenia w wielkiej wyprawie, dziel się z nami fotkami
Anna i Ogród 16:22, 18 sie 2016

Do góry
Tulipanowiec rośnie jak na drożdżach. Już jest prawie równy ze mną a miał zaledwie 1 m.

Stipa tak się rozsiała sama

Znalazłam siewkę perukowca 3 m od macierzystej

Jarzębina ma śliczny kolor
Moja bajka 12:55, 18 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
stipa nie powala niestety wielkością, ani bujnością

Nowa pergola
a na rabatach busz, jak ci to porosło, slicznie i ciekawie jednocześnie
Za radę odnośnie motylków dziękuję, masz rację, trzeba je w różne strony ustawić
Nadrabiam forum, zaległości ogromne, czasu mi brak, więc na razie latam u was, a jest tego, że hej
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:59, 18 sie 2016

Do góry
dajana napisał(a)
Vanilki mają tak ogromne kwiaty? o matko jakie śliczne i taki kolor mi potrzebny do śliwy wiśniowej i traw. To nowa rabata co prawda posadziłam dwie różowe hortensje ale mysle że mnie pani ze szkółki oszukała ,miały kwitnąc na tegorocznych pędach Nie dość ze zmarzły to nie kwitły niestety, zamienę je na wanilki, dwie wystarczą. Niebieskie w ogóle zmarzły i ani śladu po nich .Nie będę więc dzieliła jeżówek, a werbenę mogę przesadzić w trawy? z ziemią oczywiście tak aby nie naruszyć systemu korzeniowego czy nie ruszać Mam ją w różach, ale róże kasuję przynajmniej te z wiecznie szarą pleśnią. Róże w tym roku mam brzydkie, nawet bardzo brzydkie ,jedynie hortensje limki są cudne .Powtykałam na podmurowaną skarpę gałązki floksów na całej długości przy brzegu aby zwisały Na tę druga zaś ubiorek wiecznie zielony. Miałam ogromne dwa ubiorki nawet nie wiedziałam czy się go dzieli, a on tak pięknie się przyjął i już wypuszcza nowe listki z tych kawałeczków które powtykałam Jak mi się nie spodoba to przeniosę gdzie indziej. Zbieram od sąsiadów skoszoną trawę i rozkładam ją na skarpie aby ograniczyć chwasty ,nawet to działa Przykro mi że miałaś podobną serie do mojej ;( Kiedy moja wnusia była mała tez spała w pokoju w namiocie, a ja musiałam się tam wczołgać bo chciała z babcią spać hi,hi. Jak ten czas biegnie wnuki nam rosną w mgnieniu oka a my? wciąż takie same ,Nic to, że kolor włosów się zmienił ,wzrok już nie ten sam ,zmarszczek przybyło, nadal to my nie nikt inny Za miesiąc mam powrót mamy ,zbieram siły bo to będzie trudny okres .Chciałam cię jeszcze zapytać o coś Aniu Mam śliczną stipę ,bardzo już dużą czy jej tez mogę podkraść tzw siewki ?

Wanilki maja ogromne kwiaty, mam jedną na pniu i to głupi pomysł, rozkłada się strasznie, nie potrafi unieść kwiatów..

Hortek co kwitną na zeszłorocznych kwiatach praktycznie nie mam (oddałam, została się jedna.. i o dziwo w tym roku kwitnie ), bo i tak nie kwitły nigdy.. a związywać opatulać nie mam czasu i ochoty.

Werbena do przesadzenia teraz się nie nadaje, przeżyje, ale być może będzie trzeba ją ściąć do ziemi.

Ubiorki są fajne cały rok Po kwitnieniu przytnij je..wtedy są fajne poduchy.

Namiot był obiecany, ale pogoda była do bani, wiec postawiłam namiot w pokoju.. i oczywiście tam było spanie .. ale do towarzystwa dostał rodzica

Stipy bym nie ruszała, pozbieraj nasiona, wysiejesz wiosna i będziesz mieć ładną. Stipa ładna tylko młoda i nowa. Po przekwitnięciu jest brzydka i nawet jak przezimuje to już taka ładna nie jest. Na jesień zbieram siewki do szklarni, a wiosną zbieram to co się samo wysiało i urosło. Jednak z nasion i nówka jest najładniejsza.. Niestety ciągle przegapiam czas zbioru nasion

Zbieraj siły przed hard corem.. dobry i miesiąc ulgi...

Trzymaj się..
Ogródek Iwony II 08:29, 18 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Znalazłam miejsce na perovską. Na tle tuj. Postaram się stworzyć taką kompozycję w plecach ciurkadelka.
https://pl.pinterest.com/pin/353251164498497773/

Po kolei będą: Szmaragd, gracilimusi werbena
perovska
lawenda i stipa
ciurkadełko
obwódka z bukszpanu ( powtórzenie z innych rabat )
coś takiego:

O kurcze. Nie mogę się odnaleźć, w ktorej to części. Muszę sobie przypomnieć, gdzie masz tulipanowca, może mi się sprecyzuje
Ogródek Iwony II 07:36, 18 sie 2016

Do góry
Znalazłam miejsce na perovską. Na tle tuj. Postaram się stworzyć taką kompozycję w plecach ciurkadelka.
https://pl.pinterest.com/pin/353251164498497773/

Po kolei będą: Szmaragd, gracilimusi werbena
perovska
lawenda i stipa
ciurkadełko
obwódka z bukszpanu ( powtórzenie z innych rabat )
coś takiego:
Mirkowy ogród (początki) 21:02, 17 sie 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Moja stipa mizerota już nie zakwitnie chyba że jakiś cud się stanie

Czekaj cierpliwie.
Moja stipa kwitnie na całego..i niespodziankę zrobiła mi Hameln...hura ona ma kotki
Mirkowy ogród (początki) 18:40, 17 sie 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Mirko, kwitnie Tobie juz stipa?
Moja stipa mizerota już nie zakwitnie chyba że jakiś cud się stanie
Mirkowy ogród (początki) 09:20, 17 sie 2016

Do góry
Mirko, kwitnie Tobie juz stipa?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:12, 17 sie 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
Witaj,
nadrabiam powoli zaległości po urlopie
i pięknie masz hortki są niezawodne, stipa cudna, jeżówki też
wycieczka po zamku w Malborku super
moja rozplenia od Przemka przeżyła jedna ale nie ma kłosów
ale masz ogórasków

Oj to rzeczywiście sporo nadrobiłaś
Cieszę, że się podoba. Oj tak hortensje, jestem z nich bardzo zadowolona. Mają sztywne łodygi, ogromne kwiaty. Zaczynają już się wybarwiać a szkoda bo to tak jakby jesień stała już u progu, ech.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:08, 17 sie 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Aniu, piękne róże, a łany stipy imponujące

Aniu stipa w ilości ośmiu sztuk nadrabia za wszystkie inne rośliny. Zabrakło jej w donicach i jeszcze w jednym miejscu, szansa jest za rok
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:03, 17 sie 2016

Do góry
Witaj,
nadrabiam powoli zaległości po urlopie
i pięknie masz hortki są niezawodne, stipa cudna, jeżówki też
wycieczka po zamku w Malborku super
moja rozplenia od Przemka przeżyła jedna ale nie ma kłosów
ale masz ogórasków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies