Oglądałam relacje z Powsina... Pięknie tam
Bodziszków też nie znam, kupiłam trochę na ślepo, w sumie niewiele informacji znalazłam o nich, więcej na stronach zagranicznych....
Ten pierwszy Aviamore jest niski, z różowymi kwiatami, listki ma strzępiaste i drobne. Drugi jest wyższy i trochę się pokłada - na razie. Ale kwiaty ma dosyć ciekawe.
Mi tak wcięło hostę sum and substance... Coś z opóźnieniem wyrosło w jej miejscu, ale to na dużą hostę nie wygląda....
Kosmosy z siewu, z drugiego podejścia. W tamtym roku wysiałam i wyplewiłam - taka jestem nadgorliwa. W tym wysiałam do donicy w domu i potem wysadziłam do donic.
Tą większą czyściłam i zrobiła się lekko zielona, dlatego pokazuje jaka się zrobi, żebys nie była rozczarowana.
MarięT. mam drugi sezon. Kwiatu oceniać nie będę, bo każdy widzi i oceni pod własnym kątem, ale w tamtym roku (czyli w pierwszym sezonie) zbudowała ładny, zwarty krzaczek i kwitła non stop całe lato. W tym roku mimo przesadzania też ładnie się zapowiada. Mimo upałów ładnie trzymała kwiaty.
Z bladawców mam jeszcze Heritage, ale to z jesiennych nasadzeń, dopiero tworzą się pączki.
Róże szybki efekt dają To moja jedna z ostatnich rabat, a najbardziej zadowolona jestem
Clematis Pink Dream nie daje oznak życia, chociaż była to bardzo ładna sadzonka.
Natomiast rachityczne sadzonki Albina Plena mają się całkiem dobrze, nawet kwitną
Bożenko, gdybyś zaglądnęła to pokazuję moją Anabelke
Wczoraj przycięłam pędy tegoroczne w moje hortensji ogrodowej o ok 1/3 . Ponoć jest to sposób aby byly bardziej rozkrzewione i niższe.
Z przyciętych pędów porobiłam sadzonki i zadołowałam. Jeśli się przyjmą to będę rozdawać chętnym z forum Część zadołowałam w ziemi rododendronowej a część w mojej glinie trochę rozluźnionej korą i kompostem.
The Pilgrim i clematis Błękitny Anioł
róża jest w pąkach więc może uda im się zgrać
Clematis był przesadzany, odbił praktycznie od ziemi i dalej wypuszcza nowe pędy
Nie wszyscy-ja jeszcze nie mam-ale chyba sobie cosik kupię-bo siła O na mnie działa
Rośnie Ci wszystko pięknie.A co to masz za trawki-te cieniutkie z paseczkami?