Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Kasya 15:55, 21 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Proszę bardzo, wiem, że lubisz dalie
Ciekawe czy uda mi się je przezimować... one chyba z wysiewu są i nie mają jeszcze wykształconej karpy. Dasz mi jakieś rady?

jak to ?
to tegoroczny wysiew i juz kwitna ? bardzo ladne
Zana 20:59, 21 cze 2016

Reniu, cztery stówki Ci stuknęły. Ogrodowiskowym zwyczajem gratki składam. Dzięki za piękne foty dla nas i obyś nas przez kolejne setki stronek takimi fotkami raczyła.
alinak 21:45, 21 cze 2016

Bardzo nie czasowa jestem,ale wpadam przywitać się i jak zwykle załapałem się na piękne foty
Jestem wielką fanką twojego stylu i w ogrodzie i w fotografowaniu. W lipcu trzymam kciuki

.
Gruszka_na_w... 23:44, 21 cze 2016

07_Rene napisał(a)
Pierwszy kwiat MW.

Liczę na więcej...

Ja też liczę na więcej pięknych zdjęć u Ciebie. A ta róża cudowna!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
babka 23:53, 21 cze 2016

Piękne masz te kfiatuchy a fotki sprawiają, że nielubiane przezemnie dotąd dalie zaczynają mi się podobać
Buziaki
sylwia_slomc... 23:58, 21 cze 2016

07_Rene napisał(a)
Pierwszy kwiat MW.

Liczę na więcej...

Co to znaczy MW bo mam podobną?
07_Rene 08:17, 22 cze 2016

Kawa napisał(a)
Reniu jak zwykle cudne foty
ja kupiłam mysie uszka i gdzieś mi wcięło
nie ma
pięknie masz

Mi tak wcięło hostę sum and substance... Coś z opóźnieniem wyrosło w jej miejscu, ale to na dużą hostę nie wygląda....

Agania napisał(a)
Piękne Renatko robisz zdjęcia, róże zjawiskowe, w tle kolory, ostróżki jakie dorodne , prawdziwe giganty, klimat tworzysz wspaniały, ogądam oniemiała pełna zachwytu, piękne dalie pokazujesz mają oryginalny kolor u nas w Wieliczce, zdobyłam tylko różowe

Gratulję kosmosów, to z siewu?

Kosmosy z siewu, z drugiego podejścia. W tamtym roku wysiałam i wyplewiłam - taka jestem nadgorliwa. W tym wysiałam do donicy w domu i potem wysadziłam do donic.

Juzia napisał(a)
Hosty gites!
Ja mam same zielone i zielono-białe

I prośbę mam....
Cykaj mi często Marię Tereskę, bo mam na nią chrapkę

Tą większą czyściłam i zrobiła się lekko zielona, dlatego pokazuje jaka się zrobi, żebys nie była rozczarowana.

MarięT. mam drugi sezon. Kwiatu oceniać nie będę, bo każdy widzi i oceni pod własnym kątem, ale w tamtym roku (czyli w pierwszym sezonie) zbudowała ładny, zwarty krzaczek i kwitła non stop całe lato. W tym roku mimo przesadzania też ładnie się zapowiada. Mimo upałów ładnie trzymała kwiaty.

Z bladawców mam jeszcze Heritage, ale to z jesiennych nasadzeń, dopiero tworzą się pączki.

Ewik napisał(a)
Wow ,jak ślicznie u Ciebie i wiele moich ulubionych roślin. Kosmosy już kwitną, moje malutkie jeszcze.

Róże szybki efekt dają To moja jedna z ostatnich rabat, a najbardziej zadowolona jestem
07_Rene 08:24, 22 cze 2016

laurowisnia napisał(a)

Byłam w sobotę na wykładzie w Powsinie. Skoczek lubuje się głównie w pnących, na nich zimuje, inne atakuje w sprzyjających warunkach. Jest trudny do zwalczenia preparatami naturalnymi, pozostaje wycinanie pędów na wiosnę i chemia jak komuś bardzo dokuczy.

Renia muszę pooglądać te zakupione bodziszki, nazwy nic mi nie mówią.

Oglądałam relacje z Powsina... Pięknie tam
Bodziszków też nie znam, kupiłam trochę na ślepo, w sumie niewiele informacji znalazłam o nich, więcej na stronach zagranicznych....
Ten pierwszy Aviamore jest niski, z różowymi kwiatami, listki ma strzępiaste i drobne. Drugi jest wyższy i trochę się pokłada - na razie. Ale kwiaty ma dosyć ciekawe.

07_Rene 08:31, 22 cze 2016

Kasya napisał(a)

jak to ?
to tegoroczny wysiew i juz kwitna ? bardzo ladne

Kasiu, zupełnie nie znam się na daliach
Te dalie kupiłam w małych doniczkach, niby dużo korzeni, ale jak wepchałam palec do środka to bulwy nie wyczułam. Ania-Monteverde pisała ostatnio, że jak to są dalie z siewu (trudno powiedzieć czy to tegoroczny siew) to bulwy mogą być jeszcze małe i mogę ich nie czuć. jesienią przy wykopywaniu się okaże czy jest co w ogóle wykopać... Najwyżej spróbuję przezimować razem z donicą...

W ostatnim Gardeners World jest artykuł o daliach. Dowiedziałam się, że dalie jesienią mocno rozbudowują bulwę, dlatego nie nalezy ich zbyt wcześnie wykopywać, dopiero po przymrozkach.

Ciekawi mnie też inne sprawa, może ktoś wie...
Czy z małych bulw, które nie wypuściły w tym roku zielonych pędów (jak mniemam nie było "oczka") mają szansę stać się rosliną w kolejnych latach?
Konieczki 08:36, 22 cze 2016

Calusy na 400