Skoro nie Twój to nie utwierdzaj właściciela, że jak wytniesz cały na sadzonki to za chwilę znów będzie mieć piękny krzak Żart Bukszpany dobrze odbijają ze starego - tyle wiem
No super ta samotnia wyszła, a ten warzywnik - chyba do księgi Guinessa się nadaje, bo większego na prawdę nigdy nie widziałem - prawie jak mój cały ogród
Sebek, moje żurawki wszystkie zielenieją !!!! i te w cieniu i te w ostrym słońcu !!! czy to normalne na wiosnę? chyba nigdy tak nie miałam, chyba, że nie zauważyłam we wcześniejszych latach?
A które? Bo to dziwne... Chociaż moje bordowe jakby jaśniejsze liście na początku puszczają a potem bordowieją...
Aniu dziękuję Ci za życzenia i floksika śnieżnego ... cudny ... bardzo by mi pasował imprezka była, właśnie odprowadziłam moja przyjaciółkę
Miłego dnia
A ja właśnie przemyślałam sytuację..i wprowadziłam Cię w błąd.... to jest flox douglasa, a nie śnieżny.
Tak wyglada floks śnieżny... najmniejszy z floksów jakie mam
To flox Douglasa..zaczyna dopiero kwitnąć
I floks douglasa (biały) w pełni kwitnienia i szydlasty biało-różowy
I szydlaste (odcienie liliowych), douglasa (biały) kanadyjski (niebieski)
Dzięki Ci wielkie dobry człowieku za przypomnienie nazwy floksa śnieżnego - za Chiny nie mogłem sobie przypomnieć jaki to. Te Twoje poduchy powalają
Sebek, moje żurawki wszystkie zielenieją !!!! i te w cieniu i te w ostrym słońcu !!! czy to normalne na wiosnę? chyba nigdy tak nie miałam, chyba, że nie zauważyłam we wcześniejszych latach?
Podziałałam, wrzucę fotkę po południu. Ale tylko jedną ruszyłam, w całości ją wykopałam i podzieliłam, bo nie pasowała mi w tym miejscu. Trochę mi tych "zielonych zalążków" odpadło, ale co tam. Mam nadzieję, że się przyjmie. Próbowałam ruszyć też drugą, ale za nic, ani z boku nie mogłam podważyć, a od środka nie było już mowy. Zostawiłam ją, bo tam ma rosnąć. Spróbuję w przyszłym roku, żeby odmłodzić. Pierwszy raz dzieliłam funkię i nie wiem, czy każdy kawałek musi mieć korzonki takie długie, czy wystarczy sama karpa z ziemią?
Aniu, białe fajnie rozświetlają , nawet patrząc wieczorem tylko na miejsce gdzie rosną. No, a na zdjęciach to juz super, nawet jak zdjęcia nie bardzo artystyczne , jak u mnie Beatko i Kasiula zakupy małe , ale ziarnko do ziarnka i zabraknie miejsca Sebek dzięki, z neta, ale Ty już się chyba zraziłeś