Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Sebek 23:23, 05 maj 2012

Bogda napisał(a)

Bogda jak masz jeden taki to zrób sobie dużą kulkę

nie, nie mam, ale mam tysiące sadzonekwłaśnie z tego bukspanka

Skoro nie Twój to nie utwierdzaj właściciela, że jak wytniesz cały na sadzonki to za chwilę znów będzie mieć piękny krzak Żart Bukszpany dobrze odbijają ze starego - tyle wiem
Matka 23:33, 05 maj 2012

Ja nie tnę tego bukszpana tylko po to żeby mieć sadzonki za darmo!!no coś Ty!właściciel chce ciąć ale nie wie czy stare grube gałęzie odbiją a ja przy okazji sobie troszku ukorzenię
Sebek 23:38, 05 maj 2012

Powinien odbić - a z tymi sadzonkami żartowałem Ale lepiej niech Danusia zatwierdzi
ana_art 10:01, 06 maj 2012

Danusiu próchnicy odkwaszonej używasz do sadzenia wszystkich roślin (nie kwaśnolubnych)?
Jak często podlewasz rośliny florowitem?
AniaDS 12:49, 06 maj 2012

Danusiu, zerkniesz do mnie?
Chyba mam bukszpany do wyrzucenia
bociek 17:00, 06 maj 2012

Danusiu,

Jeszcze raz dziekuje za mile - choc dla mnie zbyt krotkie spotkanie. Bylo mi bardzo milo, ze moglam przez chwile byc uczestnikiem tego spotkania i przepraszam, ze sie nie pozegnalam - nie chcialam wprowadzac zamieszania.
Bardzo sie ciesze, ze Cie poznalam. Mam nadzieje, ze kiedys bedziemy mialy okazje porozmawiac
Pozdrowienia dla Witka i dla cudownej Wiesi
Loosiuu 21:10, 06 maj 2012

Danusiu, masz może więcej zdjęć tego klombu? planuję takie nasadzenia u siebie po 15 maja i chciałbym mniej więcej określić odległości pomiędzy bukiem i świerkami. Ile tam jest rozplenic?
Celina 21:12, 06 maj 2012

Mojej róży coś dolega
Gardenarium 21:19, 06 maj 2012

Bogda napisał(a)
Danusiu, mam pytanie: czy takiego starego bukszpana( po 30tce ) można ciąc silnie?tzn. przez te 30 lat był cięty jako żywopłot do wysokości ok. 60 cm, od zewnątrz jest ładny zielony z przyrostami ale w środku gałązki są suche i tak sobie myślę czy można go ciachnąć np. na wysokość 20cm?czy puści z tych sucharków i będą nowe przyrosty?

Jak taki bardzo stary, to długo będzie trwało "odbijanie", ścięłabym do zielonego a nie do gołych patyków.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:20, 06 maj 2012

ana_art napisał(a)
Danusiu próchnicy odkwaszonej używasz do sadzenia wszystkich roślin (nie kwaśnolubnych)?
Jak często podlewasz rośliny florowitem?

Do kwaśnolubnych jest próchnica kwaśna Florovitem raz w m-cu, ale nie częściej niż co 2 tygodnie, żeby nie przenawozić i zawsze mniej leję niż w przepisie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies