Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród w remoncie 22:08, 02 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Asiu, przepraszam nie mam głowy do myślenia o roślinach. Połączenie szałwii i seslerii ma Edytka i z tego co wiem c\to jest zadowolona. Szałwia ta niska kompaktowa odmiana jest rewelacyjna na takie uporządkowane rabatki a sesleria zdobi cały rok-no może oprócz dwóch tyg. po ścięciu.

Polinko rozumiem i spory za zawracanie głowy. Już wiem,że sesleria z szałwią będzie tam na pewno a co jeszcze...zobaczymy. Czekam aż mnie olśni
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:07, 02 lip 2017

Do góry
Moja szkółka w kostce brukowej - szałwia 'Caradonna'. Jest dylemat czy wyrywać Czasem człowiek staje na głowie, żeby coś urosło a tu samowolka.
Ogród w remoncie 21:53, 02 lip 2017

Do góry
Asiu, przepraszam nie mam głowy do myślenia o roślinach. Połączenie szałwii i seslerii ma Edytka i z tego co wiem c\to jest zadowolona. Szałwia ta niska kompaktowa odmiana jest rewelacyjna na takie uporządkowane rabatki a sesleria zdobi cały rok-no może oprócz dwóch tyg. po ścięciu.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:51, 02 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przebrnęłam przez cały czerwiec u Ciebie Reniu, zastanawiałam się nad każdym zdjęciem, co napisać i sama już nie wiem. Mam mętlik w głowie z tego "podobania mi się". Pastella z ML cudnie wygląda, do tego kostki bukszpanowe, jednakowe kolumnowe, ... , kolejne cudo - szałwia z trawami, a potem jeszcze ścianka z kulkowiskiem ...
Pomyślałam, ze już jesteś spełniona, a potem czytam, że masz jeszcze sporo planów. Można jeszcze więcej?
Ogród idealny Gratuluję Nie, to złe słowo. Bo gratulować można wygranej, jak się coś dostanie, a ty tak własnymi rękami i e-Ma oczywiście.
Nooooo, może talentu gratuluję i wyczucia.
I zazdroszczę, choć nie wolno Bo to zły nawyk

Ja się obiema rękami podpisuję pod każdym słowem Iwonki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogródkowe rewolucje 11:08, 02 lip 2017

Do góry
Ta rozplenica u nas nie zimuje, co piękna jej nie odbiera.

Uprzedzam, że dąbrówka jeszcze może wyskoczyć. Bądź czujna

To chyba słoneczna rabata?

Carexy, niskie przetaczniki i taka szałwia, żurawki, liliowiec Stella de Oro
Dwa ogrody 22:18, 01 lip 2017

Do góry
Jolu, ja cięłam gałązkami, widzę, że teraz eM przejechał po całości
Poziomki w zależności od zimy, jak zależy Ci na odmianie to lepiej wsadzić do gruntu, a zawsze wiosną kilka można przenieść do donicy. U mnie przezimowały, ale były lata, że zmarzły zupełnie. Za to w mojej cegle sieje się wszystko i zimuje, szałwia trójbarwna, aminek, dzwonki, poziomkówka ( wyszła z doniczki) i inne różności włącznie z chwastami

szczególnie te hyzopy, na siłę obdarzałam dziewczyny siewkami wyciąganymi z cegły

ta też zimuje trzeci rok bez okrycia
Ogrodowe kreacje 21:31, 01 lip 2017

Do góry
dalia rumba, szałwia, rojnik :

Ogród z widokiem na jezioro 20:54, 01 lip 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wypicowany ogródek obejrzałam i mnie powaliło Już nie wiem, czy mój busz nie stanie się moim utrapieniem. Burza mnie przepędziła z ogrodu, już za dużo tego deszczu jest u nas. Szałwia Marcus mówisz, że taka niska? To może spróbuję z nasionkami, gdybyś mogła troszkę pozbierać Chyba że przycinasz tuż po kwitnieniu, bo jednak musiałyby trochę dojrzeć
Zostawię nasionka
Ogród z widokiem na jezioro 20:19, 01 lip 2017

Do góry
Wypicowany ogródek obejrzałam i mnie powaliło Już nie wiem, czy mój busz nie stanie się moim utrapieniem. Burza mnie przepędziła z ogrodu, już za dużo tego deszczu jest u nas. Szałwia Marcus mówisz, że taka niska? To może spróbuję z nasionkami, gdybyś mogła troszkę pozbierać Chyba że przycinasz tuż po kwitnieniu, bo jednak musiałyby trochę dojrzeć
Ogródek Iwony II 20:12, 01 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Szałwia - jakaś wysoka odmiana...

Iwonka, jaki cudny ogród! Nie poznaje go Rośliny bujne, busz jednym słowem! Trawnik masz wzorcowy! Często nawozisz?
Ja się dziś tez styrałam w ogrodzie, ale u mnie widać tak spektakularnych efektów
Ja u Artemis wyczuwam zapach, bardzo delikatny, ale jest
Buziaki!
Wszystkiego po trochu 13:23, 01 lip 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ewa to szałwia Deep blue tak się niebieszczy
Nie wiem co z Twoimi szałwiami, może jak kiełkowały to ślimaki je zeżarły, ślimaki bardzo lubią szałwię.
Większość róż już kończy pierwsze kwitnienie. Nie lubię tego okresu w ogrodzie, sypią się płatki, trzeba obcinać przekwitnięte kwiatostany, trawnik przesuszony, już nie jest świeży i zieloniutki. Jakiś taki ogólny bałagan panuje
Teraz po tych deszczach wiele bylin leży, ech, jesień już coraz bliżej
Ewo na kawkę zawsze zapraszam Niech no się tylko ociepli, bo zimno, ciemno i deszczowo

Z tymi ślimakami to duże prawdopodobieństwo, bo u mnie jakieś plagi. Co chwila podsypujemy granulki, a nowe się pojawiają. Być może to one pożarły mi szałwie. U mnie trawnik trzyma się dobrze, bo ja często podlewałam. Teraz gdzy ciągle pada, to u Ciebie też odżyje.
Tej szałwiimuszę poszukać, bo śliczna jest
Ogród w remoncie 09:06, 01 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Ja seslerie akurat dałam na różankę, ale jest tam też szałwia, rozchodniki, hortensje Bobo no i róże róże póki co przekwitly, szałwia też, hortensje jeszcze nie kwitną, a dzięki seslerii coś się dzieje, bo ona sama w sobie jest ładna kupiłam też seslerie heufleriana, ale ona moim zdaniem dużo gorzej wygląda niż jesienna.

Zajrzę do Ciebie wieczorem to trochę pooglądam. Ja tej seslerii nie mam jeszcze i na żywo też jej nie widziałam ale wszyscy chwalą.
Ogród w remoncie 08:43, 01 lip 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Dziękuję za Twoją wypowiedż. Pomoże mi w decyzjii. Ciagle się zastanawiam jak to jesienią będzie wyglądało. Będą tam hortki,które juz od lata będą robić za gwiazdy ale chciało by się jeszcze żeby reszta też jakoś wyglądała

Ja seslerie akurat dałam na różankę, ale jest tam też szałwia, rozchodniki, hortensje Bobo no i róże róże póki co przekwitly, szałwia też, hortensje jeszcze nie kwitną, a dzięki seslerii coś się dzieje, bo ona sama w sobie jest ładna kupiłam też seslerie heufleriana, ale ona moim zdaniem dużo gorzej wygląda niż jesienna.
Ogród w remoncie 08:21, 01 lip 2017

Do góry
Powiedzmy,że zdecyduję się na tę seslerię i szałwię,to jakie odległości zachować,co ile sadzić. Seslerii jeszcze nie zamawiałam a i szałwi będę miała pewnie mało pomimo rozmnażania. Ale nic to . Szałwia do kupienia teraz,jeszcze jest.
Wszystkiego po trochu 07:37, 01 lip 2017

Do góry
Ewa to szałwia Deep blue tak się niebieszczy
Nie wiem co z Twoimi szałwiami, może jak kiełkowały to ślimaki je zeżarły, ślimaki bardzo lubią szałwię.
Większość róż już kończy pierwsze kwitnienie. Nie lubię tego okresu w ogrodzie, sypią się płatki, trzeba obcinać przekwitnięte kwiatostany, trawnik przesuszony, już nie jest świeży i zieloniutki. Jakiś taki ogólny bałagan panuje
Teraz po tych deszczach wiele bylin leży, ech, jesień już coraz bliżej
Ewo na kawkę zawsze zapraszam Niech no się tylko ociepli, bo zimno, ciemno i deszczowo
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:51, 30 cze 2017

Do góry
Agcia napisał(a)

Znalazłam. To szałwia omszona "Night field".

śliczna
Ogród w remoncie 21:43, 30 cze 2017

Do góry
Nie wiem?. Pomyślałam,że jak szałwia przekwitnie to zostanie sama sesleria,to może wtedy te rozplenice. Kokoszę?
Ogród w remoncie 21:10, 30 cze 2017

Do góry
Myślę,że zielone pola to byłaby ta zwykła hakone,i myślę dalej. Niebieskie może sesleria jesienna i szałwia albo rozchodnik taki,albo rozplenice i szałwia. Trudno mi wybrać. Różowe pola nie wiem.

Przeglądam te moje piny i wymyślam głupoty
A może zupełnie inaczej,tak
Ukojenie 19:01, 30 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Żółtej róży The Fairy jeszcze nigdy nie widziałam. Nawet nie wiedziałam, że taka jest.

Obrazek po deszczu piękny, szałwię takie dorodne pięknie się prezentują. Dojrzałam leżące doniczki

żółtą fairy ostatnio Paulina z Małyki kroczkami do celu... - ostatnio pokazywała

ta szałwia jest super - ładnie przyrasta i świetnie się dzieli
doniczki? za dobre masz oczy
Ukojenie 18:38, 30 cze 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Fajne połączenie szałwia czosnki.
Warto zgapić
Paznokietki super

te wielkie czosnki są warte uwagi długo są efektowne
dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies