Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 12:43, 21 lip 2017

Iwonka pokaż mi mniej więcej gdzie ciachnąć?
Milka 12:50, 21 lip 2017

AniMa napisał(a)

Planowałam ją tylko troszkę poszerzyć - są tam miskany ML - zaraz za żywotnikami, tylko są mikro i ich nie widać...między nimi jest tez mikro stipa i werbena, przed nimi są wsadzone hortensje Limki a przed nimi szałwia (na razie jako kępki, ale chcę ją rozmnożyć jak obwódkę).....

To wszystko jest, teraz niech rośnie
Warto poszerzyć, masz proste linie, ogromne możliwości i wygoda i elegancja
Milka 12:51, 21 lip 2017

AniMa napisał(a)
Pokażę Wam co właśnie robi mój kot na fotelu na którym ma zakaz siadania...od razu widać, ze panci nie ma w domu

Przylapany na gorącym uczynku, ale chyba nic sobie z tego nie robi

Foto skradło moje serce uwielbiam.
A ściąć masz to co na górze, te jakby 2 badylki, stojąc nad tym i od razu formując stożek
Makao_J 12:55, 21 lip 2017

AniMa napisał(a)
Pokażę Wam co właśnie robi mój kot na fotelu na którym ma zakaz siadania...od razu widać, ze panci nie ma w domu

Przylapany na gorącym uczynku, ale chyba nic sobie z tego nie robi

Booooszeee jaki piękny fotel. Oczywiście Kotek też bez dwóch zdań ale fotel i katek razem to po prostu ... łzy mam w oczach. Piękne połączenie.

Co do hakone to u mnie też nie chciałam rosnąć. Najpierw była na słońcu i lipa a potem ją przesadziłam w cień i też lipa. Po 5 latach dawania jej szansy została wyautowana.
Ale możliwe że to z powodu kory jak pisze Milka. Nie wiedziałam tego. Teraz trochę mi głupio.
Makao_J 13:03, 21 lip 2017

I zapomniałam z tego wrażenia

Jak Wy to robicie że hortki tak łatwo wam się ukorzeniają. To mi nie wychodzi. Próbowałam już i w wodzi i z ukorzeniaczem do ziemi. Jedną sztukę mi się udało. Jedną.

Nie rozumiem co robię nie tak.
AngelikaX 13:15, 21 lip 2017

Aaaaaaaa.... jaki boski fotel i podusia... i kotuś też...

No teraz nie masz wyjścia... musisz pokazać więcej
marekm 13:36, 21 lip 2017

Ten miłorząb ma piękny pokrój, będzie dostojnym drzewem. Szkoda że nie mam miejsca już dla niego. Zdecydowałem się na Ambrowca, oba piękne. Hakonechloa musiałem całe wyrzucić, za dużo słońca-rozdałem po rodzinie i w to miejsce mam szpaler szałwi omszonej
AniMa 14:14, 21 lip 2017

Milka napisał(a)

To wszystko jest, teraz niech rośnie
Warto poszerzyć, masz proste linie, ogromne możliwości i wygoda i elegancja

Będzie poszerzone i jak wystarczy kostki, to pójdzie tez obrzeże
Ogrodowiskowa elegancja
AniMa 14:14, 21 lip 2017

Milka napisał(a)

Foto skradło moje serce uwielbiam.
A ściąć masz to co na górze, te jakby 2 badylki, stojąc nad tym i od razu formując stożek

A tam są 3???Czyli jednego golasa zostawić???

Kocur ma dobrze, no nie???
AniMa 14:17, 21 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Booooszeee jaki piękny fotel. Oczywiście Kotek też bez dwóch zdań ale fotel i katek razem to po prostu ... łzy mam w oczach. Piękne połączenie.

Co do hakone to u mnie też nie chciałam rosnąć. Najpierw była na słońcu i lipa a potem ją przesadziłam w cień i też lipa. Po 5 latach dawania jej szansy została wyautowana.
Ale możliwe że to z powodu kory jak pisze Milka. Nie wiedziałam tego. Teraz trochę mi głupio.

Fotel wyglądał kiepskawo jak go kupowałam za cale 100 zł...ale fachowiec zatroszczył się o tapicerkę a ja o farbę i gwoździe ozdobne - teraz służy jako fotelisze do lektury...lub do oglądania

Ja hakone będę męczyć, aż będzie wyglądało tak jak u Irenki. Męczyć w pozytywnym znaczeniu