Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Mały ogród Kasi 12:01, 19 cze 2017

Do góry
och jaka lawenda!

Widziałam jak Ci się Kasiu przedpłocie zakolorowało - jeszcze pamiętam plany na sadzenie, rozmowy o psich niespodziankach, a teraz piękny kolczasty busz już tam jest i pewnie psy trzymają się z daleka.
W oflisowym ogrodzie 11:58, 19 cze 2017

Do góry
Hihi, piesek fajną poduszeczkę miał

Mimo wszystko, na fotkach w ogóle nie widać, że szody Ci zwierzaki jakieś robią, jest uroczo i przytulnie.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:55, 19 cze 2017

Do góry
Lilie już? W zeszłym roku o tej porze faktycznie kwitły, ale ta zima i chłodna wiosna u mnie wszystko przyhamowała.

Naparstnice jakie wypasione, wow!
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:54, 19 cze 2017

Do góry
Ojej, chwasty się rozpanoszyły pod Śś - trzeba szybko roślinki sadzić, żeby skończyć z nimi raz na zawsze.

Cudne te zdjęcia perukowca na tle domku, bo domek niezwykle uroczy.
Kiedy z ogrodzeniem dalej ruszacie?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:51, 19 cze 2017

Do góry
Ślicznie Artemiskom z różową szałwią - bardzo mi się podoba.
A z warzywnika to aż Ci się wylewa
Tu ma być ogród :) 11:49, 19 cze 2017

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Niestety jeszcze nie. Jak jakaś mielonka się czuję przeterminowana Przynajmniej przeplewiłam, namiastka trawnika skoszona, nawieziona i podlewana codziennie. Wysadziłam też z żywopłotu 4 tuje, które niestety klapły, kilka jest jeszcze na obserwacji Już nie mam pomysłu co jeszcze zrobić.

Hortki dzielnie rosną, a i zeszłoroczne szałwie jakoś się zabierają za kwitnienie

No nie wierzę, ale zegar tyka coraz szybciej...

Szkoda tui, ale na tą ilość co kupiliście to takie straty to nie straty, a jakimś preparatem poprawiającym ukorzenianie podlewaliście?

Anna i Ogród 11:46, 19 cze 2017

Do góry
Haha, zabawa z kotkiem przednia

Super ścieżka wyszła, kto to będzie pamiętał, że na końcu trzeba było docinać.

I pomidorki widzę w super formie, całe szczęście ogołocenie z liści im w ogóle nie zaszkodziło, zaraz trzeba będzie kolejne rwać, bo pewnie sporo podskoczyły

To miejsce z altaną to masz śliczne, wiesz na pewno
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:44, 19 cze 2017

Do góry
Róże zjawiskowe, a połączenia z innymi bylinami pierwsza klasa, no choćby ta LI i kwiaty żurawek - bajecznie!
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:42, 19 cze 2017

Do góry
Piękna ta jasna ostróżka i wymiary imponujące
Ogród z uśmiechem 11:41, 19 cze 2017

Do góry
Różyczka Jolanka jest prześliczna, pamiętam te rozprawy przy nadawaniu imienia, fajna hitoria się tu tworzy
Ogród wśród pól i wiatrów 11:39, 19 cze 2017

Do góry
Piękne bonice i naparstnice i piwonie z przywrotnikiem, kopalnia pomysłów na cudne połączenia jest u Ciebie Jolu!

Ale ten agrest uginający się od owoców to mnie rozwalił, uwielbiam! Wiesz jaka to odmiana?

Nie masz problemów z ptaszyskami podjadającymi owoce?
U mnie truskawki podziubane, jagody kamczackie zjedzone - chyba nad ranem coś przylatuje i objada.
Tu ma być ogród :) 11:35, 19 cze 2017

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Kochana podglądam w niemym zachwycie.

Ze stojakiem uważajcie tylko żeby nie wyszła szubienica

Daję znać że w sklepie na L. z bułkami i cebulkami jesienią jest promocja na mączkę rogową -50% buziaki

Madzia, nosz kurde to skojarzenie chyba nieodłączne, nie wiem czy da się tego uniknąć

Rozpakowałaś się już?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:32, 19 cze 2017

Do góry
wszystkie róże masz cudne, no nie sposób wybrać która jest naj!

A ta pashmina to jedna tam jest, taka wielka? Śliczna.

Czy giardina u Ciebie nie brzydnie od deszczu? W jaki sposób ją mocujesz do tych szczebelków, czym?

Tu ma być ogród :) 11:28, 19 cze 2017

Do góry
siostra9 napisał(a)

Witaj, bardzo podoba mi się ten skład i układ

Miło mi, to teraz taki mały skok do przeszłości, 3 maj 2016 - zobacz jakie lawendy były maleńkie i zresztą wszystko inne też - minął rok i wszystko tak porosło

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:24, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nuty czosnkowe na pięciolinii obowiązkowo musiały i w tym roku się znaleźć

Iwonka, chyba wszystkie rośliny Cię lubią - no nie wiem, czy jest jeszcze ktoś na O, komu tak świetnie idzie rozmnażanie roślinek i żeby one potem jeszcze tak porosły!
oj, a jak ja lubię jak one mi rosną dzielenie wynika z tego, ze nie kupuję dużych ilości od razu, lubię patrzeć jak z malutkich wyrastają na piękne dorosłe roślinki niby cierpliwa to ja nie jestem ale uczę się cały czas tego, no i takie rozmnażanie wymaga niestety dużo pracy, trzeba podlewania pilnować, a to chwasty zaraz gdzieś wlezą, kory jeszcze się nie dorobiłam to pielenie non stop
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:21, 19 cze 2017

Do góry
Kasia, czapki z głów - zwiewnie, lekko, urokliwie - mega przyjemnie, wyobrażam sobie jak te trawy Ci cudnie szumią.

I nie wierzę, że u mnie cała stipa padła po zimie, a u Ciebie tak pięknie rośnie, no jak to możliwe?
Tu ma być ogród :) 11:16, 19 cze 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Piękne takie czysciutenkie mogło by w salonie stać )))

w sumie to nawet miejsce jest - jak eM się będzie za długo guzdrał ze zrobieniem miejsca na nie, to mu ten argument przedstawię
Tu ma być ogród :) 11:10, 19 cze 2017

Do góry
Dziewczyny i chłopaki

Tak stojak w kształcie litery L, byłby do płyty betonowej prawdopodobnie mocowany, bo taka ma być podłoga w tym miejscu gdzie palenisko docelowo stanie.

Na tej zasadzie jak na fotce, tylko kąty proste, żadnych łuków

Albo w kształcie litery U, na dwóch nogach - w każdym razie musi być coś co kształtem się zgra i nie będzie się na plan pierwszy wybijać.
Ogródek Iwony II 11:07, 19 cze 2017

Do góry
Kocimiętka piękna, a szałwia obok to ta ode mnie? Napisz chociaż Ty Iwonko, że u Ciebie dobrze rośnie, bo ostatnio dwie dziewczyny aż pisały, że nie może się pozbierać od roku i przyczyny nie znam bo u mnie szaleje na całego.
Tu ma być ogród :) 11:06, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To może być ciekawe, nie wiem czy dobrze sobie to wyobrażam nawet

U mnie ma być kwadratowy ruszt ze stali nierdzewnej, jeszcze nie zamówiłam bo zastanawiałam się jakie wymiary powinien mieć i chciałam palenisko najpierw na żywo zobaczyć.
A na razie kupiłam kijki, bo też się przydadzą, w tym tygodniu klasa mojej córki przychodzi na ognisko (całe 9 osób sobie liczy z Panią ) to będą mieć frajdę jak każdy będzie sobie kiełbaskę piekł i jeszcze mnie mała męczy że mają być pieczone pianki marshmallow to też się kijki wykorzysta.

Wymyślam jeszcze w jaki sposób ten ruszt powiesić, bo klasyczne trójnogi nie wchodzą w grę, wyrysowałam sobie dwie wersje, albo jedna noga, albo dwie i jeszcze myślę - chłopak co ma mi to zrobić jeszcze ma sesję więc za jakiś tydzień dopiero by się za to wziął, jeszcze mam chwilę na ostateczną decyzję

Nie mogę znaleźć nigdzie w necie.. ja jak się zdecyduje to po głowie chodzi mi taki przenośny, nieużywany ląduje w gospodarczym... tylko ten mój to taki "krzykacz" więc nie wiem czy nie będzie za bardzo przykuwał uwagi i z czasem nie będzie mnie denerwował... jednak takie klasyczne w prostej formie zawsze się obronią Twój bardzo mi sie podoba

To dziewczyny będą miały frajdę... no mama pianki muszą być

Stojak z jednym ramieniem to taka "L" odwrócone na stałe wkopane w ziemię? Dobrze myślę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies