Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 11:10, 19 cze 2017

Dziewczyny i chłopaki

Tak stojak w kształcie litery L, byłby do płyty betonowej prawdopodobnie mocowany, bo taka ma być podłoga w tym miejscu gdzie palenisko docelowo stanie.

Na tej zasadzie jak na fotce, tylko kąty proste, żadnych łuków

Albo w kształcie litery U, na dwóch nogach - w każdym razie musi być coś co kształtem się zgra i nie będzie się na plan pierwszy wybijać.
lojalna_ 11:13, 19 cze 2017

Piękne takie czysciutenkie mogło by w salonie stać )))
lindsay80 11:16, 19 cze 2017

lojalna_ napisał(a)
Piękne takie czysciutenkie mogło by w salonie stać )))

w sumie to nawet miejsce jest - jak eM się będzie za długo guzdrał ze zrobieniem miejsca na nie, to mu ten argument przedstawię
siostra9 11:21, 19 cze 2017

Witaj, bardzo podoba mi się ten skład i układ
lindsay80 11:28, 19 cze 2017

siostra9 napisał(a)

Witaj, bardzo podoba mi się ten skład i układ

Miło mi, to teraz taki mały skok do przeszłości, 3 maj 2016 - zobacz jakie lawendy były maleńkie i zresztą wszystko inne też - minął rok i wszystko tak porosło

Pluszakowa 11:32, 19 cze 2017

Kochana podglądam w niemym zachwycie.

Ze stojakiem uważajcie tylko żeby nie wyszła szubienica

Daję znać że w sklepie na L. z bułkami i cebulkami jesienią jest promocja na mączkę rogową -50% buziaki
lindsay80 11:35, 19 cze 2017

Pluszakowa napisał(a)
Kochana podglądam w niemym zachwycie.

Ze stojakiem uważajcie tylko żeby nie wyszła szubienica

Daję znać że w sklepie na L. z bułkami i cebulkami jesienią jest promocja na mączkę rogową -50% buziaki

Madzia, nosz kurde to skojarzenie chyba nieodłączne, nie wiem czy da się tego uniknąć

Rozpakowałaś się już?
Pluszakowa 11:46, 19 cze 2017

Niestety jeszcze nie. Jak jakaś mielonka się czuję przeterminowana Przynajmniej przeplewiłam, namiastka trawnika skoszona, nawieziona i podlewana codziennie. Wysadziłam też z żywopłotu 4 tuje, które niestety klapły, kilka jest jeszcze na obserwacji Już nie mam pomysłu co jeszcze zrobić.

Hortki dzielnie rosną, a i zeszłoroczne szałwie jakoś się zabierają za kwitnienie
lindsay80 11:49, 19 cze 2017

Pluszakowa napisał(a)
Niestety jeszcze nie. Jak jakaś mielonka się czuję przeterminowana Przynajmniej przeplewiłam, namiastka trawnika skoszona, nawieziona i podlewana codziennie. Wysadziłam też z żywopłotu 4 tuje, które niestety klapły, kilka jest jeszcze na obserwacji Już nie mam pomysłu co jeszcze zrobić.

Hortki dzielnie rosną, a i zeszłoroczne szałwie jakoś się zabierają za kwitnienie

No nie wierzę, ale zegar tyka coraz szybciej...

Szkoda tui, ale na tą ilość co kupiliście to takie straty to nie straty, a jakimś preparatem poprawiającym ukorzenianie podlewaliście?

Pluszakowa 11:56, 19 cze 2017

Tak był korzonek superstrat, a taka co mi się już wcześniej wydawała podejrzana dostała też korzonek d do zdrewniałych i niestety nie pomogło. Jedyne co mnie pociesza to te wykopane zdechlaki to miały małe bryły korzeniowe i nie podobały mi się jak już przyjechały i były sadzone. Generalnie dostawca mnie rozczarował, bo inaczej uzgadnialiśmy. Pewnie jesienią będę miała zgryz czy braki dokupić u niego czy szukać nowego źródła. Ale nie będę się martwić na zapas.