Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sprzeczność w ogrodzie 21:41, 24 maj 2016

Do góry
Dziś zakwitła moja nn piwonia
Skąpana w słońcu 21:40, 24 maj 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)

Niech no zakwitnie mój biały irysek. Mam tylko jeden bo kupiony na próbę jesienią. Mam nadzieję że będzie równie piękny jak Twój.
Ogród zielonej AniaK 21:39, 24 maj 2016

Do góry
Toszka przejrzałam się dokładnie mojemu bzu (ma ok 5 lat) i powiem ci on rośnie jako krzew i niestety nie można z niego zrobić drzewka przynajmniej ja nie potrafię, On jest prawie "goły" w środku przyrosty zielone ma na końcach. W zeszłym roku chciałam go usunąć ale w tym widzę ze ładnie się prezentuje przynajmniej teraz jak kwitnie a później zobaczymy.
Masz racje trzeba go przyciąć aby puścił więcej zielonego
Co o reszty to masz racje muszę skupić rośliny. Tam pod jałowcami mam posadzone wrzośce a miedzy jałowcami mam rabatę z funkiami w środku niej mam hortensje kwitnącą na biało prawdopodobnie Silver dolar (nie ma za gęstych kwiatostanów) Mam na ogrodzie 2 hortensje Limelaiht , po 1 krzaku hortensji bukietowej (teraz nie powiem Ci nazwy ale kwitnie na biało później różowieje) 1 hortensja chyba limka miniatura 4 hortensje bukietowe.
Wiesz jak jeszcze nie czytałam Ogrodowiska to kupowałam bez głowy
Ale dobrze ze zmądrzałam i zrozumiałam w czym tkwi sekret pięknych ogrodów - w kupowaniu roślin z głowa Większej ilości roślin w tym samym gatunku itp. Przeczytałam dekalog ogrodnika który napisała Danusia
Sprzeczność w ogrodzie 21:38, 24 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Super warzywnik. Fotki ze spaceru bardzo fajne, pięknie mieszkasz. Fotek róż nie znalazłam.
dziękuję, zdjęcie zamieszczam , żółtawe robią się w górnej części, pojedyńcze ale jednak
Szałwie czy lawendy? 21:38, 24 maj 2016

Do góry
U mnie rowy takie
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:37, 24 maj 2016

Do góry
Marzenko, dziękuję! Zawsze wiernie do mnie zaglądasz, i to cenię bardzo! Co s ostatnio mniej widzę Ciebie na O. Idę zobaczyć Twoje rodki, czy się przyjęły?

Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:37, 24 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Acha ..tulipanowiec cały w pąkach..

az pobiegłam zobaczyć z latarka swojego i też chyba w tym roku będzie sporo kwiatów. a dopiero narzekałam u siebie, ze tak słąbo rośnie
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:36, 24 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
busz w kulkach
ostatnie podrygi tulipanów

Przybiegłam z rewizytą - śliczne masz te ostatnie podrygi. Za rok musowo sadzę to samo zestawienie kolorystyczne (nie mam pojęcia gdzie, ale do jesieni może coś padnie i zrobi się przestrzeń )
Jeszcze raz się pozachwycam - super to wygląda
Ogrodowe przygody 21:36, 24 maj 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Fajnie że podpisałaś tulipany, nareszcie wiem co mam

A gdzie kupujesz ?

kupuję w Biedronce lub ostatnio w Gartenea mają dużo odmian wszystkie się zgadzają

Ogrodowe przygody 21:33, 24 maj 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Pięknie u Ciebie
Wszystkiego naj, Iwonko

Dziękuję dla Ciebie
Podwórkowa rehabilitacja 21:30, 24 maj 2016
Do góry
ryska napisał(a)
...
Nowe nasadzenia rojniki, rozchodniki i skalnica.

Są i skalniaczki Fajnie wyglądają te kamienie nimi poprzerastane.Wcisną się w każdy kąt i tak nie wiele im potrzeba,wdzięczne rośliny prawda Reniu? A tak mało ich tutaj na forum.
Szmaragdowy Zakątek 21:28, 24 maj 2016

Do góry
Dla wszystkich, którzy uważają, że NATASZA to zajefajny krzaczek…

Sprzeczność w ogrodzie 21:27, 24 maj 2016

Do góry
Peonia napisał(a)

Jano, ja chciałabym miec taka długą rabate, zamierzam obejrzec twój wątek cały, moze gdzieś jest fotka jak ją obsadziłaś?
w tym roku od lewej strony posadziłam tuje, są też tam róże, i różne inne, stan dzisiejszy wygląda tak
Ogród tworzony z pasją 21:24, 24 maj 2016

Do góry
Przyszłam z rewizytą a tu takie zdjęcia

Karol99 napisał(a)

W roku następnym będą już takie krzaczki:

Berberysowe przedszkole
Moje małe samosiejki niestety przepadły. Chciałam zrobić im dobrze i wsadziłam w doniczki - i nie przyuważyłam jak dzieci dorwały i wyciągnęły. gdzieś w krzaki rzuciły (i wsadziły swoje własne "kwiatki"). Normalnie nigdy mi czegoś takiego nie zrobiły - więc szok. Szkoda trochę, choć przyznam szczerze, ze jak przycięłam żywopłot berberysowy w tym roku (i posprzątałam) to mi sadzenie kolejnych klujących krzaków przeszło Kolejne nasadzenia będą jednak bardziej przyjazne
Nasz przydomowy ogródek 21:23, 24 maj 2016

Do góry
Peonio te na pierwszym i drugim zdjęciu to odmiana Lipstick. One mają liście zielono-srebrne i kwitną na czerwono. Też świetna odmiana, nie chorują a kwitną chyba najwcześniej. Natomiast mam też krwiste ( u mnie kwitną różowo i mają zielone liście). Te faktycznie są nie do zdarcia a jedną sadzonkę kupę lat temu dostała żona od swojej mamy. Podzieliłem i rozsadziłem.
Fotka z maja tamtego roku.

Violu najbardziej podobne do Eden Rose z tych co mam to ta ale ona nazywa się Chippendale :

lub ta - ale jej nazwy nie znałem i może o nią chodzi?

Ogród z pergolą 21:17, 24 maj 2016

Do góry
moja zmora...rododendrony..jedyny który kwitł juz przekwita a reszta ma mnie w d...!

i chyba nakryłam skoczka

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 21:15, 24 maj 2016

Do góry
Pola napisał(a)

Wszystko piękne lecz schody i donice są świetne Pozdrawiam
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:12, 24 maj 2016

Do góry

Kto mi powie co to jest?w ubieglym roku wzialem szczepke i tak stoi sobie w wodzie,ma bujne korzenie,chyba czas juz do ziemi ,tylko nie wiem,co to
Rododendronowy ogród II. 21:12, 24 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dobrze powiedziane .... można jeść do bólu, bez konsekwencji w biodrach... a endorfin więcej niż z czekolady

Hilary nie che poczekać na ciebie, jeden pąk już prawie prawie.. rano, bo po południu sie rozwinął..
ten z rana.. kwiat dość mały, ale zabiedzone w doniczce..

Ładna ta Hilary a mója Bartzella tez ma pączki ale maleńkie nie wiem czy zakwitnie.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:12, 24 maj 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Warzywnik się rozrasta.Pan sprzedający sadzonki karłowych pomidorów, poradził mi, żebym nie uszczykiwała wyrastających u nasady liści odrostów. U tych pomidorów jest to niewskazane. W zeszłym roku uszczykiwałam )) Plon był udany. Może w tym roku będzie udany bardziej ))

Haniu, oberwij dolne liście pomidorom, tak aby nie dotykały one ziemi, możesz uszczknąć liście w połowie, jeśli liść dotyka ziemi tylko końcówką. To zapobiega przenoszeniu chorób na liście.
MAj w Twoim ogrodzie jest na pewno piękny i pachnacy. Zazdroszczę delektowania się w nim lekturą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies