Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 23:35, 10 cze 2016

inka74 napisał(a)
już myślałam że szampana pijemy za ich przyjęcie do gruntu rozumiem, że balkon nadal oblegany. ile ci ich zostało? Ale pocieszę cię że patagonka u mnie też stoi w doniczce. Przez tydzień nie udało mi się jej wsadzić. O 19-20 wracałam z pracy. Pięknie wygląda ta rabatka z czosnkami i damą z biustem w tle.

Na balkonie stoi tylko dziewięć all goldek. No cóż do końca czerwca muszę je wsadzić. Ale na tej rabacie już niedużo zostało do zrobienia (oprócz ewentualnego przesadzania i dosadzania czegoś tam jeszcze), trzeba wywieźć kilka taczek piachu, dać nową ziemię i posadzić i już. A jeszcze będzie obwódka kamyczkowa, ale to już powolutku, taki relaksik w wolnych chwilach
Psiamama 23:40, 10 cze 2016

Zana napisał(a)

W ten weekend nie jadę (za to jutro do Pęchcina). Tak więc czochy poczekają jeszcze tydzień. Emowi wolę tego nie zlecać, bo zetnie jeszcze wsio jak popadnie. On jak się dorywa do cięcia to wpada w amok, nie wie co to umiar i jakiś rozsądek. Brzozę ciachnął na styl smoleński. Kurde zawału prawie dostałam. Na sośnie miały być ścięte max. trzy gałęzie, przyjeżdżam a tu sosna z jednej strony do czubka prawie łysa. Więc takie czosneczki to by była tylko wstępna rozgrzewka. Słowo "ciąć" jest w jego obecności słowem zakazanym.

co się pośmiałam przed snem to moje
Zana 23:41, 10 cze 2016

Kasia_CS napisał(a)
Ale szerokaśna ta rabata będzie!! Fajnie

Ja w dalszym ciągu nie zaplanowałam jak będzie wyglądał mój ogród, w jakim będzie stylu. Wciąż robię spontaniczne zakupy, bo stale odwiedzam jakies punkty ogrodnicze i te rosliny do mnie tak wołają...

Widzisz Kasia, niby szerokaśna a już kombinuję z nią po cichu dalej i już mi tam miejsca brakuje. Człek jakoś kurka wodna nienasycony jest! Wiecznie mu mało.
Rozumiem Twoje dylematy doskonale. Kochana, ja mam tę działkę już chyba piąty rok i dopiero teraz dojrzewam powoli do tego co mniej więcej chciałabym osiągnąć. Błędów po drodze popełniłam bez liku. Musisz się nauczyć odmawiać roślinkom. Znajdą inne dobre ręce. Wiem, że to bardzo trudne. U mnie balkon też zapełniony, ale stoją na nim już nie przypadkowe zakupy, ale te zaplanowane. Oczywiście porywy serca się zdarzają, u mnie np. zawciągi nadmorskie, ostatnio kukliki. Ale jest ich zdecydowanie mniej niż w ubiegłych latach. Za dużo roślin zmarnowałam przez brak samokontroli.
Ale się powymądrzałam co? A i tak sama do tego musisz dojśc
Zana 23:44, 10 cze 2016

Tess napisał(a)
Ale jak się ma Radzymin do Bugu?

Carex elata Aurea i u mnie (w innym miejscu) taki trochę podeschnięty. Ja leję wodę. Ale możesz wyskubać.

Tesiu moja Kochana, ja już na mapie u wujka gogla sprawdziłam czy ten nasz Kuligów to na pewno nad Bugiem, bo już mnie wątpliwość przez Twoje wątpliwości dopadła. Jak najbardziej nad Bugiem jest, wujek gogle potwierdził! No na północ od Radzymina w kierunku Bugu jest ten nieszczęsny Kuligów.
Carexa już tak trochę podskubuję, ale Twój przy moim to królewski jest, a mój taki kmiotkowaty wygląda.
Psiamama 23:48, 10 cze 2016

To jest najtrudniejsze "odmawiać roślinkom" gdy tak wołają... wczoraj tak stałam nad marikenem i dwa razy do niego wracałam. Zwyciężył rozsądek i wspomnienie bólu w plecach po tegorocznych przesadzankach mojej zbieraniny. Ale... może po niego wrócę
Zana 23:51, 10 cze 2016

Psiamama napisał(a)

co się pośmiałam przed snem to moje

Dobrej nocy Aga i kolorowych snów Niech Ci się żadne cięcie nie śni

A wielce jest prawdopodobne, że wrócisz po drzewko, przecież my normalne inaczej jesteśmy
Zana 00:00, 11 cze 2016

A na dobranoc aktualne widoczki hostowej:

uziemiona 00:01, 11 cze 2016

Na grupówkę przyszłam, ale z tym wiecznym rozgrzebywaniem, przekopywaniem to jest pewnie tak, gdy brak projektu i nie działa się wg niego. Ale i tak u Ciebie cudnie, trawka pikna, a foty!!!
Psiamama 00:04, 11 cze 2016

Łaaaaał no to teraz mogę iść spać.. Obrazki jak kołysanka ale o ławeczkę chciałam zapytać tę co to jest a jej nie widziałaś
Zana 00:05, 11 cze 2016

I takie tam o poranku: