Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 07:45, 10 cze 2016

ag_zie napisał(a)
Ale cudne zdjęcie! Co to za trawki nad różą?

To jakas stipa siana przeze mnie 2 lata temu. Na nasionach pisało stipa piórkowa - stipa pennata

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie tez bonica zaczyna, Ta najmłodsza Będzie nam cieszyć oczy do grudnia

Widziałam
W tamtym roku Bonica od upałów cierpiała, a rośnie prze południowej ścianie domu. Mam nadzieję, że w tym aż tak źle nie będzie.

07_Rene 07:47, 10 cze 2016

Jakaś dziwna, sztywna, owłosiona roślina wysiała się między bodziszkami... Czy to chwast?

Anda 21:33, 10 cze 2016

Piękne fotki, peonie cudowne no i róże wiadomo. Ta stipa pięknie się zapowiada
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 22:00, 10 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Goździka kropkowanego wysiewałam w tamtym roku. Obserwuje go, ale polecany jest na suche, kwaśne gleby, słoneczne stanowiska. Nawet podobają mi się jego drobne kwiatuszki.

Cynie z niewiedzy wysiewałam zbyt wcześnie (miesiąc wcześniej niż Ty). Rozczarowałam się tym pierwszym kwiatem, bo jakiś mały i zdziczały. Nie wiem czy to kwestia nawożenia - za mało, czy może jakieś nasiona miałam trefne.

Moje cynie też nie wzeszły, jestem zawiedziona, goździki kropkowane też lubię i lubię te drobniutkie ich kwiaty, ładnie uchwyciłaś ich kolor
Piwonie z różami boskie...nic tylko podziwiać
Zana 06:24, 11 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Piwoniami trochę Was pomęczę

Przepięknie
Zana 06:40, 11 cze 2016

07_Rene

[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/115/1152698/original.JPG[/img]

Zmykam cos poprzesadzać, bo ma być załamanie pogody to podleje od razu

I to też przepiękne.

Co poprzesadzałaś? A z trawek to się zakochałam w moim śmiałku Goldtau kupiony w tym roku. Zakwitł, ale tylko dwie kępki, trzecia strajkuje. To ten u mnie przy dzwonkach niebieskich pod rzeźbą.

Edytuję bo coś namieszałam z cytowanie. To miało być romantyczne zdjęcie różyczki z trawkami, lawendą i agawą(?).
jolka 07:52, 11 cze 2016

Piękne piwonie, wcale się nie dziwie, że się nie możesz oprzeć by je fotografować
Też bym fotografowała i oglądała dziesiątki razy
Jana 16:55, 11 cze 2016

Bardzo ładne zdjęcia, a ten chwast to nie starzec?
babka 01:14, 12 cze 2016

Ach te Twoje piwonie !!!... ach te Twoje zdjęcia !!! ... Bajkowe, wiedziałam żeby tu wejść przezd snem po takie obrazy
07_Rene 10:53, 12 cze 2016

Anda napisał(a)
Piękne fotki, peonie cudowne no i róże wiadomo. Ta stipa pięknie się zapowiada

Mało informacji jest w necie na temat tej stipy. Rośnie pod ścianą domu i dlatego chyba przezimowała, bo miała sucho w nóżkach. Spróbuję zebrać nasiona i znowu wysiac

Agania napisał(a)

Moje cynie też nie wzeszły, jestem zawiedziona, goździki kropkowane też lubię i lubię te drobniutkie ich kwiaty, ładnie uchwyciłaś ich kolor
Piwonie z różami boskie...nic tylko podziwiać

Moje wzeszły, ale mają jakieś małe, jakby dzikie kwiaty. Nie wiem dlaczego?

Zana napisał(a)

I to też przepiękne.

Co poprzesadzałaś? A z trawek to się zakochałam w moim śmiałku Goldtau kupiony w tym roku. Zakwitł, ale tylko dwie kępki, trzecia strajkuje. To ten u mnie przy dzwonkach niebieskich pod rzeźbą.

Edytuję bo coś namieszałam z cytowanie. To miało być romantyczne zdjęcie różyczki z trawkami, lawendą i agawą(?).

Bodziszki pod różę przeniosłam.
Anafalisa perłowego na rabatę przed domem - to roślina, która będzie u mnie chyba na każdej rabacie.
Trochę siewek szałwii przesadziłam i kostrzewę, ale ona mnie tak drażni, że chyba ką zastąpię inną trawą.