Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 08:27, 27 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Wieloszka .... będziemy razem robić jesienny wianek z rajskich jabłuszek obiecuję .... czynię już przygotowania w tym temacie dla nas , czyli dla całego KOIID .....dam znać o terminie spotkania .... prośba.... jak wpadną Ci w oko takie jabłuszka to alarmuj .... szczerze , to nie widziałam ich w sprzedaży , ale musimy je mieć
Dla Was Kochani mój bukiecik

Noemi a te jabłuszka to mają być żywe prawdziwe? Widzę, że się wciągasz Ale supcio, że o nas wszystkich myślisz! Będziesz moim mistrzem wiankowym
No a nie dość że z wiankowania musisz mnie podszkolić, to teraz jeszcze z tego iphoto - kompletna ignorantka jestem pod tym względem, a Tobie widzę co raz lepiej idzie - wpisuję się na kurs, psze Pani!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:16, 27 sie 2012

Do góry
Betysiu, dziękuję Buziolki i również miłego dnia
Zawsze jak widzę u Ciebie "Francja, Kraj Loary" to przypominają mi się te niesamowite klimaty i marzę, że kiedyś tam wrócę... Te kwitnące oleandry, laurowiśnie o dużych skórzastych liściach, lawenda prawie wszędzie, pachnące różanki... U Ciebie to dopiero są widoki! Ale to były czasy sprzed ogrodowiska , więc zachwycałam się tymi cudownościami inaczej, niż zrobiłabym to teraz...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:15, 27 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

co do konwalnika .... miałam w zeszłym sezonie i mi wymarzł.... ale znów się nakręciłam , że chcę go mieć .... jutro zatelefonuję do ogrodu kroton.... miał ładne na początku sezonu ,jak ma jeszcze to podjadę i wybiorę ładne sztuki ... kupię większe....bo on chyba wolno rośnie , dam Ci znać .... .....

co do limki... moje też mają pączki.... może tak mają .... Finka przypomni , jak wróci z wystawy ....

Madziu, myślałam że konwalnik u nas zimuje No trudno, przetestujemy... Gdyby mieli w krotonie duże sztuki to jestem chętna - potrzebuję 7. W ZC widziałam ładne, ale nie bardzo duże za 18,50!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:15, 27 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wczorajsze wieczorne widoki z tarasu..... dalsze

......bliższe

...... i najbliższe

nooooo na TAKIE widoki warto bylo czekac- nieziemsko... zarowno te odlegle jak i te zdecydowanie blizsze...
pozdrawiam i cudnego dnia!!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:11, 27 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
super zakupy, a zachód słońca piękny dawkuj, poczekam!

Wczoraj po południu cyknęłam fotki ogrodowe, wygospodarowałam sobie wolny wieczór na czytanie ogrodowiska a tu chała... Net mi nie działał Za to zrobiłam wreszcie porządek ze wszystkimi moimi marnymi zdjęciami, posegregowałam, zapakowałam w foldery.... tylko wywołać wciąż nie ma kiedy...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:08, 27 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Zobaczyć i umrzeć....... powtórzę za jakimś poetą

Aniu, przyjeżdżaj zanim wrzosy przekwitną, tylko błagam nie umieraj Smutno by było na ogrodowisku bez Ciebie

Madżenka a ja dopiero teraz zauważyłam tą krzywą lampę na pierwszym planie No cały efekt zepsuła... A to wszystko przez fruwające po całym ogrodzie meble tarasowe... - przez nie chyba ze 4 lampy mam rozwalone i za nic nie chcą stać prosto. Już M.dostał zadanie wymyślenia nowego zamocowania tych lamp, bo takie krzywe wyglądają tragikomicznie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:03, 27 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Suuuper zakupy! Czekamy na dalsze doznania

Sebek, no to jak już zakupy widziałeś, to wiesz, że to posadzić też trzeba....., a potem pielęgnować.... podlewać.... nawozić.... Więc w przerwach między spotkaniami i kawusiami czasem troszkę popracujemy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:39, 27 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Kurcze zatem już powinnam nie żyć
Powiem tylko pięknie!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:04, 26 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżenko, te liście fafusty , które tak mi się podobają u Ciebie to bergenia sercolistna czy jakaś inna? Wygooglowałam, ze rośnie na każdej glebie, mokrej i gliniastej też - a jakie są Twoje uwagi odnośnie jej uprawy? Wiesz może gdzie i o jakiej porze roku można ją kupić?

Aga bergenia sercolistna
Ja kupowałam dużo w ZC wiosną , ale praktycznie wszędzie ją można kupić o każdej porze. W ogóle nie jest wymagająca, nic jej nie trzeba robić, tylko czasem żólte liście wyrywać jak za gęsta to też przyrosty wyrywać więc może poczekaj to ci na spotkanie u Kapiasów powyrywam??? ile potrzebujesz??? Bo nie wiem czy podołam...

Boziu, ile stron musiałam się cofnąć, żeby znaleźć odpowiedź na moje pytanie Ale nic nie szkodzi, przyjemnie się u Ciebie czyta Jeszcze nie wiem ile potrzebuję fafusty, ale cudna jest i myślę, gdzie ją dać, żeby za miesiąc nie przesadzać (o ile to w ogóle możliwe ) . Przyjmę każdą ilość - ale to co Ci zbywa, nie żebyś specjalnie musiała wyprodukować ileś tam sadzonek .

no właśnie ... wiem, że to niezbyt elokwentny początek zdania ale o fakt, że wątki pędzą i jak człowiek zadaje pytania odszukanie odpowiedzi z reguły wymaga nakładu pracy w formie "ciofam ... ciofam" aż zgrzytanie zębów słychać ... na forum muratora była techniczna opcja ułatwiająca to zadanie ... wszystkie posty piszącego zebrane w jedno ... wtedy łatwo wejść w pisany post i lecieć od swojego posta do odpowiedzi ... no i skoro o technice to cofanie też mogłoby mieć opcję cofnięcia się do określonej strony ... chcąc cofnąć się od 600 do 200 strony można stracić cierpliwość ... forum się rozrasta to fajne ale i wymagające ...

Madżenko wybacz ... mam nadzieję na łaskawy wymiar kary za wnioski racjonalizatorskie w Twoim pięknym ogrodzie

Konstancja z 600 na 200 stronę łatwo się cofnąc . Na najwyższym pasku wymazujesz cyfrę 600, wpisujesz 200 i entrerek i już.

O już Noemi wyjaśniła.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:29, 26 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ewa, a gdzie fotki platana w obwódce bukszpanowej i lawendami w środku???

Aguś kiepściutko to mi to idzie

Oj wcale nieprawda! Jeszcze tylko 4-6 lawend w środek, kora/kamyczki dookoła i skończone! A żywopłocik potrzebuje czasu, żeby się zrosnąć i zagęścić

A ja pod katalpą posadziłąm lawendy i było łądnie przez rok... katalpa się rozrosła i lawendzie było ciemno W tym roku wykopywałam zdechlaki..... w nowym miejscu się reanimują.... co najmniej 40 krzaków, z czego połowa wymarzła zimą......
Wiec mój zachwyt jest ograniczony .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:01, 26 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:47, 26 sie 2012

Do góry
Gabi napisał(a)
Dzięki Marzenko - mój link nareszcie DZIAŁA!
Noemi - ja się chętnie z kimś po te bukszpany wybiorę.
A czy tam są też takie małe bukszpanki do obwódek czy tylko kule?

Będę po 15 września jechać po bukszpany raczej są duze, ktore możesz od razu w takie 20 cm obwódki /murki strzyc Wieloszka ma takie obwódki u siebie zrobine z plantacji bukspzanowej
Ogród Magdalenka 15:36, 26 sie 2012

Do góry
Martek dziękuję ....niedziela mija błogo....

Lenko .... czekam jutro na fotkę ze spotkania z Syla ....pamiętajcie o nas ....choć jedno zdjątko

Aniu rojniki od teraz będą u mnie już zawsze.... tak mało wymagające są .... szok

Madżenka limka teraz jest jeszcze limonkowa.... ale trochę jej kolor poprawiłam.... przyznaję się bez bicia ... odkryłam w iPhoto możliwość edytowania zdjęć

Irenko ... thank you wery , wery

Wieloszka .... będziemy razem robić jesienny wianek z rajskich jabłuszek obiecuję .... czynię już przygotowania w tym temacie dla nas , czyli dla całego KOIID .....dam znać o terminie spotkania .... prośba.... jak wpadną Ci w oko takie jabłuszka to alarmuj .... szczerze , to nie widziałam ich w sprzedaży , ale musimy je mieć

Marto witaj bardzo mi miło .... ... takie to budujące co piszecie

Izo kropkę nad i dostałam od Justnki ( stychaz) .... są śliczne.... .... u Kapiasów jest mnóstwo bibelotów tego typu .... mam inne ptaszki od nich .... musimy się przygotować na szaleństwo zakupowe ....

Monika .... główkuję, gdzie je jeszcze wcisnąć u siebie w ogrodzie..... widziałam obsadzoną donice nimi w ten sposób .... że zastępują korę jako ściółkę , robi się z nich taki dywan np. dla bukszpana na nóżce ..... miodzio ..... i we Wrocku na trasie linii tramwajowej na skrzyżowaniu legnickiej w stronę mostu milenijnego całe tory są zarośnięte rojnikami .... wygląda to przepięknie .... kiedyś postaram się zrobić fotkę, zawsze jak jadę autem to się zachwycam tym miejscem .... kolorowe i piękne

Anieszka dzięki za pomysł .... przegadam z M. .... też bym wolała w elewacji dziur nie robić ....

Eliza będzie mi bardzo miło ...

Weroniko jesteś Kochana.....dziękuję, że zaglądasz

Tengel27 Witaj .... dziękuje ....

Kasiu taki wianek bardzo prosto się robi ... tylko podkład trzeba kupić, pistolet na klej i kwiatki ....przyjemna robótka

Dla Was Kochani mój bukiecik

Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:33, 26 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Madżenko, te liście fafusty , które tak mi się podobają u Ciebie to bergenia sercolistna czy jakaś inna? Wygooglowałam, ze rośnie na każdej glebie, mokrej i gliniastej też - a jakie są Twoje uwagi odnośnie jej uprawy? Wiesz może gdzie i o jakiej porze roku można ją kupić?

Aga bergenia sercolistna
Ja kupowałam dużo w ZC wiosną , ale praktycznie wszędzie ją można kupić o każdej porze. W ogóle nie jest wymagająca, nic jej nie trzeba robić, tylko czasem żólte liście wyrywać jak za gęsta to też przyrosty wyrywać więc może poczekaj to ci na spotkanie u Kapiasów powyrywam??? ile potrzebujesz??? Bo nie wiem czy podołam...

Boziu, ile stron musiałam się cofnąć, żeby znaleźć odpowiedź na moje pytanie Ale nic nie szkodzi, przyjemnie się u Ciebie czyta Jeszcze nie wiem ile potrzebuję fafusty, ale cudna jest i myślę, gdzie ją dać, żeby za miesiąc nie przesadzać (o ile to w ogóle możliwe ) . Przyjmę każdą ilość - ale to co Ci zbywa, nie żebyś specjalnie musiała wyprodukować ileś tam sadzonek .

no właśnie ... wiem, że to niezbyt elokwentny początek zdania ale o fakt, że wątki pędzą i jak człowiek zadaje pytania odszukanie odpowiedzi z reguły wymaga nakładu pracy w formie "ciofam ... ciofam" aż zgrzytanie zębów słychać ... na forum muratora była techniczna opcja ułatwiająca to zadanie ... wszystkie posty piszącego zebrane w jedno ... wtedy łatwo wejść w pisany post i lecieć od swojego posta do odpowiedzi ... no i skoro o technice to cofanie też mogłoby mieć opcję cofnięcia się do określonej strony ... chcąc cofnąć się od 600 do 200 strony można stracić cierpliwość ... forum się rozrasta to fajne ale i wymagające ...

Madżenko wybacz ... mam nadzieję na łaskawy wymiar kary za wnioski racjonalizatorskie w Twoim pięknym ogrodzie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:49, 26 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ale superowa jest ta trzmielina.... Emerald Gaiety .... posadziłaś ją już? ..... ciekawa jestem jak wygląda na rabacie .... limka ma ładne liście , u mnie wypuszcza jeszcze świeże pączki , może Twoja się dopiero obudzi do kwitnienia .... hakone i konwalik tyż ładne ....

Akurat trzmieliny jeszcze nie posadziłam - 30szt. jest, trochę to potrwa z moim kręgosłupem Ale to na rabatę z wiśniami umbra, M. narzeka, że będzie za gęsto... Limki też myślę, że dopiero będą kwitły, bo mają pączki, tylko nie wiem, czemu tak późno. A konwalnik bardzo malutki, więc się nie nada, tam gdzie był zaplanowany - w żwirku przy samym tarasie - tam musi być od razu coś okazalszego.

co do konwalnika .... miałam w zeszłym sezonie i mi wymarzł.... ale znów się nakręciłam , że chcę go mieć .... jutro zatelefonuję do ogrodu kroton.... miał ładne na początku sezonu ,jak ma jeszcze to podjadę i wybiorę ładne sztuki ... kupię większe....bo on chyba wolno rośnie , dam Ci znać .... .....

co do limki... moje też mają pączki.... może tak mają .... Finka przypomni , jak wróci z wystawy ....

Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:27, 26 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Miłej pracy w takim razie.

Bożenko dzisiaj odpoczywam i czekam na miłego gościa

A my czekamy na fotkę (zauważ - liczba pojedyncza - nie jestem wymagająca ).

Aga mam nadzieję, że nie zapomnę
A fafustę proponuję wiosną posadzić u mnie będzie baaardzo duża a Tobie zimą nie wymarźnie Przez zimę wykoncypujesz gdzie posadzić
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:03, 26 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Ale superowa jest ta trzmielina.... Emerald Gaiety .... posadziłaś ją już? ..... ciekawa jestem jak wygląda na rabacie .... limka ma ładne liście , u mnie wypuszcza jeszcze świeże pączki , może Twoja się dopiero obudzi do kwitnienia .... hakone i konwalik tyż ładne ....

Akurat trzmieliny jeszcze nie posadziłam - 30szt. jest, trochę to potrwa z moim kręgosłupem Ale to na rabatę z wiśniami umbra, M. narzeka, że będzie za gęsto... Limki też myślę, że dopiero będą kwitły, bo mają pączki, tylko nie wiem, czemu tak późno. A konwalnik bardzo malutki, więc się nie nada, tam gdzie był zaplanowany - w żwirku przy samym tarasie - tam musi być od razu coś okazalszego.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:00, 26 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zakupy pIękne, ale gdzie posadzone???

Dopiero fotki zakupów dałam, a tu już nowe żądania Spoko, na fotki posadzenia zakupów trza poczekać - muszę Wam dawkować doznania
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:58, 26 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Miłej pracy w takim razie.

Bożenko dzisiaj odpoczywam i czekam na miłego gościa

A my czekamy na fotkę (zauważ - liczba pojedyncza - nie jestem wymagająca ).
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:57, 26 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aga bergenia sercolistna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies