Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

noemi 12:39, 26 sie 2012

Gabi ... sprawdziłam u siebie i mam taki sam podpis pod wątkiem .... w sensie tych znaków specjalnych[ url=htpp:// ....itd. ... nie wiem co jest nie tak, może Sebek będzie wiedział ... cieszę się , że jesteś z Wrocławia.... ...... na plantację też będę się wybierać we wrześniu ....

Marzenko witaj ..... miłej niedzieli
Gabisia 12:44, 26 sie 2012

O! To może zrobimy "większą wycieczkę"?
Pozdrawiam Cię Noemi
Twój wątek, Marzenki i Wieloszki , to pierwsze, do których zaglądam.
Szczerze mówiąc, już nie daję rady z tym Ogrodowiskiem, tyle jeszcze artykułów do przeczytania, porad, wątków...
A mój Mały ciągle wisi u nogi i coś chce
noemi 12:56, 26 sie 2012

Gabi możemy się umówić ..... podam Ci nr telefonu do pana.... jeszcze do niego nie dzwoniłam, żeby zapytać, kiedy będzie kopał .... dojazd jest ciężki , ja się tam gubię.... GPS też gubi zasięg ... forum też nie ogarniam .... ale to skarbnica wiedzy .... miło mi , że zaglądasz do mnie ....musisz dołączyć do nas na spotkaniach , jest super ....

..... Marzenko sorki, że tak u Ciebie .... lecę do Gabi ...
Madzenka 13:56, 26 sie 2012

Gabi napisał(a)
Droga Marzenko!
Dziękuję Ci za miłe powitanie na Danusinym wątku
Ja też bardzo liczę na pomoc "Wrocławianek", na opinie o szkółkach, przydatne adresy (np. ten z plantacji bukszpanów w Zaprężyna - wybieram się i Wasze rady.
Uwielbiam Twój wątek i przepiękny ogród, przemyślany, geometryczny i trochę nowoczesny.
Strasznie Wam zazdroszczę tych spotkań, ploteczek i miłej atmosfery ogólnie.
Może kiedyś uda mi się z Wami spotkać...

Na razie podglądam Was wszystkie na watkach

Pozdrawiam serdecznie! G.

Gabi zaglądaj, fajnie, że sie na ogrodowisku odnalazłaś Do spotkań na pewno dołączysz, będziemy Cię informować Planuj już wyjazd do Kapiasów na 8.09 Zabierz M aby się synkiem zajął i abyś miala chwilę czasu z nami się poznać i zakupy zrobić
Wieloszka 13:57, 26 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Madżenko, te liście fafusty , które tak mi się podobają u Ciebie to bergenia sercolistna czy jakaś inna? Wygooglowałam, ze rośnie na każdej glebie, mokrej i gliniastej też - a jakie są Twoje uwagi odnośnie jej uprawy? Wiesz może gdzie i o jakiej porze roku można ją kupić?

Aga bergenia sercolistna
Ja kupowałam dużo w ZC wiosną , ale praktycznie wszędzie ją można kupić o każdej porze. W ogóle nie jest wymagająca, nic jej nie trzeba robić, tylko czasem żólte liście wyrywać jak za gęsta to też przyrosty wyrywać więc może poczekaj to ci na spotkanie u Kapiasów powyrywam??? ile potrzebujesz??? Bo nie wiem czy podołam...

Boziu, ile stron musiałam się cofnąć, żeby znaleźć odpowiedź na moje pytanie Ale nic nie szkodzi, przyjemnie się u Ciebie czyta Jeszcze nie wiem ile potrzebuję fafusty, ale cudna jest i myślę, gdzie ją dać, żeby za miesiąc nie przesadzać (o ile to w ogóle możliwe ) . Przyjmę każdą ilość - ale to co Ci zbywa, nie żebyś specjalnie musiała wyprodukować ileś tam sadzonek .
Wieloszka 13:58, 26 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Miłej pracy w takim razie.

Bożenko dzisiaj odpoczywam i czekam na miłego gościa

A my czekamy na fotkę (zauważ - liczba pojedyncza - nie jestem wymagająca ).
Sebek 13:58, 26 sie 2012

Madżenko - wkleiłem u siebie wizualizację frontu...Jak możesz to oceń czy to ma sens
Sebek 13:58, 26 sie 2012

dubelek
Madzenka 14:27, 26 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

Miłej pracy w takim razie.

Bożenko dzisiaj odpoczywam i czekam na miłego gościa

A my czekamy na fotkę (zauważ - liczba pojedyncza - nie jestem wymagająca ).

Aga mam nadzieję, że nie zapomnę
A fafustę proponuję wiosną posadzić u mnie będzie baaardzo duża a Tobie zimą nie wymarźnie Przez zimę wykoncypujesz gdzie posadzić
Madzenka 14:28, 26 sie 2012

Sebek napisał(a)
Madżenko - wkleiłem u siebie wizualizację frontu...Jak możesz to oceń czy to ma sens

Biegnę