Ale superowa jest ta trzmielina.... Emerald Gaiety .... posadziłaś ją już? ..... ciekawa jestem jak wygląda na rabacie .... limka ma ładne liście , u mnie wypuszcza jeszcze świeże pączki , może Twoja się dopiero obudzi do kwitnienia .... hakone i konwalik tyż ładne ....
Akurat trzmieliny jeszcze nie posadziłam - 30szt. jest, trochę to potrwa z moim kręgosłupem Ale to na rabatę z wiśniami umbra, M. narzeka, że będzie za gęsto... Limki też myślę, że dopiero będą kwitły, bo mają pączki, tylko nie wiem, czemu tak późno. A konwalnik bardzo malutki, więc się nie nada, tam gdzie był zaplanowany - w żwirku przy samym tarasie - tam musi być od razu coś okazalszego.
co do konwalnika .... miałam w zeszłym sezonie i mi wymarzł.... ale znów się nakręciłam , że chcę go mieć .... jutro zatelefonuję do ogrodu kroton.... miał ładne na początku sezonu ,jak ma jeszcze to podjadę i wybiorę ładne sztuki ... kupię większe....bo on chyba wolno rośnie , dam Ci znać .... .....
co do limki... moje też mają pączki.... może tak mają .... Finka przypomni , jak wróci z wystawy ....