Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 11:38, 15 sie 2023

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Bodziszki się przyjęły i rosną na drugiej rabacie. W przyszłym roku pewnie pokażą na co je stać.

Pięknie
Co to za odmiana teraz kwitnących bodziszkow ?
Ogród pod lasem 11:35, 15 sie 2023

Do góry
Płot 180 cm.

Od strony cienistej

Od strony słońca

Właśnie zaczyna drugie kwitnienie

Tu dalszy etap kwitnienia (fotka z zeszłego roku)

I listki, dość duże

Ptasi gaj 11:06, 15 sie 2023

Do góry
Roze w tym roku nie zawiodły za dużo je przycielam więc nie wiem jak będzie z drugim kwitnieniem.

Hortensje też pięknie kwitną nie wylęgają deszczu brak więc stercza...

Trawa Siux zaczyna

Foty w słońcu więc wszędzie limonka króluje

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 11:00, 15 sie 2023

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)

Ten pomidor pasiasty wygląda jak odmiana kolorowego onyksu a zbiory ogrodowe zacne.
Sklep pszczelarski znam bo jeżdżę z mężem często, lubię oglądać różne gadżety, w "moim" sklepie są fajne mydełka hand made, miody pitne, świece i inne wyroby i zawsze można znaleźć coś fajnego na prezent
Ptasi gaj 10:54, 15 sie 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Co tu gadać:
w Ptasim Gaju
jest jak w raju
pięknie i soczyście
kwiatów kiście
staw, hortensje, trawy
zielone murawy...

Dzięki Bożenka

Jak bymsmy nie podlewa to soczyście by nie było. Tutaj taki rejon, że deszcze mnie omijają.

Upał nie do zniesienia więc siedzimy w domu na wsi malujemy dół domu zaduch nie do zniesienia. Wiatraki chodzą.

Zieleń będzie zmieniona na Szwecki turkus. Zieleń pomalowana jak za oknami było pół metra śniegu

Grzebiuszka ziemna 10:49, 15 sie 2023

Do góry
Dzięki Koleżanki za wpisy, na razie trochę wycofana z forum, bo różności się zdarzyły w moim życiu, a to 90-letnia teściowa złamała rękę, a to zachorzała, a to wymiana pieca na podłogówkę, a to wymiana rynien (plastyki nie zdały egzaminu paroletniego...) a to spotkania z przyjaciółmi, a to jakieś drobne szycia, a to wyjazd do Krynicy M. i odwiedzenie rodziny, a to Gdynia.... itd, itp, ale i tak udało mi się zrobić nową silną pergolę pod wisterię z jednej strony i hortensję pnącą Mirranda z drugiej.
Z ciekawostek - byłam na warsztatach sitodruku, a pełna nazwa brzmiała - Warsztaty sitodruku inspirowane zabytkowymi zielnikami. Znowu nauczyłam się czegoś nowego, ale w warunkach domowych nie do odtworzenia, za to rozumiem i rozpoznaję prace tworzone tą techniką. Poniżej moje gadżety z warsztatów, do wyboru były 2 wersje. korzeń mandragory i inne zielsko

Zdjęcia ogrodu, które zrobiłam wcześniej już nieaktualne, ale może z opóźnieniem i tak przy okazji wrzucę, żeby mieć u siebie jakąś dokumentację. Czas tak szybko leci jak kometa

Witaj Gosiu - Margo2, pewno, że załóż swój wątek, przełam się. Pamiętaj, że same zdjęcia trochę zakłamują rzeczywistość, ja wybieram te najładniejsze ujęcia i np nie pokazuję bajzlu mojego męża, z którym estetycznie jednak bardzo się rozmijam, ponieważ ogród traktuje jako zbiorowisko rupieci... więc manewruję ujęciami, żeby pokazać to co ja sama robię w ogrodzie taka prawda.
Ogród Muszelki 10:08, 15 sie 2023

Do góry
Kolejny upalny dzień. Zwierzaki leżakują

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:46, 15 sie 2023

Do góry
Basia
"Komu dzwonią, temu dzwonią mnie nie dzwoni żaden dzwon...." jest wprawdzie hodowla psiaków ale na szczęście kawałek dalej, współczuję najbliższym sąsiadom bo towarzystwo jest wyjątkowo wyszczekane

było bliskie spotkanie z potworem morskim
Nasz przydomowy ogródek 09:40, 15 sie 2023

Do góry
Haniu - u nas jak mówi moja Mama narobili "publiki" - o zobacz.

W naszym rejonie wymieniają sieć elektryczną napowietrzną na kable położone w ziemi.
Przy okazji wiercenia na sąsiedniej posesji pod taki kabel - pozwolili sobie urwać rurę dopro3adzajacą wodę do naszego domu. Efekty jak na fotkach. Czekam ja wyschnie ziemia i mają przyjechać naprawiać to co narobili. Patrząc na te widoki nie bardzo mi się chce wychodzić do ogrodu. U mnie zdrowie jako tako ale u Krysi gorzej.
Ketmia duża już przekwitła ( widocznie nie mogła znieść otaczającego widoku ) a biała kwitnie.
U stóp miała ciemierniki i wszystkie połamane . Mam nadzieję że odrosną.

2 krzewy berberysu w żywopłocie zniszczone i będę musiał dosadzić nowe .

Ogród pod lasem 09:24, 15 sie 2023

Do góry
Oo popluskałabym się, zazdroszczę!

To floks Butonik, śmieszny taki... Bardzo go lubię, no i ślimaki go nie żrą.

Ogród pod lasem 09:16, 15 sie 2023

Do góry
Poranny oblot wykonany, jest całkiem przyjemnie.

Zieleń, drewno i antracyt 23:25, 14 sie 2023

Do góry
antracyt napisał(a)

ps. Nie pamiętam u kogo na tapecie był temat "aromatów" mikołajka. W każdym razie u mnie już dwie odmiany dojrzały na tyle mocno, że lepiej nosa w nie nie wkładać Chociaż urody im to nie ujmuje.

Cudny zestaw, ogromnie mi się spodobał. Miałam kiedyś mikołajka, strasznie się siał i zaczęłam go ograniczać tak skutecznie, że całkiem go skasowałam. Nie pamiętam zapachu, a w ogóle to miał chyba bardziej podłużne kwiatostany niż ten na zdjęciu.
Podziwiam dalie, śliczne.
Ogród pod lasem 23:19, 14 sie 2023

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
U Was też dziś tak gorąco? Nawet fotek nie chce się pstrykać...

]

Musiałam zacytować, żebyś nie usunęła .

To gdzie ten Twój słynny chłodek ?

Ale fotki bardzo ładne, piękne światło ❤️
Po prostu czad

Ps. U nas też tak gorąco, nie wychodzę z domu, jak nie muszę . Czyli pewni jeszcze przez tydzień.
Oprócz soboty
Przerwa na kawę... 23:12, 14 sie 2023

Do góry
inka74 napisał(a)

Iwonko, przepiękne fotki, szczególnie podobają mi się portrety roślin, zachwycające.
Judaszki cudne.
Zacisze Alicji 22:28, 14 sie 2023

Do góry
Zacisze Alicji 22:08, 14 sie 2023

Do góry
Anna i Ogród 2 21:50, 14 sie 2023

Do góry
Wykopałam brzegi rabaty. Małż pomógł wyznaczyć równe linie

Dojdą obrzeża i rośliny będą się wylewały z rabaty to optycznie się powiększy
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:39, 14 sie 2023

Do góry
Dzień dobry,
Po ostatnim koszeniu zauważyłem dość dużą ilość źdźbeł wyglądających jak na zdjęciu. Trawnik z rolki zakładany 1 lipca tego roku. Do tej pory był bujny gęsty zielony. Teraz nie wygląda już tak pięknie. Zakładam, że to jakaś choroba grzybowa. Czy słusznie? Czy Polywersum tutaj pomoże? Prośba o rady.
Ogród z zegarem 21:35, 14 sie 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)

Agnieszko, piękne te wszystkie ścieżki wijące się wśród kwiatów, traw i krzewów, cudnie.
Skrzynka-świnka czadowa.
Sezon 2017 u Hanusi 21:33, 14 sie 2023

Do góry
Dziewczyny, na starość coś trzeba robić, żeby nie wpaść w depresyjnego doła.
Ogród najlepszym lekarstwem, szkoda, że na krótko. Sezony nam jakoś się zmieniają, zima byle jaka, wiosna opóźniona, lato zmienne, może tylko na naszą babską jesień można liczyć?-Oby.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies