Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

MagdaLenka 21:59, 28 sty 2024

Kurka wodna... więc jednak czeka mnie zakup piły spalinowej.
Chyba będę się pozbywać tego miskanta. Mam 8 sztuk, które można już podzielić na 16, bo rosną jak głupie. Zostawię sobie max 3 sztuki.
Gdyby ktoś był chętny na miskanta Memory, to można się zgłaszać.
Patrycja_KG_Lu 13:15, 03 lut 2024

MagdaLenka napisał(a)
Rabata hortensjowa: hortensje Polar Bear, trzcinnik krótkowłosy, (tymczasowo brunnery na tyłach), żurawki i turzyce Ice Dance.

Żurawki ledwie przeżyły spotkanie z nornicą. Aktualnie są w donicach, ale nadal nie doszły do siebie.

Planuje kolejną rabatę - tym razem z hortensjami Polar Bear. Dzięki wyszukiwarce trafiłam na Twoją i Lidki. Ona dała w nogi seslerie, u Ciebie jest turzyca Ice Dance. Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Czemu u Ciebie padł wybór na turzyce akurat? Może odpowiedź na to pytanie rozwiąże mój dylemat. Żurawki w jakiej odmianie masz? Jakie warunki świetlne są na tej rabacie?
MagdaLenka 23:16, 03 lut 2024

Patrycja, turzyce i żurawki już przesadziłam w inne miejsca. Teraz przy tych hortensjach mam obwódkę z bodziszka kananbryjskiego Biokovo. On tworzy takie zgrabne niewielkie poduszeczki i ma bardzo ładne błyszczące liście. Kwitnie co prawda dosyć krótko, ale dzięki liściom jest ozdoby cały czas. Poza tym dosyć szybko się rozrasta i łatwo rozmnaża.
Na tej rabacie jest wystawa północno-wschodnia. W lecie mniej więcej przez pół dnia jest tam słonecznie.
MagdaLenka 23:22, 03 lut 2024

Żurawkę mam w odmianie Grape Expectation. Kupilam 3 i w kolejnym sezonie podzieliłam każdą na pół. Teraz jest z niej obwódka na rabacie środkowej (mam nadzieję, że tam nie dosięgnią jej nornice). Planuję dalej ją dzielić, bo podoba mi się jej kolor.
MagdaLenka 23:24, 03 lut 2024

Muszelka 10:09, 04 lut 2024

Wczoraj natrafiłam na filmik, w którym babka prezentuje odm. 'Polar Bear'. Na moje oko, krzew może mieć ok. 4, 5 lat:

https://youtube.com/shorts/vo9fC6ArzQM?si=N8G88J_gsLLjBfGO
MagdaLenka 11:11, 04 lut 2024

Dzięki za filmik Muszelko. Piękne obie odmiany. Vanille Fraise planuję na rabacie przy tarasie. Kolorem podpasuje idealnie. Tam będzie biało-różowo z błękitnymi akcentami.
Patrycja_KG_Lu 12:41, 04 lut 2024

Dzięki
MagdaLenka 17:14, 11 lut 2024

Dzisiaj akcja hosty.
Moja osobista asystentka jest bardzo zmotywowana.
UrszulaB 17:10, 15 lut 2024

Cudna asystentka!!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies