Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

MagdaLenka 11:15, 04 lut 2024

Daria, czy impregnujecie meble tarasowe? Jakiś olej albo inna bejca? Z jakiego drewna one są?
DariaB 11:20, 04 lut 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Dziękuję za zdjęcia
Ja groszki pachnące sieję pierwszy raz i od razy zimowym wysiewem. Mam nadzieję, że ładnie urosną.

Nie ma za co groszki też wysieję zimowym wysiewem i też pierwszy raz
DariaB 11:22, 04 lut 2024

MagdaLenka napisał(a)
Daria, czy impregnujecie meble tarasowe? Jakiś olej albo inna bejca? Z jakiego drewna one są?

Magda nie impregnuję ich niczym. Są z drewna teakowego. Na wiosnę je przemywam myjką ciśnieniową. Zawsze najbrudniejszy jest stół.
MagdaLenka 11:38, 04 lut 2024

Dzięki za szybką odpowiedź.
My też chcemy teakowe meble. Podobają mi się w wersji olejowanej.
DariaB 12:54, 04 lut 2024

MagdaLenka napisał(a)
Dzięki za szybką odpowiedź.
My też chcemy teakowe meble. Podobają mi się w wersji olejowanej.

Ja chciałam zostawić naturalne bo podoba mi się w jaki sposób się patynują.
DariaB 12:57, 04 lut 2024

Przycięłm graby przy tarasie i uznałam, że to nie robota dla mnie. Albo ktoś inny w sensie jakiś rosły mężczyzna będzie to robił albo nie wiem czy ich nie wykopię póki jeszcze są młode, chociaż bardzo je lubię. Rosnąjak szalone. Z drabiny i sekatorem to ciężko. Przycięłam im dość mocno czubki może na rok starczy.
Anda 13:06, 04 lut 2024

Spraw sobie sekator na wysięgniku. Są różne. Zwróć uwagę na wagę. Mam taki dość ciężki i po krótkim czasie bolą mnie ramiona.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DariaB 13:13, 04 lut 2024

Anda napisał(a)
Spraw sobie sekator na wysięgniku. Są różne. Zwróć uwagę na wagę. Mam taki dość ciężki i po krótkim czasie bolą mnie ramiona.

O to by było rozwiązanie, myślałam o nożycach elektrycznych ale taki sekator to pewnie lepszy pomysł. Moje 160 cm w kapeluszu i drabina to ryzykowne połączenie. Graby oczywiście krzywo przycięłam ale jak się zazielenią to nie będzie widać.
Anda 13:19, 04 lut 2024

Są też sekatory akumulatorowe na wysięgniku

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 13:37, 04 lut 2024

Daria ja mam taki zestaw do ogarniania moich drzew:
- sekator teleskopowy (żyrafa) z regulowaną długością trzonka od 240 do 400 cm - tym tnę wszystkie drzewa, ale te grubsze gałęzie
- akumulatorowe teleskopowe nożyce do żywopłotu - nimi ogarniam bardziej boki - te drobniejsze gałązki po bokach drzew głównie.