Kolejne miejsce to ogrody pokazowe w Goczałkowicach. One urzekają mnie w każdej porze roku. Przyjeżdżają tu tłumy ludzi, ale ogrody są bardzo rozległe i szkółka atrakcyjna, że wszyscy jak się rozejdą, to tłoku się nie odczuwa.
Sezon rozpoczęty... pierwsza porcja na gotowo...tylko podpisac i wyniesc..lece do drugiej.... czyli rozlac dzemiki. Tych nie trza wekowac... na szczescie.
Cudnie) Tworzysz wyjątkowy ogród tak jak napisałaś taki Twój A jakie dorodne te Twoje byliny, ostróżki uwielbiam , siałaś je sama zapewne i dlatego takie wysokie Znasz nazwe może tej żółtej pnącej róży bo podobną mi nornice zjadły a była piękna i kwitła cały rok.
Zanim przeczytałam to, co napisałaś, zobaczyłam cudny rdzewiak i chciałam ci napisać, by koniecznie go zostawić tak. Świetnie się komponuje i jest hitem.
A może przeciągnąć lakierem bezbarwnym
A może jest jakiś bezbarwny preparat ochronny?
A może Ola Leon by coś doradziła ?
Toć takie rzeczy nawet na CHFS 2016 są: https://pl.pinterest.com/pin/529876712390091200/
Zapinowałam. Musiałam. A teraz moja droga mi tu pisz, ile ich tam masz, jak gęsto sadzone i skąd kupione?
A tak w ogóle przyszłam szałwię zobaczyć, bo podobna caradonna wielka jest, ale nie zobaczyłam, bo na jarzmiankach się zatrzymałam i siem gapię.
Muszę mieć i wcale mi się nie chce czekać , aż siewki urosną
Matko kochana, to jest jedna róża? Musze ją zabrać z obelisku na płot koniecznie. Mam drugi rok na obelisku i za chwilę miejsca zabraknie dla niej.
Ale będziesz miała kwiecia. Ile lat ma twoja ND?
Karol, zrobiłam im jeszcze dzisiaj fotkę bo pewnie niedługo będzie koniec ich kwitnienia...
widać na poprzednim ujęciu kawałek y-y i angielki, a teraz w całości angielka - zaczynają kwitnąć byliny, w różnych etapach rozwoju są...
muszę chyba przyciąć te olbrzymie przyrosty glicynii, kwiaty przekwitły a pędy szaleją i zasłaniają cały mur...