Ale masz iryski ,tylko pozazdrościć ja swoje przesadziłam na skarpe bo myslałam ze dostane nie wiem czego ..Mirellko jak tam Twoja rabatka przy wejsciu? moje róze na pergoli maja pierwsze paczki,jak sie rozwiną obfociam
Irenko na wiosnę wypuszcza długie pędy kwiatowe ale co z tego jak przed zimą
niewiele zostaje nowego przyrostu na przyszły rok. Wiem wiem że u Ciebie to nawet różaneczniki w wapnowanej ziemi pięknie zakwitną - masz zielone rączki.
Kasiu jak miło że jesteś. Ciekawe co u Ciebie- zaraz Cię odwiedzę.
A teraz pisania będzie mało a więcej aktualnych fotek.
Rasputin startuje
Trzmiel wszedł na drugi krąg bo za pierwszym razem nie trafił na pas.
Piękny ten grujecznik a taka sosne to też sobie chyba kupie,bardzo mi sie podoba ale w przyszłym roku bo w tym to chyba mam limit wyczerpany Super zakupki poczyniłaś.
Na dowód, że Hakuro to żelazna roślina...
Jeszcze niedawno jej korona miała chyba ze 2 metry szerokości... ciachnęłam bardzo krótko naprawdę grube gałęzie...
Słusznie nazywasz ją podobną do koperkowej, to Paeonia 'Smouthii' (P.lacinata) mieszaniec piwonii delikatnej (p.tenufolia) z piwonią chińską P.lactiflora. Wyhodowana ponad 160 lat temu. Podobno może rosnąc na lżejszej , próchniczej glebie. Piękna , tez mam ją od roku, małą sadzonkę.
Zbysiu, w wątku Piwonie - rozpoznałam nazwo twoje odmiany , zajrzyj ,wpadnij tam, zapraszam.Obejrzałam cały wątek , ogrom ciekawości.
Pozdrowienia, macham rączką.
zdjęcie na tapetę super jestem pod wrażeniem cudownej ilości rozmnożenia żurawek, z takiej kępki tyle sztuk? Muszę moje podzielić ale teraz to już chyba późno...skrzynie świetne, najbardziej wzrusza ta Twojego synka, wiadomo zobaczysz jaką będzie miał frajdę z poziomek