Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:49, 12 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia i właśnie w różnorodności siła , ta Twoja sosenka super
dostałem pinus yefreja Joppi myślę że też będzie czaderska (jak podrośnie)

A mnie ciekawość zżarła i musiałam sobie wygooglać co też z tego wyrośnie...heheh.....śliczna będzie
Początki w Kruklandii 11:39, 12 sty 2013

Do góry
Justyna ja też za opcją Boćka głosuję, w krótkim czasie piękny efekt.
Ze świerkami srebrnymi to niestety różnie bywa, ja mam takie niewiadomej odmiany, kolor srebrno-zielony, będę je ciąć bo jak w jednym roku stały to w drugim pół metra do góry przewodnik urósł, wyciągają się strasznie. Te w odmianie Koster czy Hoopsii piękne są, ale to olbrzymie drzewa, ciągle będziesz musiała go ciąć. A nie chciałabyś na przykład z tyłu serby a z przodu coś niższego srebrnego, tak jak Bociek radzi gauca globosa lub jeszcze lepiej równiutką wolno rosnącą jodłę górską Compacta, a po bokach mogłyby te hortensje zostać
Igiełkowy ogródeczek 11:29, 12 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
... Najlepiej mieć tą i tą i jeszcze parę innych....

i to jest bardzo słuszna koncepcja
Igiełkowy ogródeczek 11:23, 12 sty 2013

Do góry
Anito- dzięki za odwiedziny, jak kocham iglaki i dlatego dla nich nową rabatkę szykuję (tę z mostkiem) ale bukszpaniki też tam będą, ogrodowisko mnie zaraziło
"Baśniowy" Ogród 11:20, 12 sty 2013

Do góry
Za ławką mam Limki, od nich radziłaby ci zacząć, a później jak nabierzesz apetytu to i Magical sobie kupisz. Ja tak chwalę tę drugą bo bardzo mi się podoba, ale jeszcze mało sprawdzona jest, w zeszłym roku dopiero sadziłam. A Limki to wiadomo wiele osób ma włącznie z Danusią i wszyscy chwalą, więc nie ma co się zastanawiać
Igiełkowy ogródeczek 11:14, 12 sty 2013

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Gosiu Twój ogród jest po prostu cudny te wzniesione rabaty bardzo ciekawie się prezentują.Odnośnie hortensji Magical Moonlight podglądnęłam u Ciebie bardzo ładna jest poleciła byś ją zamiast Limelightów?

Basu- ciężko jest podjąć decyzję, bo Magica Moonlight u mnie pierwszy sezon, Limka sprawdzona jest i tyle i od niej zaczęłabym, łatwiej ją też dostać i jest tańsza, zależy jeszcze gdzie chcesz ją posadzić, Magical Moonlight będzie raczej wyższa i węższa od Limki, ale to przecież też zależy od prowadzenia -cięcia wiosnnego. Najlepiej mieć tą i tą i jeszcze parę innych....
Postawić trawkę nad i... 11:00, 12 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ja też cebulowych nie wyciągam, nie chce mi się, ile to roboty co roku by było, najwyżej nowe dokupię jak przestaną kwitnąć. A hiacyntów mi zawsze żal było wyrzucić, więc tak sobie leżały w garażu a w ostateczności i tak wylądowały w koszu, a to teraz nie będę ich tak długo trzymać.

...moje hiacynty dzisiaj ladują w koszu... buuuu
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:49, 12 sty 2013

Do góry
Anitko kochana, bardzo współczuję, ważne że niedługo znowu będziesz na chodzie, niech się tam Tobą dobrze opiekują, a Ty bez wyrzutów sumienia zasiądź przed kompem i umilaj sobie czas. Buziaki przesyłam i szybkiego powrotu do zdrówka życzę.
Ogród do kwadratu 10:15, 12 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A u mnie nic z tujami szmaragd się nie dzieje, nie wykrzywią się od wiatru czy śniegu nawet jak napada, może to zależy od tego jakie duże są, ja swoje kupowałam jak miały 1,20 po 3 sezonach mają około 2 metrów. To o czym dziewczyny piszą dzieje mi się dokładnie ale na cyprysikach, które muszę wiązać żeby się nie rozpłaszczyły pod ciężarem śniegu. A jeśli chodzi o brązowienie to owszem w środku sypią się, ale zupełnie tego nie widać, można otrzepywać, ale nie koniecznie. Nie namawiam cię do nich, bo mi też się zdaje że cis fajniejszy, ale to w ramach obrony szmaragdów, żeby nie było że takie straszne są......hehe

Gosieńko - z tujakmi nic się nie dzieje, bo pewnie już je przycinasz i trochę się zagęszczają. Tak myslę. Nie musisz szmaragdów bronić - one bardzo ładne są - jedyny minus, że wszyscy w okolicy już to samo mają w ogrodach. U nas zagłębie tujkowe...
"Baśniowy" Ogród 10:03, 12 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Basiu- pytałaś u Uli o hortensję Magical Moonlight, nie wiem czy u mnie byłaś, ale ja taką mam, w zeszłym roku kupiłam dwie sadzonki, pięknie kwitną i mogę polecić, jak byś nie widziała u mnie na 15 stronie zdjęcie. Pozdrowienia przesyłam

Gosiu właśnie spaceruję po Twoim ogrodzie i nie mogę wyjść z podziwu a za ławką u Ciebie tez rośnie Magical Moonlight, ??

mira napisał(a)
Basiu ale masz ślicznego pieseczka - cudne oczy - a dzieci najważniejsze - ten czas się liczya a ogród też będzie

pozdrawiam

Zgadzam się z Toba w zupełności czas dla dziecka musi się znaleźć a ogród nie ucieknie

ella napisał(a)
Witam się u Ciebie z mocno zasnieżonych okolic łódzkiego. Właśnie smażę dzieciakom naleśniki a nam proponuję na dobrze rozpoczęty dzień taką kawkę

Ja naleśniki smażyłam wczoraj moja Rozalka je bardzo lubi ale tylko z nutellą i niczym więcej Ja również popijam kawke,ale nie taką apetyczną jak na zdjęciu Pozdrawiam
Ogród do kwadratu 01:10, 12 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A u mnie nic z tujami szmaragd się nie dzieje, nie wykrzywią się od wiatru czy śniegu nawet jak napada, może to zależy od tego jakie duże są, ja swoje kupowałam jak miały 1,20 po 3 sezonach mają około 2 metrów. To o czym dziewczyny piszą dzieje mi się dokładnie ale na cyprysikach, które muszę wiązać żeby się nie rozpłaszczyły pod ciężarem śniegu. A jeśli chodzi o brązowienie to owszem w środku sypią się, ale zupełnie tego nie widać, można otrzepywać, ale nie koniecznie. Nie namawiam cię do nich, bo mi też się zdaje że cis fajniejszy, ale to w ramach obrony szmaragdów, żeby nie było że takie straszne są......hehe

Gosiu, ja pisałam o młodych szmaragdach, 60cm... aczkolwiek mam okazje obserwować tuż za płotem sasiadów nastoletnie szmaragdy. Wielkie, szerokie bydlaki, z kilkoma nigdy nie strzyzonymi przewodnikami i po właśnie październikowym śniegu porozkładały się. Wierz mi, wygląda to niefajnie.
In plus cisów (moim skromnym zdaniem) jest to, że nawet zaniedbane, wyłysiejące, mozna strzyżeniem odmłodzić i zrobic im liffting. Z wyłysiałą tują tego nie zrobisz.

Agnieszko, ja mam do obsadzenia w pierwszym podejściu tak min. 50 metrów. Już 3 rok obsadzamy cisami. Mniej to boli finansowo. Najpierw żałowałam pieniedzy, paliło mi się (dwa dziamgoczące wściekle owczarki u siasiadów) i kupowałam cisowe kurdupelki. I to był bład! A owczarki i tak nas widzą i dziamgoczą niemiłosiernie dalej. Finansowo wygłada to tak - na metr wchodzi ok 5-6 maluchów hiksii (60cm) po 20-30 zł w zależności od gęstości. Duże (1,5-1,7m), baccata, wchodzą mi max. 3 na metr. Płaciłam 50-60 zł. Dodam, że te duże to w kształcie stożków wypasionych Po 40 zł. udało mi sie kupić hiksii po 1,5m. Niestety, tak wypasione nie są, ale już ja im pomogę się zagęścić
Z tego co widzę to szkółkowanie wynosi ok 10zł.na rok. Czyli za każdy rok wielkości i gestości musimy normalnie, nie łapiac okazji, zapłacić o te mniej wiecej 10zł. Jak to przemyślałam, to chyba jednak nie jest tak duzo, a kupując większe "przyspieszam" swój żywopłot o kilka lat. No cos za coś...
Ogród szmaragdowy 23:59, 11 sty 2013

Do góry
krisec napisał(a)

Krzysztof - może wiesz jakie mniej więcej wymiary mają te kule w ciurkadełku twoim?

Gosiu się robi zaraz tylko z miarą pląsnę na taras,
I ma się to tak, począwszy od największej 30, 24 ,14 cmm, całość zestawu ptrzebuje 0k 60 cm średnicy.

Wielkie dzięki, to by mi nawet pasowało
Igiełkowy ogródeczek 23:39, 11 sty 2013

Do góry
Gosia- to normalka u nas, ogrodowariaci...przepraszam ogrodomaniacy tak już mają, jeżdżą sobie to po bukszpniki 200km jak w okolicy braknie, to znowu na kawkę do Zety jakieś ......hyyyy ile to będzie......, a po żuraweczki koniecznie, a jak jeszcze darmo dają to już w ogóle drogi nie liczą
Igiełkowy ogródeczek 23:34, 11 sty 2013

Do góry
Nieszka- ty mnie jeszcze bardziej nie nakręcaj, ja już wiem jaki z ciebie.......... Karambaaa.........
Igiełkowy ogródeczek 23:22, 11 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Magda70 i Gusiarz- dzięki, ale tak naprawdę to całą robotę zrobiła za mnie GosiaJoanna.

Ja tylko zobrazowałam pomysł wydaje mi się a nawet jestem pewna, że Pan M i tak zrealizowałby te Twoje marzenie

Czasami a nawet często to zobrazowanie jest najważniejsze
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:18, 11 sty 2013

Do góry
Planuj, planuj, już listy dziewczyny szukują, a ja mam taki plan zapolować na te Twoje bukszpaniki z Lidla..hehe
Postawić trawkę nad i... 23:15, 11 sty 2013

Do góry
Ja też cebulowych nie wyciągam, nie chce mi się, ile to roboty co roku by było, najwyżej nowe dokupię jak przestaną kwitnąć. A hiacyntów mi zawsze żal było wyrzucić, więc tak sobie leżały w garażu a w ostateczności i tak wylądowały w koszu, a to teraz nie będę ich tak długo trzymać.
Roztoczańskie klimaty 22:53, 11 sty 2013

Do góry
Teraz to ja lecę ale do Marzenki
Roztoczańskie klimaty 22:19, 11 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dziewczynki ja w ramach rekompensaty przyślę po was samolot, leżaczki czekają......

że niby takie?

Roztoczańskie klimaty 22:18, 11 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Toż wy dwie do złych samolotów wsiadłyście......dobra już się staram nie śmiać....

Ty uważaj jak będziesz wracać abyś do właściwego wsiadła... wtedy pogadamy

Magda ja się ciebie naprawdę zaczynam bać, takie zęby wystrzeżyłaś

Bój się bój...tak będziesz wyglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies