Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Do raju daleko - u Ewy 19:18, 12 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Morze to jak zagraniczne u Ciebie fajnie masz Ewciu a ogrod piekny , japonskie zapedy meza sie prezentuja cudnie , dlaczego ja tak mało wiem o tych slicznych zakamarkach

Jolu, u mnie ogródek mały, nie mam zakamarków - wszystko jak na dłoni Floksy dodają uroku, dlatego zawiesiłaś oko
Ogród u stóp klasztoru 23:25, 11 maj 2015

Do góry
floksy trochę późno pokazuję bo jakaś nieogarnięta jestem ostatnio czasowo .

W domku dla trzmieli jakoś cisza ...kto mi powie dlaczego ,bo że budkę lęgową późno powiesiłam to już wiem

znowu czekam z duszą na ramieniu czy cytryna sie obudzi

to tyle moich rozterek i na koniec kochane chwasty...szafirki ,gdzie nie spojrzysz u mnie wdzędzie wystaja z ziemi wąsy tych chwastów ...hmmm takie życie .

Ogródek Anity 20:21, 11 maj 2015

Do góry
I tulipki, powoli się kończą

I floksy

Pod Laskiem 13:07, 11 maj 2015

Do góry
kupiłam floksy szydlaste i coś jeszcze ale nie wiem co ktoś zna nazwę. W przyszłym roku muszę dać czosnki na całość tej rabaty

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 12:48, 11 maj 2015

Do góry
Kasiu mam rabaty z hortensjami lecz ta na zdjęciu była pomiędzy dwiema różanymi Az się prosiła o zmianę .Kiedy róże się rozrosną ,rozkwitną, zobaczysz różnicę. Floksy się rozrastają cudnie to taka szkółka tymczasowa ale już cieszy me oczy. .Gdybym umiała rysować to pokazałabym mój plan wejściowego ogrodzenia ,podmurowanej i poszerzonej skarpy i wiele innych rzeczy, ale nie potrafię co mnie troszkę złości taki ze mnie gamoń i już. Całą sobotę pracowałam Pierwsze zdjęcie które zamieściłam prezentuje się już o wiele lepiej i nie o trawkę tu chodzi lecz rabatę. Przesadziłam co nie co ,poprawiłam wysokość ,zrobiłam kanciki ,odchwaściłam i przygotowałam miejsce na trawy .Pan Tadeusz napisał mi ze nie ma Carex Evergold ani Everest. Jestem zła bo przecież zamówiłam w marcu i miały być. Chciałam dosadzić do rabaty z hortensjami jako obrzeza i co ja mam teraz zrobić bu!!Szukam wiec ich gdzie indziej .Dobrze ze chociaż miskanty są .Stipy tez nie ma .Jak ja nie lubię takich niespodzianek
Do raju daleko - u Ewy 09:09, 11 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Ewa, fajne dalekowschodnie klimaty
Warzywka mniam
Macham wieczorowo

Ten kącik właśnie o tej porze roku wygląda najładniej, gdy kwitną floksy mam jeszcze skrzynkę z owocami od niedawna. Muszę zrobić zdjęcie
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:41, 10 maj 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
ja w sprawie "troszkę mniej trawniczka"
ledwo zipię i nowa rabatę hortensjową z nasypem tworzę
Mira, to się bzik nazywa...ogrodowy bzik
najsampierw o trawniczek się rozchodzi, a potem tniemy, wycinamy i pomniejszamy...
u mnie teraz z trawniczka ... ścieżki mam :

Z nasypem ? jasny gwint to dopiero będzie
muszę do Ciebie zajrzeć - jesteś zdecydowanie hortensjowa, ja wciąż szukam swojej hortensji a póki co jestem różana

moja hortensja pnąca/ ta zdecydowanie moja/ idzie mi bardziej na szerokość niż wysokość, kurcze jakoś muszę ją odchudzić / może na ogrodniczkę się zapatrzyła /

floksy poprzestawiałam ach czekam, wiosną przesadzałam to może będą gorzej kwitnąć

krzaczki różane teraz są ładne i już niebawem

Mój zielony świat 22:23, 10 maj 2015

Do góry
I na koniec trio: żarnowiec, niezapominajki i floksy szydlaste

Serdecznie
Mój 4 arowy azyl... 22:22, 10 maj 2015

Do góry
Iwonko, nie martw się mam jeszcze i przy okazji dostaniesz.

Rozzuchwaliły się paskudy i rozmnożyły nadmiernie!
Ja przedwczoraj gdzieniegdzie rozsypałam niebieskie granulki, żałuję, że tak późno, bo zdążyły mi obeżreć floksy i szałwię muszkatołową.

Obejrzyj fotki mojej działki. Zdjęcia dzięki uprzejmości moich Gości

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:30, 10 maj 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)
Floksy widziałam, z pewnością się nie znudzą. ładne widoki na góry. Pozdrawiam.

Weroniko floksy to super roślinki, teraz dają czadu
te są bardzo niziutkie i takie drobniutkie ...

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:52, 10 maj 2015

Do góry
tulipany chylą się już ku upadkowi...a szkoda
rozkwitły floksy szydlaste

mój wczorajszy nabytek z Oliwy

orlik na tle smagliczki skalnej

kokoryczka
Ogródeczek 10:27, 10 maj 2015

Do góry
Floksy zaiste tworzą piękną rzekę. A grilowisko cudaczne i nie mogę doczekać się końca bo taka ciekawa jestem! i kolorki też piękne.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:04, 09 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dlaczego chcesz floksy przenosić? Pasuj, a jak przekwitną je przytnij i nie będą wogle widoczne... do wiosny. Agata pokazywała że swoje przycina i są ładniejsze. Ja też dawno temu przycinałam i nic im nie było.

O, nie słyszałam, że je można przyciąć. To byłoby niezłe, bo one się robią rozlazłe. Rosną jak wściekłe, to wszystko z dwóch sadzonek od Elfika. Problem jeszcze w tym, że tam już nie będzie w tym roku na nie za wiele miejsca, bo tawuły się mocno rozrosły, przynajmniej te od tej strony, gdzie robione jest zdjęcie. Na dole jeszcze ze dwa lata miejsce powinno być. Pomyślę zatem nad tym. A na pewno spróbuję przyciąć. Dzięki. One teraz śliczne są.
W cieniu - zacieniona 21:00, 09 maj 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pierwszy raz wczoraj zastosowałam środek na ślimaki. Obżarły już częściowo floksy wiechowate, zabrały się za szałwię muszkatołową, siedzą na funkiach i kto wie, co im jeszcze smakuje...

Sporą robotę masz za sobą, a w domu trochę luzu, skoro tyle roślin do ogrodu wyniosłaś.
U mnie niebiesko na rabatach...najbardziej łakome już się najadły.Wszystko już wywiozłam,jeszcze trochę mam do wysadzenia...i niech radzą sobie same...
W cieniu - zacieniona 20:55, 09 maj 2015

Do góry
Pierwszy raz wczoraj zastosowałam środek na ślimaki. Obżarły już częściowo floksy wiechowate, zabrały się za szałwię muszkatołową, siedzą na funkiach i kto wie, co im jeszcze smakuje...

Sporą robotę masz za sobą, a w domu trochę luzu, skoro tyle roślin do ogrodu wyniosłaś.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:21, 09 maj 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Front

Dlaczego chcesz floksy przenosić? Pasuj, a jak przekwitną je przytnij i nie będą wogle widoczne... do wiosny. Agata pokazywała że swoje przycina i są ładniejsze. Ja też dawno temu przycinałam i nic im nie było.
Mała Ogrodniczka szuka inspiracji 11:51, 09 maj 2015

Do góry
Przedstawiam skarpę mojego skromnego autorstwa. Jako zielone tło posadziłam Tuje Szmaragdowe, które z każdym rokiem coraz wyżej wzbijają się ku niebu. Z przodu Róże Okrywowe i Miniaturowe, Lawende, Wrzośce. Dla urozmaicenia pojawiły się Cyprysiki Groszkowe i Berberysy. Dwa tygodnie temu nie mogąc oprzeć się dosadziłam Floksy, w moich ulubionych kolorach. Teraz cierpliwie czekam, aż różyczki puszczą pierwsze pączki. Czy Waszym zdaniem warto coś jeszcze dosadzić, czy jednak za dużo dzieje się na skarpie? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 09:02, 09 maj 2015

Do góry
Tegoroczna trawka boooska. Moja wschodzi jakoś dziwnie partiami i wzejść nie może
Dlaczego nie masz rabaty z hortensjami?
Floksy są przecudne
Nasz przydomowy ogródek 08:40, 09 maj 2015

Do góry
Floksy, irysy i paprocie.

A berberysy szykują pokarm dla ptaszków na zimę.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 07:51, 09 maj 2015

Do góry
Ciekawe czy ten ząbek czosnku trzeba codziennie rozcierać?, Ja mam ponad 50 krzaków róż, musiałabym chyba założyć hodowlę czosnku
Lawanda też miała odstraszać mszyce i inne szkodniki, mam pod różami od lat lawendę i mszyce nic sobie z niej nie robią
Tymianek u mnie często przemarza, zapominam go jesienią okryć.
Floksy na skarpie prześliczne, i skarpa wcale nie straszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies