niestety rośnie w ziemi rodzimej (w tym miejscu piaszczystej - coś pozostało po budowie) wymieszanej z ziemią uniwersalną - posłuchałam rad pani w szkółce - głupia ja...
No to du...Dlatego biedna choruje. Pozostałosci po budowie, to wapno, masz odczyn zasadowy. Najgorsze co jej mogłaś zrobić. Ja bym jednak wykopała, wymieniła ziemię na dobrą, z dodatkiem torfu i posadziła na nowo. Termin średni, ale opryski są bez sensu jak przyczyna gdzie indziej jest.
Witaj
Widzę podobne klimaty jak u mnie:
Ciemne panele i długa wąska rabata.
Moim zdaniem ML rozjaśni, ale nie wiadomo czy urośnie taki duży, bo u Marty to mają jakieś super warunki. Standardowo tak wysoko nie rosną.
A gracek jak zakwitnie będzie jeszcze wyższy niż na zdjęciu u Danusi.
Może zastanów się czy chcesz kołyszące się kwiatostany czy tylko liście miskanta.
Coś zimozielonego by się zdało, bo łyso będzie zimą.
Bergenie, kulki bukszpanowe....
Ja mam Genie ma śliczne, zielone liście. W piachu to ja sobie seslerię posadziłam i też mam obawy, ze przegięłam Ona lubi dobrze zjesc. Po posadzeniu, po jakims czasie oprysk żelazem po lisciach, ale jak nie zmienisz ph, to nic nie da
Żagiel na specjalne życzenie Magdy - kolor ciężko na zdjęciach uchwycyć, ale wyszedł całkiem realnie
eM duma jak te dwa żagle umocować - na stałe, czy zwijać? Nie odfrunie mi pergola jak rozepnę 2 żagle każdy o wymiarach 3x4 m?
Żagle są 2 własnie z uwagi na wymiary - jednego tak dużego nie znalazłam.