Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Co z tym ogródeczkiem począć 15:26, 15 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
A na okrągłą skarpetkę to tam nie jest za wąsko?
Ja bym prostokąty albo kwadraty zrobiła.

A gdyby tak dać kulke na pniu w kwadratowej skarpecie, potem miskant w jakiejś skarpecie i dalej powtórzyć? (kulka, miscant, kulka)?
Bo takie bardziej zwiewne by było.

Tesiu ta rabata jest metr szeroka
Takie ciasne okrągłe skarpety by wyszły

Mogą być i kwadrdaty , ,pod psiową mam tuję w kwadratowej skarpecie .
Tylko będzie pasowała?
Na tym pasku od drogi same kulki a obok kwadraty ?
Co z tym ogródeczkiem począć 13:46, 15 lip 2015

Do góry
A na okrągłą skarpetkę to tam nie jest za wąsko?
Ja bym prostokąty albo kwadraty zrobiła.

A gdyby tak dać kulke na pniu w kwadratowej skarpecie, potem miskant w jakiejś skarpecie i dalej powtórzyć? (kulka, miscant, kulka)?
Bo takie bardziej zwiewne by było.
Ogródek Iwony 12:40, 15 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Testuję pomarańczowe i pomarańczowo-żółte róże... i jak na razie żadna nie lubi być na słoneczku..co mnie martwi
Miło Cię zobaczyć na fociach
Ostróżki z krwawnikiem.. oj tez mi wpadły w oko na wózeczku Any

Aniu, sprawdzę u Ciebie, ale nadrabiam znowu 20 stron, a u Ciebie nie da się przelecieć pismem obrazkowym. Tam jest sporo rad, które warto przeczytać.
A moje róże usłyszały chyba, że chcę je wyciepać i jak przyjechałam, przywitały mnie kwieciem. Ale i tak to nie jest to, co bym chciała
W porównaniu do mojej Montany - słabe

No i w plecach mam werbenę, Perovską i Miskant Grosse Fonntane - ładny, ale na razie ażurowy - nie dał tła werbenie
Przy okazji - kwitnie mi tylko sadzonka werbeny od Ciebie - reszta może w grudniu

I tak sobie myślę, że skoro na tej rabacie w sierpniu - wrześniu zrobię rewolucję - bo będę prostować linie rabaty, to może dokupię do Grahamka coś i zrobię jedną rabatę żółto - niebieską, a do kamiennej donicy przeniosę ciurkadełko?

Perovska by musiała pójść gdzieś z boku, bo nie może się zdecydować, czy ma być niska, czy wysoka? A ja nie znam, co to za odmiana
Ogrodowy song 12:14, 14 lip 2015

Do góry
frezja napisał(a)

dosadziłam następne trawy czyli:miskant morning light-szt.2.

Pytasz o szer.to tak na oko ok.2 metrów(jutro zmierzę)i myślę,że nasadziłam nie za gęsto..zakupiłam jeszcze turzycę rzędową "Variegata"-szt.3 oraz Miskant Chiński Apache-szt.2.ale miejsce znalazły na innej rabacie.

Morningi sadziłam u siebie co 80 cm. Jak posadziłaś 2 to chyba ok. Trzy na 2 metrową rabatę - to byłoby za ciasno. Apache bardzo dekoracyjny jest- dobrze, że nie poszedł na tą rabatę- za kolorowo by się zrobiło....
Ogród na skraju miasta 11:21, 14 lip 2015

Do góry
Udało mi się kupic miskanty gracillimus ( 4szt.) dokupiłam też 2 szt miskanta zebrinus ( wszystkie powędrują obok dwóch zebrinusów już posadzonych. Lawenda wylądowała na razie w doniczkach
tu zakupiony miskant garcillimus
"W kolorze blue" 11:42, 12 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Słuchajcie, czy tego Miskant Chiński "Gracillimus" delikwenta można dzielić? Kiedy, od razu, po czasie..itd. Muszę obsadzić nim przedpłocie, bok jeden i ścianę z przodu domu, słabo mi już na samą myśl przy cenie 11 zł ile zaplacę. Do tego pewnie dostanę jednego włosa, wrrrrr

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/285-latwe-ogrodnictwo-jak-rozmnozyc-trawy

Przesyłam gorrrące uściski co by Ci cieplej było
"W kolorze blue" 11:03, 12 lip 2015

Do góry
Słuchajcie, czy tego Miskant Chiński "Gracillimus" delikwenta można dzielić? Kiedy, od razu, po czasie..itd. Muszę obsadzić nim przedpłocie, bok jeden i ścianę z przodu domu, słabo mi już na samą myśl przy cenie 11 zł ile zaplacę. Do tego pewnie dostanę jednego włosa, wrrrrr
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:36, 11 lip 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Foteczka jest z Pinteresta, a na niej jest:

Hortensja Anabel
Szałwia Mainacht
Agapanty
Przegorzan Ritro
Miskant ML

Mam podobną aranżację wokół okrągłego placyku, ale hortensje tak wybujały w tym roku, że zasłoniły trawy, a agapant nie wiem czy zakwitnie. Za to przegorzan tak

Ślcznie dziękuje, gratuluje i zdrowia życzę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:22, 11 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja jak zwykle, przegapiłam, słuchaj jak nazywa się ta trawa? Nie mam pojęcia o trawach, czas o zmienić. Pasowałaby mi na tył z werbeną

Miskant gracillmus chyba

Hahaha ja to mam refleks
Ogród do kwadratu 22:04, 11 lip 2015

Do góry
Ewuniu - och.. cieszę się , bo wiesz... ja równiez je lubię

Gosiaczku - to dla ciebie... inny bukiecik

Dzisiaj nie fociłam... plewiłam, plewiłam, plewiłam... i jeszcze nie skończone... ufff...

Juzia... eglantyne od williama oddziela miskant ML, ale jest jeszcze malutki . Ten rok jest u nas bardzo suchy... róże słabiej kwitną, ale za to nie chorują . Eglantynkę masz na powyższej fotce... to ta bardziej "kolorowa"

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 16:17, 11 lip 2015

Do góry
Tak mi zdecydowanie lepiej leży .... jeśli uznasz za stosowne to nawet duże trawy miskant variegatus może tam znaleźć swoje miejsce .... Dla mnie teraz ok ....
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:12, 11 lip 2015

Do góry
Coś w ten deseń można jeszcze w te niskie trawy jakieś jeżówki ? ....
O ile jeszcze rabata pomieści i jest tam dużo słońca to lawenda jako obwódka .... aaaa ja nie projektuję ogrodów

Na tyłach miskant variegatus ....

I z lawendą .... o ile tam dużo słońca będzie ....

jeden stożek po lewej stronie a drugi po prawej ewentualnie ....tylko nie w liniach prostych ...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:02, 11 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja jak zwykle, przegapiłam, słuchaj jak nazywa się ta trawa? Nie mam pojęcia o trawach, czas o zmienić. Pasowałaby mi na tył z werbeną

Pozwolę sobie odpowiedzieć, bo pamiętam jak pisałaś to Miskant Gracillimus Jak dobrze pamiętam to ten szpaler liczy ok 45 sztuk
Ogrodowy song 22:47, 10 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Rabatka zapowiada się fajnie. Trawy w tle to też dobry pomysł 2 góra 3 miskanty obok siebie. Jaką szerokość tam masz?

dosadziłam następne trawy czyli:miskant morning light-szt.2.

Pytasz o szer.to tak na oko ok.2 metrów(jutro zmierzę)i myślę,że nasadziłam nie za gęsto..zakupiłam jeszcze turzycę rzędową "Variegata"-szt.3 oraz Miskant Chiński Apache-szt.2.ale miejsce znalazły na innej rabacie.
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 20:30, 10 lip 2015

Do góry
Witaj Aniu dziękuje ale zakątek na ognisko będzie fajny gdy go skończę
jeśli chodzi o roślinki to kupiłam do donic koło ścianki wodnej miskant chiński Zebrinus i trawę czerwoną Imperata Red Baron

mam nadzieje że dotrwają zanim skończę tynkować donice
a to mój pierwszy wyhodowany brokuł

dziś też udało mi się przesadzić klona do donicy jeszcze teren wokoło nie jest skończony ale na razie tak to wygląda mój syn stwierdził że pod klonem jest łyso więc dosadziłam lawendę

no i moje postępy w zakątku brzozowym teraz czekam na kamień i bukszpan by ją dokończyć

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:44, 10 lip 2015

Do góry
Foteczka jest z Pinteresta, a na niej jest:

Hortensja Anabel
Szałwia Mainacht
Agapanty
Przegorzan Ritro
Miskant ML

Mam podobną aranżację wokół okrągłego placyku, ale hortensje tak wybujały w tym roku, że zasłoniły trawy, a agapant nie wiem czy zakwitnie. Za to przegorzan tak
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:00, 10 lip 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Ach te czosnki Niesamowicie wyglądają. Sadzi się je jesienią? Jak tulipany?
Joasiu, a co to za miskant w tle? Na obu fotkach chyba ten sam?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:56, 09 lip 2015

Do góry
Miskant Morning light .....a pozaty nie gadam z Tobą ....i wiesz dlaczego!!!????
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:18, 09 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

popada...najpozniej w srodę

a moze umialabys rozpoznac miskanty ?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/580-miskant-miscanthus?page=28#post_0

Popadało wczoraj Kasiu
Ale mało tego deszczu, w centrum miasta mocno dolało. Do nas jakieś resztki tylko dotarły.
Nie rozpoznam miskantów w tej fazie. Może jesienią jak zakwitną cokolwiek pomogę.
Możesz też zamieścić fotki w wątku o trawach to może ktoś pomoże.
Anabelki zaczynają Kasiu Lubię ten okres w ogrodzie.
Ogródek Iwony 19:31, 08 lip 2015

Do góry
frezja napisał(a)

co to za trawka??poproszę Iwono opis pierwszej i tej na dalszym planie;szukam,czytam,ale od czegoś nalezy zacząć.. mam już 2 odmiany dopiero niedawno posadzone ale chcę jeszcze coś sprawdzonego..pozdrawiam

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/905919/original.JPG
Ta na pierwszym planie - to stipa, wysiana w lutym na parapecie okiennym. Piękna, nie? Zawdzięczam nasionka Joasi z "Ogrodu Joanny i Andrzeja"
Na dalszym planie jest Miskant Morning Light (potocznie ML). Uwielbiam go za ten kolor
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/905946/original.JPG
a jeszcze na dalszym planie Molinia od Ewy Bacowej, która często gości na moim wątku. Wczoraj wklejała fotki u mnie ze swojego ogrodu. Tam jest co podziwiać. Byłam tam wczesną wiosną, a teraz sobie wyobrażam, jak musi być pięknie. Ewa ma chyba każdą trawę, jaką byś chciała. Jak co, to zadaj Ewie u mnie pytanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies