Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 14:10, 24 kwi 2016

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:10, 24 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Ten wilczomlecz też jest cudny, widziałam u Kasi .

Euforbia purpureum zasługuje na pozycję w ogrodzie jest bardzo ceniony również przez szefową

A to matecznik na bylinówce z wiosny 2014 roku, roślina rozsiała się i przepadła, dobrze jest mieć teraz potomstwo

W kamiennym kręgu od początku 14:08, 24 kwi 2016

Do góry
Jeszcze raz tulipanowy strumyk, to chyba jesgo ostatnie dnchwile

Bratki w donicy

portrety
W kamiennym kręgu od początku 14:06, 24 kwi 2016

Do góry
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:06, 24 kwi 2016

Do góry
Ten jałowiec i tak miał w tym roku zrobić out ale "szkodniki" przyśpieszają jego eksmisję.
Podkopały się pod główne korzenie tak głęboko, że końca tunelu nie widać. Na zdjęciu widać jak od srodka zaczął schnąć

Hortensjada 14:05, 24 kwi 2016

Do góry
Dzięki, że do mnie zaglądacie, trochę się przespałam i siły wróciły ( niewątpliwie pomógł tez ibuprofen). Niestety pogoda kiepska, co rusz kropi śnieg z deszczem. Co do przedogródka to w tygodniu zrobię zbliżenie berberysu i rozchodnika, bo na fotce je trudno dostrzec, zwłaszcza Admiration po przycięciu ma nie więcej niz 4 cm wysokości. Jeśli chodzi o jałowce to najpierw wielokrotnie je przycinałam, bo pomiędzy rosną hortensje dębolistne, teraz nabrały vigoru i musiałam im usunąć konkurencję ( chodzi o wodę, jarzębiny w tym zakresie są dobrym sąsiedztwem, pozostały tylko 2 jałowce ukrywające studzienkę telekomunikacji.
A w ogródku żółte akcenty
Magnolia-otwiera pierwsze kwiaty

Jaśminowiec Aureus

I przeuroczy dereń pagodowy

Miłej niedzieli
W kamiennym kręgu od początku 14:05, 24 kwi 2016

Do góry
Herbaciany kącik w oczekiwaniu na rozwuj kwiatów

inne
W kamiennym kręgu od początku 14:02, 24 kwi 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 14:01, 24 kwi 2016

Do góry
Gunnera - parzeplin 14:00, 24 kwi 2016

Do góry
Moja gunnerka dziś, przyrosty bardzo małe , zimno a na noc przykrywana bo przymrozki, na razie rośnie bez rewelacji

W kamiennym kręgu od początku 14:00, 24 kwi 2016

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 13:56, 24 kwi 2016

Do góry
Ale będę miała kilka czosnków, szkoda bo reszta chyba zmarzła bo czarne łebki są

Cebulki takie same a widać w tle jakie niektóre malutkie wyszły i puste, same liście
Przypadkowy ogród 13:56, 24 kwi 2016

Do góry
Witaj GorAna, wiosna przyszła, ogród tak jak postanowiłam przechodzi metamorfozy ogrodowiskowe. Niestety z tych samych powodów co u wszystkich (czas, kasa itp.) zmiany następują baaardzo powoli. Na razie jako ukończoną uważam rabatkę przed wejściem - zrobiona wg wskazań Danusi.
Stara odrestaurowana beczka posłuży jako donica.

Druga z rabatek w trakcie zmian - jak widać pogrupowałam żywopłot i rzeczywiście to była dobra decyzja. Obwódka z bukszpanów kupionych na poświątecznych wyprzedażach dalej dla rozjaśnienia obwódka z trzmieliny. Za trzmieliną piwonie, dla których wciąż nie mogę dobrać towarzystwa. Pojedyncze tulipany oczywiście zostaną przeniesione i pogrupowane ale dam im przekwitnąć, bo żal mi skrócić ich i tak krótki żywot.

W kamiennym kręgu od początku 13:55, 24 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj rano w Kamiennym

Co z tym ogródeczkiem począć 13:52, 24 kwi 2016

Do góry
Te różowe miały być dosadzone do tych fioletowym

Które w pierwszym roku były tak ładne jak teraz te różowe, w drugim wyszły ale o połowę mniejsze
A w trzecim roku są tylko liście i jeden tylko zakwitł... model że zdjęcia
Ogródek warzywny na balkonie 13:52, 24 kwi 2016

Do góry
No to dwa posty poproszę a ten jeszcze popraw mija się tekst ze zdjęciem, podczas edytowania zobacz o co chodzi.

Klikaj Enter po tekście dopiero dawaj zdjęcie. Poćwicz w dziale testowe wklejanie zdjęć. Nie mam już siły poprawiać, siedzę godzinami

Porównaj, oto poprawione. Wróc do działu testowe dodawanie zdjęć i poćwicz.

oliwka napisał(a)
kilka fotek z ostatnich dni

część traw rusza, ale nie wiem co jest: miscant etincelle, morning light czy adagio, czy rozplenica hammeln

pampasy nie żyją doczytałam niedawno, ze nie miały szans
warzywka

Zimozielony biało - różowy 13:51, 24 kwi 2016

Do góry
Witam wszystkich ogrodomaniaków Orginalna nie będę jestem już długo z Wami ale zawsze podglądałam oglądałam aż wkońcu nadszedł i mój czas. Co mnie skłoniło .... wczorajsza sprzeczka z eMem gdzie posadzić magnolię. Stała kilka dni w docelowym miejscu ( sprawdziłam czy z okna ją widać itp.) ja do sadzenia a eM że on jej tu nie chce ..... I masz babo placek. Więc proszę Was o pomoc

Oto i ona, moja mała magnolia, jeszcze w doniczce. I bezimienna, jaka to odmiana?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:50, 24 kwi 2016

Do góry
bardzo proszę o porady dotyczące zagospodarowania rabat na zdj.
Jest to strona południowo-wschodnia . W rabacie okrągłej (przed frontem domu), myślę na środku o czymś na pniu lub jakieś drzewko w stylu bonsai a wokoło żurawki różne lub lawendę???
Na rabacie pod płotem - nie wiem co posadzić, bo rabata jest dość wąska.Na tle zieleni sąsiedzkiej za płotem chyba krzew liściasty kolorowy, a dalej nie wiem. PO drugiej stronie wjazdu wzdłuż płotu mam pęcherznice i liliowce, ładnie wygląda jak są liście, jak ich nie ma to cały płot jest goły, tak więc tutaj chciałabym iglaki. Tych tui, które widać na 2zdj. już tam nie ma.
Pozostaje jeszcze mała rabata pod murem domu(cały dzień w słońcu i bywa przeciąg.

proszę pomóżcie, bo czas leci a u mnie nic się nie dzieje.
Co z tym ogródeczkiem począć 13:49, 24 kwi 2016

Do góry
Mirelko ja nie mam co pokazywać, nie ma u mnie dużo tulipanów
Na Kopciuszkowej czwarty rok i pewnie ostatni bo są już wybrakowane i stały może dwa dni a teraz brzydko leżą

Kolejne jeszcze się nie rozwinęły
Kolor przewidywany to róż albo biel wywalilam opakowania i nie wiem ci to za jedne

Pod różami miały być różowe, ale są prawie czerwone
Ładne są ale nie zamierzałem mieć takiego koloru
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:48, 24 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kapliczka chowa się za brzózką pomału

A skad tu taka duża brzózka? to ra, o której mówił Wojtek?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies