Bożenko, uwielbiam zapach bzów. Jak dobrze, ze matka natura je na świat powołała U mnie póki co jest jeden i nie kwitnie bo niedawno przesadzony. Za to u sąsiadów jest ich sporo i rozsiewają swoja woń wokoło. Kochani ludzie, że bzy posadzili
Lutka, to hiksii. Jest 9 sztuk. Rozmiar jak na zdjęciu ale jakby ktoś prosił to zmierzę jeszcze miarką.
Też nie wierzę w przesądy, ale co zrobić? Słyszałam wcześniej te o cisach, ale traktowałam z przymrużeniem oka- wiadomo
Bogdziu, percy od Ciebie ma pierwszy rozwinięty kwiat a i parę pączków się jeszcze czai I wiesz co? Wszędzie je teraz sprzedają i wszędzie pięknie wyglądają A świecznica jak ładnie wyrosła! Moja babcia mówi że dana od serca skoro tak wyrosła Dzięki
U mnie się pokaz pomału zaczyna ale gdzie indziej bzy juz w pełni rozkwitu i rh bardziej rozwiniete.Wróciłam własnie z Warszawy , w Łazienkach niektóre zaczynaja przekwitac a w Powsinie kwitną ale są małe, za to w Powsinie pokazali piwonie przecudne , drzewiaste i bez wahania deklaruje ze gdyby mi ktos kazał wybrac i posadzic tylko jedna rośline w ogrodzie to byłaby to ta cudna piwonia. Zdjecia i tak nie oddaja ich urody, no niestety zdjecia nie chcą się wgrac.