Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:42, 15 wrz 2012

Do góry
Irenko u mnie będzie biało + róż, biało + żólto , biało + pomarańczowo
Ja jestem kokoszką i sama biel u mnie się nie sprawdza
Nie zapominaj, źe z ubieglego roku mam mega różowe i filoletowe tulipany w lawendzie i bukszpanach posadzone

Aha i filoetowe czosnki czekają na posadzenie
Zimozielony ogród przy białym domu 11:39, 15 wrz 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

A ja już tęsknię za calościowym widokiem skończonego ogrodu aby napawać wzrok
Chyba nawet wiem jaka kula będzie : ) Gdy zobaczyłam placyk pod kulę oniemialam

SZKLANA
Jak ją zobaczymy to padniemy ............

Też ją obstawiam szklana w stalowym kwadracie ja już padam na samą myśł
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:38, 15 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, dzień dobry i udanego sadzenia zdrówko ok?

podpowiedz, jak ty sadzisz?

Irenko zdrówko w porządku, gardlo ktore mnie przez dwa dni atakowalo zapomnialo, że coś mu dolega
Poruszalam się na korcie i jestem już gotowa do działania Jendnak ja muszę byc aktywna bo w przeciwnym razie umieram
Ja krokusy zwykle sadze w rządku. Wyżłabiam nie za głęboki dołek ( głebokośc zależy małę czy królewskie krokusy) i upycham je dosyc gęsto co 5 cm naprzemiennie w kilku rzedach. Ae nawet jak posadzisz nierówno będą dobrze wyglądać, gdyż z jednej cebulki po kilku latach jest dużo kwiatów i widzisz tylko kolorowy łan

W tym roku chyba będę sadzić falami a nie prosto myślę
Zimozielony ogród przy białym domu 11:28, 15 wrz 2012

Do góry
A ja już tęsknię za calościowym widokiem skończonego ogrodu aby napawać wzrok
Chyba nawet wiem jaka kula będzie : ) Gdy zobaczyłam placyk pod kulę oniemialam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:25, 15 wrz 2012

Do góry
Iza jestem pod wrażeniem Twoich umięjętności!! Stół wygląda przepięknie, dopiero na zbliżeniach widać urok słojów, które wydobyłaś przez szorowanie
Może kiedyś sobie wykombinuję konsolę na przedpokój nad ktorą się będę pastwić
Ogród Leny. 11:23, 15 wrz 2012

Do góry
Pamiętam jak dekiel czekał na obsadzenie i dyskusje na ten temat a teraz z tą obwódką cisową wygląda uroczo
Ogrodnik mimo woli 11:07, 15 wrz 2012

Do góry
Pozdrawiam pijąc kawę Też mialam dzisiaj sadzić krokusy więc chętnie porady doczytam Ale krokusy nie dojechały... zatem chociaż teoria mi się przyda
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:03, 15 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Jestem na bieżąco.... ja też stwierdziłam, że najpiękniejsze są liliokształtne i pełne Papuzie są brzydkie...
Zdrówka życzę, bo kto posadzi te cebule.. ja już ponad 2 tygodnei chodzę przeziebiona i nie chce odpuścić..... a tu nie mam jak się położyć....
Dopadł mnie nastrój fatalny...... nawet forum mnie wkurza, ale u Ciebie mus być
Tu jest zawsze pozytywnie No., z wyjątkeim przeziebienia ...ale może to tylko przemęczenie i niewyspanie.....
I co prawda nie w Twoim kolorze..ale moje balerinki liliokształtne..dla poparwy zdrowia

Aniu na szczęście gardło odpuściło Słońce wyszło, pograłam przez godzinę, 7 szt hottuni kupiłam i energia życiowa wróciła
U Ciebie być to dla mnie teź mus Z powodów towarzyskich ale i inspiracji ogrodniczych
Poprawimy sobie humor na nartach???

Ja też nie byłam zachwycona koszyczkami, zatem teraz będą tylko tam, gdzie wiem, że tulipany będą eksmitowane
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:59, 15 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
też się liliokształtnymi zachwycam, wzięłam 100 białych

Marzenko, zdrówka życzę ale u ciebie takie napięcie tulipanowe, ze to może przez to kondycja spadła!

Irenko jeśli Marta mi pomoźe to też będzie 100 szt białych liliokształtnych sapporo
Żólte już kupiłam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:58, 15 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Liliokształtne lubię najbardziej, mają coś w sobie

Danusiu kilka lat potrzebowalam aby porzucić papuzie i zapałać dojrzałą miłością do liliokształtnych
Będę podglądać Twoje kompozycje aby na rok 2014 szukać inspiracji
W tym roku kopiuję białe narcyzy od Ciebie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:55, 15 wrz 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Marzenka! Wpadłam przez Ciebie do norki Pana Królika jak Alicja z Krainy Czarów. Siedzę i gapię się na te cebule. Rozsądek podpowiada, żeby nie kupować jeszcze w tym sezonie, bo gdzie je wsadzę...ale one takie piękne!!! Zacytuję klasyka: "Jak żyć???"
I to wszystko Twoja wina, żeby nie było wątpliwości. Do dziś żyłam w błogiej nieświadomości a dziś gmeram w strzępiastych, Bootsa, liliokształtnych i niskich z obrazkiem (cokolwiek to znaczy)!
Uwielbiam tulipany!

Aga nawet nie myśl!!! sadź tulipany koniecznie!!! Posadź w koszyczkach, w przyszym roku wykopiesz z koszyczkami i przesadzisz Nawet sobie nie wyobrażam wiosny bez tulipanów.
tylko nie przesadż z liczbą gatunków i kolorów. Lepiej kupić rózne gatunki w tej samej gamie kolorystycznej a jeśli różne kolory to tego samego gatunku

Ja w tym roku będę inspiracją Agaty z Holandii kopiować min biąły z pomarańczowym i biały z żółtym
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:51, 15 wrz 2012

Do góry
Wpadłam się przywitać wieczorkiem mam nadzieję zdjęcia podziwiać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:30, 15 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ja mam ten sam syndrom jesiennego znużenia. Wczoraj też padłam jak kawka przed 22-gą, co do mnie jest niepodobne.
Organizm domaga się snu. I chyba nie warto z tym walczyć. Wstałam dziś jak skowronek, słonko świeci, choć zimno. Zacznę już dziś sadzić te cebule, które już kupiłam, dokupiłam też trawy

A Tobie zdrówka życzę i wspaniałej formy, jak zwykle Miłego dnia

Anitko to chyba jesienny syndrom ogrodniczki
U nas nie świeci.. Świeciło o 7:00 a teraz pochmurno. Biegnę sie poruszac jak wrócę wypiję kawę i do ogrodu
Ogród w lesie 08:28, 15 wrz 2012

Do góry
Kamień już mam, kamieniarza chyba też. Będę miała ciurkadełko naturalistyczne! Tylko teraz trzeba znależć na nie miejsce. Mamy już wstępnie wybrane. Nie wiem, czy to szczęśliwa lokalizacja. Byłoby widoczne i z placyku i z altanki. Siedzimy nad planem i wymyślamy, co gdzie umieścić. Mamy już niezły galimatias. Chyba "wysadzimy z siodła" Ewkę z jej wątku.

Aga to daj zdjęcie tego miejsca na ciurkadełko bo do niego trzeba naturalistyczną rabatę zaplanowac
A taki słoneczny krąg w przedogródku?? Działamy??? to może wieczorkiem ci coś podeślę???
Ogród Magdalenka 08:27, 15 wrz 2012

Do góry
Madzia jeżówk jest zachwycająca i bardzo by mi pasowala do zielonego zakątka i bialych zawilców zapisze sobie w notesiku
Widzę, ze odwiedzasz nas na forum a u siebie nie bywasz???
A cebule jakieś sadzisz??? W przedogródku łan krokusow i szafirków w kolorze blue???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:24, 15 wrz 2012

Do góry
Lekcja sadzenia tulipanów przyswojona i popadłam w panikę, bo jeśli Ty sadzisz u siebie w jednym dołku kilkadziesiąt sztuk dla lepszego efektu, to ja muszę faktycznie po kilkaset. Muszę chyba rozbić bank!!!
A w tym roku wszystkim zgniły tulipany, bo zmarzły. U mnie ostał się jeden. Pozdrawiam. Na herbatę z malinami zapraszam, jak Cię łapie choróbsko!

Nie wpadaj w panikę Posadź sto tulipanów tylko na jednym klombie, nie rozrzucaj po calym ogrodzie i bedzie pieknie
A 100 krokusów lub szafirków w necie kupisz za max 30 zł
I gdybyś sobie taki słoneczny krąg zrobiła i wsadziła w przedogródku to będziesz zachwycona
Myślę sobie jak tu jakieś kolo w ogrodzie wygospodarować
Ogród w lesie 08:18, 15 wrz 2012

Do góry
Marzenko, próbowałam znaleźć ciurkadło Ani asc. Nie wiem, czy się udało. Coś takiego chciałabym, ale bardziej płaskie, horyzontalne...
Bedzie pasowało do lasu, czy dać sobie na wstrzymanie?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1425-spotkanie-w-ogrodzie-asc-w-rzeszowie-sierpien-2012?page=82

Aga jeśli znajdziesz odpowiedni kamień i go nawiercisz + pompa to masz ciurkadełko o naturalnym kształcie pasujące do Twojego lasu. Poszukaj kamień, który spełni Twoje oczekiwania i znajdź kamieniarza, który go przewierci. Pompę znajdziesz w każdym markecie. Wg mnie takie naturalistyczne ciurkadełko bardzo by u Ciebie pasowało

A łany lawendowe z bukszpanem piękne. Fajnie by tak trochę bardziej formalnie na froncie, w przedogródku pasowalo. Słoneczny krąg lawendy i buszkpany..... piknie do tego róże przed domem i po prostu bedizesz calymi dniami siedzieć na ławce przed domem
Ogród na Cedrowej 08:04, 15 wrz 2012

Do góry
No jak sama szefowa doradza to sadź

Skoro przedogródek to ja bym o tych wiśniach też myślała. Bo zarówno platana możesz formować a wiśnie będę takie formalne.
Platan Cię bardzo szybko przesłoni i lubi cięcie
Ogród Sylwii od początku :) 08:01, 15 wrz 2012

Do góry
Ciekwa jestem czy jakieś plany ogrodowe na weekend masz?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:00, 15 wrz 2012

Do góry
Na czym pięknie wybielonym leży hortensja????? Plizzz, ślicznie wygląda!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies