Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

grupa_trzyma... 08:31, 15 wrz 2012

Marzenka! Wpadłam przez Ciebie do norki Pana Królika jak Alicja z Krainy Czarów. Siedzę i gapię się na te cebule. Rozsądek podpowiada, żeby nie kupować jeszcze w tym sezonie, bo gdzie je wsadzę...ale one takie piękne!!! Zacytuję klasyka: "Jak żyć???"
I to wszystko Twoja wina, żeby nie było wątpliwości. Do dziś żyłam w błogiej nieświadomości a dziś gmeram w strzępiastych, Bootsa, liliokształtnych i niskich z obrazkiem (cokolwiek to znaczy)!
Uwielbiam tulipany!

Mala_Mi 08:35, 15 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Potwierdzam to co napisała powyżej Kasia - również kupiłam takie koszyczki - każda cebulka miała swój.

Nie dość, że źle się sadzi bo dużo miejsca zajmują, to jak teraz wykopywałam to niektóre były rozerwane - na 100% coś je podgryzło bo same z siebie chyba nie zrobiłyby takiego akuku :0

Czyli ochroniły cebulki przed nornicami....

Z moich obserwacji wynika, że cebulki jak się rozrosną to rozsadzaja koszyki.... przynajmniej moje cebule tak zrobiły
I nie cierpię koszyków.... zawalaja miejsce, trudno skomponować układ bo zawsze z czymś kolidują... a tak mogę upchnąć cebuli w każde wolne miejsce... i zauważyłąm też, że w koszykach gorzej rosną... są mniejsze.
A teraz doczytuje zaległosci dalej
Mala_Mi 08:45, 15 wrz 2012

Jestem na bieżąco.... ja też stwierdziłam, że najpiękniejsze są liliokształtne i pełne Papuzie są brzydkie...
Zdrówka życzę, bo kto posadzi te cebule.. ja już ponad 2 tygodnei chodzę przeziebiona i nie chce odpuścić..... a tu nie mam jak się położyć....
Dopadł mnie nastrój fatalny...... nawet forum mnie wkurza, ale u Ciebie mus być
Tu jest zawsze pozytywnie No., z wyjątkeim przeziebienia ...ale może to tylko przemęczenie i niewyspanie.....
I co prawda nie w Twoim kolorze..ale moje balerinki liliokształtne..dla poparwy zdrowia
Gardenarium 10:11, 15 wrz 2012

Liliokształtne lubię najbardziej, mają coś w sobie

Instagram Ogrodowiska
Milka 10:19, 15 wrz 2012

też się liliokształtnymi zachwycam, wzięłam 100 białych

Marzenko, zdrówka życzę ale u ciebie takie napięcie tulipanowe, ze to może przez to kondycja spadła!
Madzenka 10:55, 15 wrz 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Marzenka! Wpadłam przez Ciebie do norki Pana Królika jak Alicja z Krainy Czarów. Siedzę i gapię się na te cebule. Rozsądek podpowiada, żeby nie kupować jeszcze w tym sezonie, bo gdzie je wsadzę...ale one takie piękne!!! Zacytuję klasyka: "Jak żyć???"
I to wszystko Twoja wina, żeby nie było wątpliwości. Do dziś żyłam w błogiej nieświadomości a dziś gmeram w strzępiastych, Bootsa, liliokształtnych i niskich z obrazkiem (cokolwiek to znaczy)!
Uwielbiam tulipany!

Aga nawet nie myśl!!! sadź tulipany koniecznie!!! Posadź w koszyczkach, w przyszym roku wykopiesz z koszyczkami i przesadzisz Nawet sobie nie wyobrażam wiosny bez tulipanów.
tylko nie przesadż z liczbą gatunków i kolorów. Lepiej kupić rózne gatunki w tej samej gamie kolorystycznej a jeśli różne kolory to tego samego gatunku

Ja w tym roku będę inspiracją Agaty z Holandii kopiować min biąły z pomarańczowym i biały z żółtym
Madzenka 10:58, 15 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)
Liliokształtne lubię najbardziej, mają coś w sobie

Danusiu kilka lat potrzebowalam aby porzucić papuzie i zapałać dojrzałą miłością do liliokształtnych
Będę podglądać Twoje kompozycje aby na rok 2014 szukać inspiracji
W tym roku kopiuję białe narcyzy od Ciebie
Madzenka 10:59, 15 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

Marzenko, zdrówka życzę ale u ciebie takie napięcie tulipanowe, ze to może przez to kondycja spadła!

Irenko jeśli Marta mi pomoźe to też będzie 100 szt białych liliokształtnych sapporo
Żólte już kupiłam
Madzenka 11:03, 15 wrz 2012

asc napisał(a)
Jestem na bieżąco.... ja też stwierdziłam, że najpiękniejsze są liliokształtne i pełne Papuzie są brzydkie...
Zdrówka życzę, bo kto posadzi te cebule.. ja już ponad 2 tygodnei chodzę przeziebiona i nie chce odpuścić..... a tu nie mam jak się położyć....
Dopadł mnie nastrój fatalny...... nawet forum mnie wkurza, ale u Ciebie mus być
Tu jest zawsze pozytywnie No., z wyjątkeim przeziebienia ...ale może to tylko przemęczenie i niewyspanie.....
I co prawda nie w Twoim kolorze..ale moje balerinki liliokształtne..dla poparwy zdrowia

Aniu na szczęście gardło odpuściło Słońce wyszło, pograłam przez godzinę, 7 szt hottuni kupiłam i energia życiowa wróciła
U Ciebie być to dla mnie teź mus Z powodów towarzyskich ale i inspiracji ogrodniczych
Poprawimy sobie humor na nartach???

Ja też nie byłam zachwycona koszyczkami, zatem teraz będą tylko tam, gdzie wiem, że tulipany będą eksmitowane
Milka 11:07, 15 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Irenko jeśli Marta mi pomoźe to też będzie 100 szt białych liliokształtnych sapporo
Żólte już kupiłam

a ja się zastanawiam, czy jeszcze takiego mix kolorowego nie wziąść jak Ania pokazała, bo same białe to wiosną smutno; chcę kilka różnych kompozycji; co ty wymyśliłaś?

słyszę, że nastrój poszybował w górę