Odnosnie rozmowy u Malkul tulipanow Sapporo -ja mam je od trzech lat i faktycznie w poczatkowej fazie kwitnienia sa zoltawe (moze nie az takbjak u Gosi) ale w pelni rozkwitu sa biale.
Tak wygladaly u mnie wczoraj
A tak rok temu w pelni kwitnienia
Ja cięłam główne pędy na 2 oczka, a wszystkie boczne na 1. Ja bym całą tą górę obcięła. Ale nie wiem, czy teraz nie jest zbyt późno? Trudno mi jednoznacznie Ci coś powiedzieć, bo to tylko moja intuicja...
U mnie odbiła momentalnie, ale nie chwalę jej za wcześnie, bo licho nie śpi
Co do najfajniejszego okresu host, to pewnie jest względne, zależy co kto lubi. Ja osobiście bardzo je lubię w tej wiosennej fazie, jak wyłażą z ziemi, takie mocne zielone kły i świeże listeczki
Tutaj zabrałam 3 berberysy Bagatelle. Słabo były widoczne... Było 5 sztuk, ale po zimie dwa wymarzły ... Stipa też nie przeżyła ... W plecach są hortensje Limlight ...
Miejscówkę dostały tuje Miriam - 5 sztuk ...
Wreszcie udało mi się posadzić roślinki nie w linii
Ciekawe, jak długo wytrzymam z tymi rozrzuconymi kulkami... Powinno być dobrze ...
Hej Basiu
Z tulipanami tak robię tzn.ogławiam. To chyba jedne z pierwszych moich miłości i o ile te stare odmiany nawet zaniedbane ( bez nawozu, na ciężkiej ziemi...)kwitną o tyle te nowości są chyba na jeden raz niestety.
Narcyzy mniej więcej tak wyglądały jak je wykopywałam, czyli to nie glina i woda tylko towar na jeden sezon. Masakra.
Ten kamyk wokół oczka to szarogłaz nie piaskowiec w różnych odcieniach. Jeśli chodzi o piaskowiec to w naszych okolicach jest wydobywany i jeśli chcesz namiary to daj znać na priv.
Skrętnik ma pączki, jak tylko zakwitnie to wstawię fotki.
Dziękuję Ci za te zdjęcia narcyzów, otworzyłaś mi oczy na świat.
Ja taka sentymentalna jestem...
Wkopywała je Wiki w 2014, bo jej powiedziałam, że na 18 urodziny (29 kwiecień 2015) będzie miała niespodziankę w postaci mnóstwa kwitnących kwiatów i tak też było. Ja byłam świeżo po operacji.
Dobrze, że w tym roku jej nie obiecywałam morza kwiatów na 19