Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anbu 08:22, 26 maj 2016

Mira, blyxa, Jolu, Kamilo, Aniu, Makadamia, Weroniko, Joanno, Aga, Ali i Anulko dzięki

Dziś dotarł zestaw małego chemika Tak jak napisałam gdzieś wcześniej, bawiłam się w chemika pierwszy raz od czasów liceum Różnica polegała na tym, że teraz zabawa była dobrowolna a wtedy nie Ale jak to bywa z chemikami amatorami nie wiem czy nie zostałam załadowana w butelkę :/ Ale o tym zaraz Najpierw wnioski moich działań

Oto zestaw:

Zrobiłam wszystko zgodnie z instrukcją Pierwsza próbka została pobrana z przyszłego środkowego cycka - tego naprzeciw tarasu.

Odczekałam 3 minuty i przelałam zawartość do małego zbiorniczka.
Płyn w małym zbiorniczku jest żółty? Może nawet wpada delikatnie w orange

Kolejna próbka została pobrana z rabaty gdzie rosną wiśnie umbry - w przedogródku. To samo, płyn po zlaniu żółty.

anbu 08:29, 26 maj 2016

Wszytko byłoby pięknie, ładnie, żyli długo i szczęśliwie ale ale jest jeden haczyk
Jaki kolor powinien mieć Płyn Helliga? Bo jeżeli żółty to uważam, że eksperyment może być poprawny a jeżeli ma inny kolor (niż żółty) to znaczy że zostałam oszukana

Mój płyn jest żółty. Widać to nawet przez buteleczkę.

A tu czysty płyn zlany na łyżeczkę dla porównania. Ma w sumie identyczny kolor jak wynik eksperymentu.

I co ja mam teraz myśleć? Help?
Jeżeli eksperymen został wykonany poprawnie to mam ph gleby 5,6- 6,5 w porywach do 4,6-5,5
KasiaW76 08:40, 26 maj 2016

łomatko nigdy bym nie pomyślała o takim specyfiku...
Zana 08:41, 26 maj 2016

Ha, czasami może lepiej nie wnikać. Nie wiem!
alis 09:53, 26 maj 2016

Ja mam idealnie taki sam kwasomierz
donia76 10:34, 26 maj 2016

Ja mam taki kwasomierz z drucikiem mieszasz wodę z ziemią i mierzy kwasowość i żyzność gleby, ale nie wiem czy tak do końca można temu wierzyć.
anbu 10:36, 26 maj 2016

Kasiu to może warto zbadać ph gleby?

Anulko to z tym nie wnikaniem to jest tak, że przecież wszystko było dobrze a pacjent zmarł
Ja coraz więcej uzasadnienia widzę dla tego badania ale nie wiem czy jest prawidłowo wykonane

Ali jaki kolor ma Twój płyn? Mimo, że mamy te same kwasomierze może jednak płyny się kolorem różną?
Dla mnie to byłaby już jakaś wskazówka. Jakie masz ph?
alis 10:38, 26 maj 2016

Sekundo Anulka, fotkę zrobię
Monka 11:52, 26 maj 2016

Ania w życiu bym nie wpadła, że takie ustrojsywo trza mieć , no ale ja dopiero wczoraj doczytałam na O o oborniku w granulkach , a moja rabata już posadzona , ot żywot człowieka jak mało czyta albo ciut za późno
Mira104 14:33, 26 maj 2016

Ania kurde mój płyn ma kolor zielony Trzeba tu Toszki chyba, bo jest dylemat