Już wszystko w porządku, rzeczywiście popularność Ci rośnie, a odcinek o tym ogrodzie musze sobie obejrzec w necie. Ja rzadko włączam to pudło zwane telewizorem
Na początek róża galijska, bardzo stara odmiana sprzed 1500 roku
Rosa 'Tuscany'
Ma dość duże, półpełne kwiaty, które otwierają się szeroko uwydatniając kontrastowej barwy żółte pręciki. . Kwiaty są aksamitne ciemne, pachnące. Róża rozrasta się i może być rozmnażana przez odrosty korzeniowe.
To jedne z najciekawszych kolorów róż i pięknie wyglądające w kompozycjach. Jeśli macie takie roże, podzielcie się informacjami, jak zimują i kwitną w Polsce.
Jak zobaczyłam tego kuklika w pięknym angielskim centrum ogrodniczym oszalałam i natychmiast pomyślałam o Tobie. Dlaczego mnie tak zauroczył? Otóż jeden, jedyny w tym towarzystwie kuklików miał pomarszczoną falbaneczkę i różowawy kolor. taki delikatny, inne juz takie nie były, więc wybrałam tego.
Mnie kiedyś bratowa powiedziała, że kotki trikolorki (szylkretki) przynoszą szczęście, wzięłam wtedy Pusię (też szylkretka) do domu, tata ją pokochał, choć do tej pory nie lubił kotów. Żyła z nami długo i szczęśliwie 18 lat. Na pewno jak to powiesz, koteczki znajdą dobre domy. Są śliczne.