Witaj, ten garaż sąsiada to bardzo trudne miejsce, bo nie wiadomo, czy pozwoli coś na niej puścić. Najlepiej byłoby ją całkowicie ją zasłonić, bo takie malutkie kratki-krateczki wprowadzają tylko chaos.
Jeśli się da to ja nawet bym albo:
-po całości wsadziła tuje Smaragd, bryły mają małe, zmieszczą się, wyrosną wysoko i zapomnisz o tej ścianie, będzie ściana, ale zieleni

Bo cokolwiek byś nie zrobiła, to i tak ściana będzie dominować i koniec.
Ta ściana fatalnie wygląda, bo są zacieki. Jest wielka, po prostu przytłacza.
Albo jak radzi Beatka, stwórz na całości kratownicę i posadź szybko rosnące pnącze (winobluszcz pięciolistkowy) który wejdzie na ścianę, ale jesienią spadną liście i będą wisiały tylko "sznurki" czyli gołe pędy. Poza tym winobluszcz jest ekspansywny, więc może sąsiadwi zniszczyć budynek, Będzie kazał go zerwać.
Inna opcja Hedera czyli bluszcz, jak ja mam na murze, a w nim róże i powojniki, to chyba najlepsza opcja obok tuj,
Drzewa? Śliwy wiśniowe? musiałąbyś je na płąsko przycinać, może graby lub buki na płąsko prowadzone.
Pod nimi pasują hortensje bukietowe Limelight.
Wszystko wymaga wielkich wysiłków budowlancyh oprócz tui, które w sumie nie są takie najgorsze w tym akurat przypadku, zwłaszcza Smaragdy.