Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 08:39, 13 kwi 2016

Do góry
Moja Magesti jest taka i też mało podlewam od soboty nie podlewana.
Mirkowy ogród (początki) 08:34, 13 kwi 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu pokaż jak stipa wygląda.

stipa ta ktora padla to juz wywalona, ocalilam kilkanascie i chyba beda rosly

ale o rozplenice majesty mialam na mysli, bo liscie robily sie blade i nie rosly

mam doslownie kilka szt ktore jakos rokują, nie bede podlewac bo moze za duzo
Mirkowy ogród (początki) 08:32, 13 kwi 2016

Do góry
Dzień dobry u mnie dziś szaro buro siąpi deszczyk .Zostawiam trochę wiosny.
Ogród Ani :) 08:31, 13 kwi 2016

Do góry
anbu napisał(a)
No to lecimy

Mam zamysł swój odnośnie ogrodu. Widzę jednak, że nic tu nie jest na pewno Co chwilę mam przetasowania w głowie więc wszystko może się jeszcze zdarzyć.
Wersja pierwsza.

I wersja druga (w sumie niewiele się różnią).

Zapomniałam dodać, że świerk kłujący Glauca Globosa pójdzie na rabatę z bukiem, przed Amanogaway, zgodnie z rysunkiem Toszeczki

Napiszcie co myślicie, proszę ślicznie

Aniu, sam zarys moze być, ale... wszelkie łuki muszą być idealnymi łukami jak fragment koła - tym trikiem uzyskasz spójność, ład i elegancję.

Cyrkiel w ogrodzie robisz z dwóch patyków połączonych sznurkiem. Jeden patyk wbijasz w centrum przyszłego wymyślonego koła, a drugim patykiem rysujesz po łuku. Tak wyznaczysz idealny kształt po kole. Dzięki temu sposobowi połączysz mniejsze zakola z większymi, a łuk będzie zawsze idealny.
To już nie mogą być fale dunaju
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:23, 13 kwi 2016

Do góry
lawenda juz rosnie, musialam ciąć

ogorki az za duze bo jeszcze miesiac w domu ? obok lewkonia, nie wiem czy dobrze wygląda i kiedy wysadzac

a tu szałwia i aksamitki
Moje małe królestwo 08:23, 13 kwi 2016

Do góry
U mnie dziś z nieba delikatnie podlało mój ogródek.
O poranku :

nigra

jeszcze chwileczkę i będzie zachwycać Verbanica

Martwią mnie moje trawki nie dają znaku życia czyżby przez zimę nie dały rady ??
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:21, 13 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

takie zakatki przekonuja mnie, ze niewielka odleglosc pomiedzy budynkiem a plotem nie musi byc problemem, tylko zaproszeniem do tworczej aranzacji przestrzeni
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:21, 13 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Obrzydlistwo.... Bleee! Współczuję Renatko :-*
Ja na szczęście nie miałam do tej pory do czynienia ani z opuchlakami ani pędrakami i oby tak jak najdłużej !
Świerk serbski - Picea omorika 08:18, 13 kwi 2016

Do góry
Danusiu, a powinnas za dobre rady Wnosić bedzie sie skargi na to, ze sie ciebie nie sluchalo, a zażalenie, ze jak sie posluchalo to juz za poźno

Nie wdaje sie w dyskusje z osobami co robia wielkie oczy na pewne informacje. Z urzedniczka nawet nie mam zamiaru dyskutowac skoro nie zna mojego tereny etc...

Pozostslo mi 17 serbow do posadzenia.... masakra bo u mnie zloza łupka po drodze....

Danusiu co to za gatunek iglaka na zdjeciu ? Niestety ja nawet nie wiem czy on ma cos wspolnego ze swierkiem czy nie

Świerk serbski - Picea omorika 08:17, 13 kwi 2016

Do góry
Ja będę sadzić na żywopłot swierki serbskie waśnie za radą twoją Danusiu o takie na razie na przechowalniku rosną na jesieni 25 szt.w rządku posadzę. Nie bój się i posadź serby bo Danusia zawsze od serca radzi Danuś pozdrawiam
Ogród, mydło i powidło. 08:10, 13 kwi 2016

Do góry
katel napisał(a)

Bażyna czarna Bernstein

podoba mi sie

katel napisał(a)

Lawenda po cięciu, zobaczymy czy puści korzonki

moja juz rosnie, nawet przycinałam zeby sie rozkrzewiała

ps. nie wiem co to za rozyczka, jakas okrywowa, moze byc jakas odmiana fairy bo ta zwykła jest jaśniejsza
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:09, 13 kwi 2016

Do góry

Takie małe piękności na dobry początek dnia. Pozdrawiam wiosennie zaglądających
Świerk serbski - Picea omorika 07:56, 13 kwi 2016

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Danusiu idac za twoja rada przesadzila serby w odleglosci 1,5 metra od betonowego ogrodzenia oraz 1,5 metra od siebie...

Pozostalo mi jeszcze 17 serbow do posadzenia

Wczoraj w urzędzie miasta w wydziale "zieleni" zalatwiajac wycinke 3 brzoz Pani sie przeraziła slyszac o 20 nasadzeniach serbow. Poinformowała mnie tylko, ze maja duzy system korzeniowy i sa potezne aby sie z tym liczyla Coz bedzie co ma byc

Danusia jak cos to otworz ksiazke skarg i zazalen bo bedziemy wszystkich zdziwionych i przeciwnikow do ciebie kierowac

Patrzac od prawej sa juz 3 serby i beda one az do lewej strony do "warzywniaka" Sadze, ze bedzie im tam dobrze. Niestety po drodze mam 2 lipy ehhh i nie wiem co robic z nimi...

I bardzo dobrze. Nie są potężne. Potężne to są świerki kłujące. Nie mam zamiaru niczego otwierać, ale skoro taka ciąży na mnie odpowiedzialność to przestanę radzić i będę karłowe drzewka polecać Nie mam zamiaru za nic odpowiadać, radzę tak, jak mi doświadczenie pozwala. Zapytaj pani ile świerków serbskich posadziła w życiu.
Ogród zielonej AniaK 07:56, 13 kwi 2016

Do góry
Witam ja już tak myślę o moich zmianach ze w nocy nie mogę spać
Zdjęcia na których Danusia naniosła mi poprawki przedstawiają mój przedogrodek. Z prawej strony proponuje Danusia nasadzić np Cisy a z lewej gdzie jest trzmielina mam bukszpan co robić? i z jeden i drugiej strony jest zielona siatka od ulicy. Będę bardzo wdzięczna jeśli ktoś spojrzy na moje pytania
Miłego i dobrego dnia życzę

Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 07:53, 13 kwi 2016

Do góry
czy to normalne że umbra tak płacze żywicą?
zdjęcie aktualne
Ciężkie pięknego początki... 07:47, 13 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
hej wpadam z rewizytą
druga wersja fajna ale łyso będzie bardzo na wiosnę
żywcem coś zimozielonego
łysa rabata nie jest fajna wiem coś o tym bo mam przed wejściem

głos na 3

Witam w moich skromnych progach
Dziękuję za opinie - tak więc stanęło na wersji nr 3.

Prace już trwają - 2/3 "drania" usunięte

Może to nic spektakularnego, ale że robiłam z Dzieciuchem prawie na rękach to i tak nieźle
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 07:44, 13 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Moja miłość z Japonii
(zdjęcie kiepskie komórkowe, I'm sorry, poprawię się)

Całą donice obsadzę hakone All Gold (przynajmniej na ten moment)

Sliczny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies