Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

anbu 14:55, 17 maj 2016

Mi tam ten Twój widok z okna się podoba
Idź do przodu, nie narzekaj. Zamiast kasę na agro wydaj na jakieś roślinki.
Smaka tortem mi narobiłaś
Margo 14:59, 17 maj 2016

Super, aż mi ślinka pociekła . Podzielisz się przepisem na pw ?
Odnośnie ogrodu to właśnie teraz najlepszy czas na planowanie. I wbrew pozorom chwilowy brak finansów może być sprzymierzeńcem, bo nie będzie Cię kusić żeby szybko coś kupować. Zdążysz na spokojnie wszystko przemyśleć, zrobić konsultacje społeczne na forum i potem już ruszysz z kopyta. Swój ogród już 6 rok "tworzę" i nadal jestem daleko w polu...
LyraBea 15:47, 17 maj 2016

Margo napisał(a)
Super, aż mi ślinka pociekła . Podzielisz się przepisem na pw ?
Odnośnie ogrodu to właśnie teraz najlepszy czas na planowanie. I wbrew pozorom chwilowy brak finansów może być sprzymierzeńcem, bo nie będzie Cię kusić żeby szybko coś kupować. Zdążysz na spokojnie wszystko przemyśleć, zrobić konsultacje społeczne na forum i potem już ruszysz z kopyta. Swój ogród już 6 rok "tworzę" i nadal jestem daleko w polu...

Tak Gosiu, poźniej, bo lecę na zakupy, ale mam pytanie. Kuzynka przyslała mi zdjęcie roślinki z takim dziwnym czymś i pyta mnie co to. No skąd mam wiedzieć? Jakaś galaretowata maź na tujce. Ślimaki jakieś, jakieś jaja, skrzek? Cholera wie....Czy domyślacie się co to może być?????

Zana 16:38, 17 maj 2016

Beatko, czytam to co napisałaś i nie wiem jak Cię pocieszyć, ale zgadzam się z Gosią. Brak finansów może być naprawdę dużym sprzymierzeńcem. A może zamiast w agro zainwestuj tę kasę w 2 lub 3 porządne drzewa, które chcesz mieć. Posadź i będą Cię cieszyć jak nie wiem co! Pozostałą wolną przestrzeń możesz ściółkować skoszoną trawą, co ograniczy chwasty. To co wypielisz, wrzucisz na kompost i będziesz miała go masę na przyszły rok. Zawsze można znaleźć jakieś pozytywy. I nie przejmuj sie tym, że u innych roboty zasuwają. A widoki z okna przecież są wcale nie straszne, nie dramatyzuj. Ja wiem, że Ty tam już widzisz swój przyszły ogród, ale na razie jest zielona soczysta trawa, za oknem z kuchni posiejesz trawę i razem z tym co jest będzie już zupełnie inaczej, piękne masz żurawki i lilaki kwitnące, i wielką ścianę zieleni. Jest dobrze Kochana! Głowa do góry.
Rumianka 18:25, 17 maj 2016

W swoim ogrodzie rozpoczynałam od "powodzi" a następnie od 80 dużych wywrotek ziemi (właściwie piasku ze żwirowni)...u wszystkich wokół była zielona trawka, a u nas rudy ugór...małymi kroczkami też się dojdzie...Głowa do góry...
anka_ 18:36, 17 maj 2016

LyraBea napisał(a)

Tak Gosiu, poźniej, bo lecę na zakupy, ale mam pytanie. Kuzynka przyslała mi zdjęcie roślinki z takim dziwnym czymś i pyta mnie co to. No skąd mam wiedzieć? Jakaś galaretowata maź na tujce. Ślimaki jakieś, jakieś jaja, skrzek? Cholera wie....Czy domyślacie się co to może być?????

Rdza gruszy.

Zana napisał(a)
Beatko,....na razie jest zielona soczysta trawa,
No właśnie Beatko, u mnie nawet trawy nie ma.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
BKosimkArt 18:51, 17 maj 2016

LyraBea napisał(a)

O rety ja też miałam takie coś... zdarłam i zapomniałam o tym bo nie dużo było... kurcze, trzeba coś z tym robić??
Flower1 18:57, 17 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Ten widok z okna mnie przygnębia. Zawsze mogę zasnąć żaluzje, ale przecież problem nie zniknie

Od strony kuchni przynajmniej zieleni się mój świat...

Wszystko w swoim czasie ja dopiero robie wejscie do domu ,taras i zadaszenie jeszcze przede mna wiec luzno w kolankach kochana )
mirkaka 09:21, 18 maj 2016

BKosimkArt napisał(a)

O rety ja też miałam takie coś... zdarłam i zapomniałam o tym bo nie dużo było... kurcze, trzeba coś z tym robić??

Witaj, takie coś też u mnie wyrosło i nie wiem co z tym zrobić, gruszy nie mam ale może sąsiad ma. Czy to groźne dla iglaków?
mirkaka 09:23, 18 maj 2016

Flower1 napisał(a)

Wszystko w swoim czasie ja dopiero robie wejscie do domu ,taras i zadaszenie jeszcze przede mna wiec luzno w kolankach kochana )

Madzia super napisała, przecież dopiero zaczynasz, a ja uważam że widok z okna już jest fajny bo daje przestrzeń dla oka. Uśmiechu życzę i pozdrawiam krajankę