Ogrodowa przygoda Łukasza :)
10:57, 23 cze 2015
Jadwiszka ten najwyższy to 4 letni miskant giganteus, ale zastanów się zanim go posadzisz bo jest bardzo ekspansywny i u mnie na kiepskiej glebie spokojnie osiąga ponad 3 metry, miałem go wykopać w tym roku, ale się nie wyrobiłem i aż się boję co będzie za rok bo jego wykopanie to trudny temat
Obecnie ma spokojnie 2 metry.
Jednak każdy miskant jeżeli już się rozrośnie o tej porze ma minimum metr, a niektóre mniej ekspansywne odmiany więcej np Malepartus czy silberpfeder te chyba kwitną na jesień, ale pewien nie jestem bo nie mam.
Polinka na razie szybkość wzrostu mnie cieszy bo dużo mi potrzebne na drugi ogród, a co później to nie wiem
Aniu mam nadzieję, ze takich potffforów jak ty mieć nie będę przecież nie mam tak żyznej gleby
Z tych dwóch roślinek od Pana bylinowego z zeszłego roku mam 4 wielkie kępy i mnóstwo dzieci w odrostach

Jednak każdy miskant jeżeli już się rozrośnie o tej porze ma minimum metr, a niektóre mniej ekspansywne odmiany więcej np Malepartus czy silberpfeder te chyba kwitną na jesień, ale pewien nie jestem bo nie mam.
Polinka na razie szybkość wzrostu mnie cieszy bo dużo mi potrzebne na drugi ogród, a co później to nie wiem

Aniu mam nadzieję, ze takich potffforów jak ty mieć nie będę przecież nie mam tak żyznej gleby