Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogrodzie Lorki za zakrętem

W ogrodzie Lorki za zakrętem

Shemsi 14:46, 08 lip 2015

lorka napisał(a)

No jestesmy ( nazwa mojego ogrodu przewrotna co) do Anina jeżdzę do dentysty na Kajki jest świetny z podejsciem do dzieciaków

Widzę ,ze Ty masz jak ja.. uwielbiam jak mi ręce pracują.. szydełko, druty, maszyna, farby, łopata, wiertarka hihi byle coś robić

ps, gdybyś chciała coś dla dzieciaczka czytałam,że się Wam rodzinka powiększy, to mam sporo rzeczy .. na szczeście nie wszystkie różowe haha ( jak dajesz rade w te upały w ogóle?)
pozdrawiam

To koniecznie wpadaj na hebatkę, jak będziesz w okolicy

No tak, ten sam typ. Jak za długo nic nie robię,to sobie coś wymyślam. eM regularnie mówi, żebym usiadła, odpoczęła, dała spokój, ileż można, ale jakoś tak... nie można inaczej

Upały nie są straszne, jak nie wychodzę - w domu jest przyjemny chłód. W niedzielę rano byliśmy w MPK, ale wytrzymaliśmy pół godziny.
Dziękuję za propozycję z rzeczami, jak się spotkamy, to pogadamy
lorka 16:06, 08 lip 2015

amelia_b napisał(a)

Juz z miesiąc się głowiłam co to za skrót ML a to o miskant morning light chodzi

haha ML "morning liights" RH rhododendron ..
ja nie moge rozszyfrować tego eMa.. no nie kumam hihih.
na swojego mowie szef, bo on między 4 babami taki bidny rodzynek, wiec niech ma tego szefa hihi
iwka 11:10, 10 lip 2015

ja przez długi czas zastanawiałam się co to Janina
lorka 13:20, 10 lip 2015

iwka napisał(a)

z tym się nie spotkałam
Shemsi 14:49, 10 lip 2015

O matko, co to Janina?

Z eM-em nie jestem pewna, ale to chyba po prostu od literki M jak mąż pisane z e na początku, żeby lepiej brzmiało Przynajmniej zawsze mi się tak wydawało.

Agata, widziałam u Amelki, że dzielisz jeżyną. Dużo przy niej robisz, żeby mieć takie plony?
amelia_b 14:55, 10 lip 2015

Shemsi napisał(a)
O matko, co to Janina?

Z eM-em nie jestem pewna, ale to chyba po prostu od literki M jak mąż pisane z e na początku, żeby lepiej brzmiało Przynajmniej zawsze mi się tak wydawało.

Agata, widziałam u Amelki, że dzielisz jeżyną. Dużo przy niej robisz, żeby mieć takie plony?

Ja to chętnie malino-jezyne bym przygarneła
lorka 14:56, 10 lip 2015

Shemsi napisał(a)
O matko, co to Janina?

Właściwie nic nie robię. podsypuje nawozem do malin i jezyn, a jesienią wycinam wszystkie pędy na których byly owoce( one wczesniej żółkną) zostawiam pędy , ktore wybijają w danym roku( bo w przyszlym dają owoce)
amelia_b 14:57, 10 lip 2015

iwka napisał(a)

Pierwsze słyszeedit: albo aster chiński peoniowy Janina nawet ładny kolor łososiowy ma
Shemsi 15:11, 10 lip 2015

Dzięki Agata, czyli pielęgnacja mieści się w normalnym zakresie. To super!

Amelia, a chcesz jedną, czy dwie? Jeśli jedną, to ja się piszę na drugą jeżynkę
Tess 15:14, 10 lip 2015

Janina to portugalska Biedronka.
Przyznawać się Baby - obie z okolic Zakrętu czy okolic
Anina?