Ostatni porywisty wiatr rozwiązał za mnie problemy z uprawą groszku przewracając stojącą na tarasie szklarenkę. Połamane sadzonki nadają się do wyrzucenia. Ocalał wieczornik, przy okazji musiałam go w trybie natychmiastowym popikować. Chyba coś z niego będzie. Inne wysiane nasiona też niestety na straty.
Żeby nie było tak smętnie kilka korowych obrazków.
Rzeczywiście z rana machałaś Ja tam sobie jeszcze spałam
A jak już sie wypsałam, poszłam działać Bo wyspany ogrodnik to skuteczny ogrodnik
Sobota była przepięknym dniem! Cały dzień w ogrodzie. Przekopałam dwie kwaterki na warzywniaku, pomierzyłam od nowa i wytyczyłam ścieżki, bo przez zimę wszystko zdążyło zaróść, wysiałam różne rodzaje rzodkiewek, w tym nowość u mnie: rzodkiewkę strąkową, rzodkiew, różne odmiany szpinaków, bób, skorzonerę, różne sałaty Wzdłuż ścieżki posadziłam hyzop na przemian ze szczypiorkiem czosnkowym. Ścieżki obsieję trawą dopiero wtedy, jak wysieję warzywa, bo teraz wszystko bym zadeptała
Potrzebuję Waszej pomocy przy zagospodarowaniu obwódki rabaty.
Rabatka jest już uporządkowana i zostało mi miejsce z przodu . I teraz mam pytanie czy zasiać je trawą tak jak jest przed rabatą czy może wysypać to miejsce kamyczkami tak jak mam na skalniaku.
Skalniak jest nie daleko tej rabatki. Jak to widzicie? Może macie jakieś inne pomysły? Dziękuję za wszelkie sugestie.
Czego jak czego, ale kapustki to Ty w kępce nie sadź. Szkoda takiej roboty. Przecież to główki muszą sie wykształcić Przy innych bylinach możesz metodę leniwca uskutecznić Ooo na przykład orliki by przeszły takim sposobem sadzone
Witam poniedziałkowo u nas dzisiaj upał!! Chciałam trochę porobić w ogrodzie, ale jest tak duszno do słońca,że w głowie mi się kręci udało mi się jedynie wyplewic trochę rabatę przy tarasie, ciachnelam trzmieliny i kulki danice.
Było :
Jest:
Byłam z małym do kontroli, już jest wszystko dobrze, prawdopodobnie była to grypa, mały dzisiaj nie mógł stanąć na nóżki, pani doktor stwierdziła, że jest to właśnie objaw pogrypowy i żeby podać mu do picia elektrolity i ma jeszcze 3 dni odpoczywać w domu.
Doping pomógł... zabrałam się za pikowanie wczoraj wieczorem, 20 odmian pomidorków rozsadzonych
Przetacznik niebieski na różance pięknie już się zieleni.
Dziewczyny, rozgarnąć kopczyki różom sadzonym jesienią?
Pięknie już ruszyły...
Na różance pełno cebulowych, zupełnie nie pamiętam, gdzie co sadziłam. Będą niespodzianki.
Jak u Ciebie ładnie na warzywniku i tak czyściutko, front robót przygotowany, nic tylko sadzić, laurowiśnie imponujące, u mnie czytałaś, plany spore, będę dążyć do takiego efektu,
moje poletko jeszcze do czyszczenia z perzu.
Magnolie gwiaździste mam już w kwiatach
Wsadziłam 5 rododendronów American beauty i zastanawiam się czy one tej wiosny mi zakwitną ??
Jakiś paczki mają ale to chyba liście z tego będą ? jak myślicie?