Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Agania 13:10, 06 maj 2016

Kusisz swoją Olą,

moim marzeniem jest taka olbrzymia różowa chmura wiosną, mam pytanie czy Ty jakoś
formujesz swoją pigwę, pięknie ci rośnie, czy ona rośnie sobie sam solo i czy już owocuje,
też chcę ją sobie posadzić w ogrodzie, a teraz sobie czekam na 3 derenie jadalne,
bo wiem, że lepiej owocują i wzajemnie się zapylają muszą być odm. żeńskie i męskie,
jeszcze dwa zamówię u Graya w sierpniu i tą pigwę
anka_ 22:58, 06 maj 2016

Mira104 napisał(a)
miodzio jabłonki

07_Rene napisał(a)
Kusicie tymi jabłonkami... Naprawdę są piękne
Zana napisał(a)
No normalnie mus mieć jakąś jabłonkę! Słodkie
Piękne, zwłaszcza wiosną i jesienią. Choć Ola trzymała jabłka całą zimę.

Kasya napisał(a)
Obie jablonki masz śliczne, masz dużo miejsca, ja bym zgromadziła jeszcze kilka
Kasiu napewno jeszcze jakieś zaproszę. Śledzę uważnie jabłonkowe dyskusje i typy Ewy z Pszczelarni.
I jarząbków też jeszcze kilka zaproszę...

Agania napisał(a)
... mam pytanie czy Ty jakoś
formujesz swoją pigwę, pięknie ci rośnie, czy ona rośnie sobie sam solo i czy już owocuje,
też chcę ją sobie posadzić w ogrodzie, a teraz sobie czekam na 3 derenie jadalne,
bo wiem, że lepiej owocują i wzajemnie się zapylają muszą być odm. żeńskie i męskie,
jeszcze dwa zamówię u Graya w sierpniu i tą pigwę
Moją pigwę uformował zajączek, który zaraz na 'dzień dobry' opitolił ją do ziemi. I tak rośnie teraz trochę w formie wielopniowej. Rośnie sama i nigdy nie kwitła. Ale przyznać muszę, że nie miała łatwo. Zakupy również planuję, ale zawsze przypomina mi się na wiosnę, jak dereń kwitnie...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 22:44, 09 maj 2016

Wyczytałam w wątku Kasi, że Royalty pachnie. Aż poleciałam niuchać swoją- prawda- pachnie. Troszkę zdziwiona byłam, bo mam tę pannę już jakiś czas. Tyle tylko, że w tym czasie króluje inna jabłoń, wchodząca na taras.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 22:54, 09 maj 2016

Owa jabłoń jest punktem obserwacyjnym dla pary rudzików, która zaadoptowała na gniazdko poddasze tarasu.

Kasya 23:01, 09 maj 2016

ale masz fajnych lokatorów
anka_ 23:04, 09 maj 2016

Staw- ptasi basen i stołówka w jednym....

I teraz zastanawiam się jak go obsadzić, żeby tego nie popsuć- zostawić pas bez roślinności, żeby ptaki miały zejście do lustra wody?

Oczywiście jak Mariusz dobrze przewidział przywędrowała pałka...

anka_ 23:16, 09 maj 2016

Iwonko- żyją

Ta panienka to mi stracha napuściła....

Żurawinkę pokazywałam, a czosnkom zapomniałam cyknąć- ale rosną.

Przyszły świerki, ale mój aparat nie ma takiego zooma coby je na fotce ująć. No i wreszcie siatka doszła, jutro zakładanie. Serby nie są niestety posadzone na miejsce stałe, ale doszłam do wniosku że do jesieni muszą wytrzymać, bo chcę mieć zrobione do końca jak należy. Już za długo się to wlecze. Znaczy kawałek przy wale mógłby być na gotowo, ale nie wiem czy i tych nie przesadzę i kupię na jesieni większe.

Narazie jestem na etapie warzywnika. Doba za krótka, w tunelu już zarasta...

No i do tego, jakby było mało, mam najazd obcych...

Zana 23:42, 09 maj 2016

anka_ napisał(a)
Wyczytałam w wątku Kasi, że Royalty pachnie. Aż poleciałam niuchać swoją- prawda- pachnie. Troszkę zdziwiona byłam, bo mam tę pannę już jakiś czas. Tyle tylko, że w tym czasie króluje inna jabłoń, wchodząca na taras.

Śliczne, radosne wiosenne zdjęcie. I ptaszonki masz fajne, ja bym chciała, żeby u mnie jakieś się zasiedliły.
LyraBea 06:47, 10 maj 2016

anka_ napisał(a)

A Royalty goni....

Śliczne jabłonki. Ja swoją jedyną jabłonkę Royalty zostawiłam Mamie w poprzednim ogródku. Ja swoją z racji tego, że mały ogródek przycinałam nawet dwa razy do roku i potrafiła kwitnąć 2-3 razy w sezonie a młode przyrosty tak pięknie się wybarwiały, że nawet bez kwiatów wyglądała jak kwitnąca. I pomyśleć, że na początku jej nie lubiłam, bo nie o taką mi chodziło, gdy ja lata temu kupowałam.
anbu 08:45, 10 maj 2016

Oj Aniu na pocieszenie napiszę Ci, że nie tylko u Ciebie doba za krótka
Śliczne zdjęcia