Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 08:41, 08 maj 2016

Agania napisał(a)
Trawy pomału ruszają

Aguś, cieszymy się że ruszają. Variegatus tylko mi wypadł całkowicie. Chyba jakiś bardziej wrażliwy jest i moja glina zbyt ciężka dla niego. Ale jak go dopadnę będę sadzić w innych miejscach.
Bogdzia 20:56, 08 maj 2016

Urszulla napisał(a)

Io rzeczywiście. ciekawe jak długo się będą odradzały. trzeba dla nich kaptury, ale Ty masz wielkich rozmiarów.

Juz nie maja wielkich rozmiarów bo trzeba było wszystko sciąc.Na początku zakładałam okrycia na róze i to nic nie pomagało , marzły a do tego chorowały ,teraz nic nie okrywam.
Urszulla 21:32, 08 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Juz nie maja wielkich rozmiarów bo trzeba było wszystko sciąc.Na początku zakładałam okrycia na róze i to nic nie pomagało , marzły a do tego chorowały ,teraz nic nie okrywam.

wiem jak to jest. U mnie Kindzi hortki też ścięte, myślę o ich przesadzeniu.
Urszulla 21:35, 08 maj 2016

Dzisiaj kalina, już za kilka dni będzie damą do podziwiania

i czosnek niedźwiedzi

danuta_szwajcer 13:47, 09 maj 2016

Oj już taką kalinę masz to w sloncu szybko zakwitnie, trawy u mnie też idą tak wolno, a hortensje ogrodowe jak zaczęły ledwo odbijać to znowu je przymroziło a niektóre mam całkiem pomarznięte nawet te najstarsze, sliczne szafirki Boję się, żeby gradu znowu nie było a mnie znowu siadło na słuch i uszy o zgrozo Będziesz w Pisarzowicach? pozdrawiam:
lojalna_ 19:47, 09 maj 2016

Wow kaline to Ty masz fiu fiu

A czoch taki wielki pirwszy raz widze )))))
Urszulla 22:50, 09 maj 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Oj już taką kalinę masz to w sloncu szybko zakwitnie, trawy u mnie też idą tak wolno, a hortensje ogrodowe jak zaczęły ledwo odbijać to znowu je przymroziło a niektóre mam całkiem pomarznięte nawet te najstarsze, sliczne szafirki Boję się, żeby gradu znowu nie było a mnie znowu siadło na słuch i uszy o zgrozo Będziesz w Pisarzowicach? pozdrawiam:

Nie mam teraz pod ręką starych zdjęć, ale jak znajdę to pokażę kalinę sprzed 2 lat- jeden pień chciejący się z kilkoma pomponikami. Szafirki już przekwitają, nie wiem czy się obcina kwiatostany?????
O hortkach ogrodowych nawet nie myślę,ale wykombinowałam że między nimi najlepsze są ciemierniki bo je wiosną widać

Zdrówka życzę. Będę w Pisarzowicach.
Urszulla 22:52, 09 maj 2016

lojalna_ napisał(a)
Wow kaline to Ty masz fiu fiu

A czoch taki wielki pirwszy raz widze )))))

Co to czoch????

Kalina do mnie zawitała jesienią 2013 i w maju 2014 była taka wąska kwitnąca bidula a teraz jest naprawdę fajna
Urszulla 20:41, 10 maj 2016

Co się robi z narcyzami po przekwitnięciu????

Dziś pokopałam na warzywka, mało bo mało, bo nie mam tyle sił. Muszę jeszcze nawieżć,kupić ze 2 worki piasku i posiać.....i modlić się żeby plaga ślimaków mi nie zjadła pod ziemią roślinek.

Bogdzia 21:21, 10 maj 2016

Szafirków nie obcinaj mogą sie rozsiac a przekwtnięte narcyzy obetnij i możesz granulowanym obornikirm podsypac ale jak nic nie zrobisz też bedzie dobrze.Nie scinaj tylko lisci bo one teraz odzywia cebulkę by kwitła w przyszłym roku.